Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamarysia

FOTELIKI DO AUTA 0+ jak dlugo sluza

Polecane posty

Witam drogie kolezanki. Prosze pomozcie mi, bo nie wiem jaki kupic fotelik do auta. nie wiem czy moze byc uzywany, tym bardziej ze ja nie mam samochodu i bede raczej rzadko z niego korzystac. jaka jest roznica w tych za 500 zl i za 200? pomocy, bo wcale nie znam sie na temacie. Z gory dziaki

Mniej wiecej od 8 do 10 miesiąca życia. Mówię o tych do 9 kilo. Przynajmniej nam tak słuzył.

Może być używany ale z wiarygodnego źródła, np. z rodziny. Kiedy kupujesz np. na Allegro nigdy nie wiesz czy taki fotelik nie brał udziału w wypadku i czy nie jest uszkodzony.

ten za 500zl bedzie mial prwdopodobnie 4-5 gwiazdek bezpiecznstwa a ten za 200zl 0-1 polecam maxi cosi cabrio cena ok 570zl

mozesz mi opisac podstawowe i istotne cech takiego fotelika? Czy bardzo wazna jest ta \"otoczka\" wokol glowki. Moim zdaniem tak, a niestety do wozka jaki chce kupic, fotelik czegos takiego nie ma.

do donna: A ta ilosc gwiazdek podaje producent i czy ta ocena dotyczy wszystkich producentow.

ilosc gwiazdke dostaje sie poprzez testy fotelikow robione w niemczech przez spec instytuty

Apropos wypadkowy nie znaczy uszkodzony.Gdy mój syn miał 9 miesięcy mieliśmy wypadek samochodowy (dachowanie plus kasacja auta).Jeżdził wtedy maxi cossi priori.Fotelik rewelacja.Dzięki szerokiej\"obudowie \" przy główce uniknął uderzenia szyby w twarz.Było to 4.5 roku temu i fotelik jest w pełni sprawny i mam zamiar używać go dla drugiego dziecka.Fakt foteliki znanych firm co dotyczy też wyższej ceny są o niebo leprze od tych z marketu więc takiego z np Tesco nie polecam.Poszukaj na giełdzie używanego znanej firmy bo tam można kupić to za grosze tym bardziej ,że będziesz go używała sporadycznie.Ja moge polecić to co miałam sama.Fotelik bebecar lub maxi cossi.

Nigdy nie wiadomo czy wypadkowy fotelik nie ma jakiśmikoruszkodzeń niewidzocznych gołym okiem. Moga one jednak wpływac na jego wytrzymałość i bezpieczeństwo.

tez tak sadze mogla sie lekko konstrukcje zmienic kazdy fotelik ma tez waznosc bo pozniej te materialy tez moga sie zmienic.

dokladnie nie wiem ile bys musiala do producenta napisac.Wiesz po latach te materiach tez zmieniaja swoja kostrukcje

jak na poczatek wystarczy mi info. Bardzo wam dziekuje. Jeszcze troche pocztam roznych rzeczy i wybiore sie na oglaad sklepow. Jeszcze raz dzieki.

zgadzam sie, fotelik uzywa sie do 13 kg wiec okolo do roku czasu, i oczywiscie powiniem byc znanej marki bochodzi o bezpieczenstwo, a standardy zmieniaja sie co dwa trzy lata wiec zamiast drogiego wozka zainwestowalabym w fotelik poyadny nie z reala.ja mialam na pocyatku maxi cosi citi, po sasiadce wiec wiem ze byl bezwypadkowy, a teraz corka ma 15 miesiacy i mamy romer od 9 do 18 kg nowituki za 750 yl ale on bedzie nam sluzyl przez jakies dwa lata jescze

Gość justaaaaaaaaaa
ale tu czarno :P a miala moze ktoras z was ten fotelik?? http://www.jane.pl/foteliki/rabel52.html planuje kupic caly zestaw wozek gondola plus fotelik i zastanawiam czy ten fotelik na dlugo starczy i czy sie dobrze sprawuje:)

a gdzie pisze moze ktory ma najwiecej gwiazdek fotelik, chodzi mi jakis rankig moze jest

ja bym na foteliku nie oszczedzala jesli duzo jezdzisz. Bo to bezpieczenstwo. Te po 200 zl czesto nawet nie maja testow robionych :( ja wybralam peg perego. razem z maxi to sa najlepsze foteliki.,

U mnie fotelik z grupy O+ służył przez 6 miesięcy, wagowo dziecko może jeszcze by pojeździło ale pod względem wzrostu już nie. Ja zainwestowałam w nowy choć dziś już wiem że nie było sensu, na allegro czy w komisie (ostatnio widziałam super fotelicz z chicco prawie jak nowy za 50 zł) można kupić używane. Natomiast teraz kupiłam fotelik od 0-18 kg i sama nie wiem czy zrobiłam dobrze

Gość Alexxxa
Zdecydowanie odradzam zakup fotelików uzywanych z niepewnych źródeł. To, że fotelik po wypadku "na oko" wygląda dobrze, nie znaczy, że taki jest. podczas wypadku mogły powstać wewnetrzne naprężenia, które w przyszłości mogą spowodować utrate bezpieczenstwa fotelika. To samo dotyczy innych rzeczy zapewniających bezpeczeństwo jak np. kaski rowerowe czy narciarskie. W instrukcji kasku mojego syna było wyraźnie napisane, że po każdym większym wypadku należy kask wymienić na nowy, bo jest on tak zbudowany, że pochłania energie uderzenia nie odkształcając się. A co do fotelika to ja 0+ używałam do 9 miesięcy, bo potem mój syn się buntował, że nic nie widzi.

Moj synek wazy 9 kg i ma 5 miesiecy, a fotelik do 13 kg juz dawno zrobil sie na niego za maly!!!ale i tak nie zaluje ze go kupilam bo byl bardzo praktycznym dziecko mozna bylo wyciagac z samochodu bez wybudzania i wszedzie zabrac ze soba

Gość /lączenie tematów/
Temat: jaki polecacie fotelik do auta 12:38 mamarysia nie wiem jaki fotelik kupic, pomocy. Wiem ze ma miec testy, zeby kosztowal ok do 300 zl jak sie da i zeby mial daszek

wiele z was dobrze mysli, fotelik musi miec atest i byc dobry.nie chodzi tu o to ze mamy dobre auto, bedziemy jezdzic ostroznie bo z takimi opniami sie spotkalam. my mozemy jechac nawet 40 km na h ale jakis wariat moze w nas wjechac co mnie sie juz przytrafilo, bo byl lod na drodze.nie ma co oszcczedzac i ja nie mowie ze trzeba wydac 600 zl od razu, tylko sa inne tez ale z atestami za 300! pozatym ktoras pisala ze fotelik na allegro czy w komisie wyglada tylko z pozoru dobrze i jest bezwypadkowz, to prawda, moja rada to kupowac od kuzynki, sasiadki lub koleyanki fotelik uzywany bo wiemy jakas mial przeszlosc.a i tak kazdy napisze np na allegro ze bezwypadkowy bo kazdy chce sprzedac swoj twoar,wiec wybor nalezy do was kochane mamusie.