Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milka9632587

Rzepa do włosów? Która z Was testowała?

Polecane posty

Wyczytałam, że nacieranie skóry głowy sokiem wyciśniętym z rzepy powoduje, że włosy stają się gęste, lśniące i jedwabiste. Podobno Lojola używał i miał włosy cudowne. Czy któraś z Was tego próbowała?

Gość ncfjinj
moja mama jak była dzieckiem miała tym robione i włosy ma po dziś dzień cudne! ja sama szukam w wawie rzepy, ale za cholerę nie wiem gdzie ją dostać :(:(:(:(:(:(:(

No z rzepą to żaden problem, bo w warzywniakach albo na targu warzywnym dostaniesz. Z tego co wiem, to musi być tzw.czarna rzepa. I podobno śmierdzi ten sok, bo ma dużo siarki, ale to właśnie ta siarka powoduje, że włosy są cudne, a po umyciu wcale nie czuć tego zapachu. To mówisz, że Twoja mama stosowała i ma cudne włosy? Hmmm...

Gość śmierdzi i piecze
jak sto diabłów :P ja u siebie pozytywnych efektów nie zauważyłam

Gość Faktinterka
To fakt, że śmierdzi i piecze. Śmierdzi, bo ma siarkę, tak jak pisze Milka. A piecze, bo powduje silne ukrwienie skóry, co pobudza mocno cebulki. Ja stosowałam kilka lat temu, jak mi z jakichś powodów zaczęły włosy mocno wypadać. Byłam u lekarza, a ten mi powiedział, że tak już będzie, bo to ten wiek. No to wzięłam się za ten sposób. Dziś mam piękne włosy, gęste i zdrowe. Stosowałam raz w tygodniu przez cztery chyba miesiące.

Ja czesto stosuje rzepe. Mniej wypadaja zauwazalnie. Odkad zaczelam stosowac skonczylo sie wypadanie.

A czy to długo trzeba trzymać na włosach? Właśnie testowałam wczoraj i piekło jak diabli. No i zapach straszny w całym domu. Ale jak zmyłam to wszystko wywietrzało. Tyle, że czytałam, że to trzeba trzymać z godzinę, a ja nie wytrzymałam dlużej niż 15 minut :-(

ja też stosowałam rzepę - nic innego mi tak nie pomogło na wypadanie włosów. jak bardzo cię piecze to nie przesadzaj z tym trzymaniem - 15 min przed myciem styka. Mnie nic nie piecze po rzepie i trzymam pół h - wystarcza. Tylko dziewczyny spieszcie się - bo sezon na rzepę zaraz sie kończy;)

Ja zauwazylam, ze po kilku razach, przestaje tak bardzo piec. Po prostu glowa mi sie przyzwyczaila. 1szym razem nie moglam 3 min wytrzymac. Teraz tak sie przyzwyczailam, ze trzymam kilka godzin. Ciekawostka- gdy przetrzyma sie to najwieksze szczypanie - po jakis 15 minutach - szczypie mniej i mniej, a po godzinie nie pamietasz ze masz rzepe na glowie. Tylko trzeba najpierw kilka razy zrobic, zeby sie skora przyzwyczaila.