Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dentka-Sztudentka

Studia podyplomowe.

Polecane posty

Gość Dentka-Sztudentka

Wlasnie..co o tym sadzicie? Warto? Dyplom ukonczenia takich studiow jest mniej honorowany niz 5 - letnich czy ne robi roznicy? Spedzilam na studiach 5 lat..od zawsze wiedzialam, ze ten kierunek interesuje mnie srednio..teraz chcialabym zrobic podyplomowe z analityki medycznej, ale przeraza mnie cena - 6 000 zl/sem, studia trwaja 3 semestry.. Jak sobie dajecie rade? Pozdrawiam

Gość pasemko
cześć! raczej kiepskie forum wybrałaś na tego typu pytanie :P nie rozumiem pytania, czy dyplom ukończenia studiów podyplomowych jest mniej honorowany, niż 5-letnich... przecież nie można zrobić studiów podyplomowych bez uprzedniego ukończenia tych 5-letnich, więc wiadomo, że jak zrobiłaś 5-letnią magisterkę i studia podyplomowe to masz lepsze wykształcenie dla potencjalnego pracodawcy niż osoba jedynie po 5-letnich studiach magisterskich :-) cena 6000 zł za podyplomowe niestety jest "normalna", dużo tańszych raczej nie znajdziesz :-( a co studiowałaś? bo jeśli było to coś nie związanego z tematyką medyczną, to na podyplomowe z tego zakresu Cię nie przyjmą ... zrozumiałam, że tamten kierunek Cię nie interesował i dlatego chcesz teraz zrobić coś zupełnie innego - jeśli tak, to nie chodzi Ci o studia podyplomowe..... bo podyplomowe można robić tylko w zakresie czegoś, co już studiowałaś i teraz chcesz się wyspecjalizować jeśli jesteś już gdzieś zatrudniona, istnieje mozliwość, że pracodawca dołoży Ci się do czesnego za studia, lub nawet opłaci całość :-) popytaj :-)

Gość media tech
nie wydaje mis ie ze podyplomowke mozna robic tylko z czegos podobnego, zeby sie wyspecjalizowac.

Gość pasemko
ja się nie znam aż tak, może przedobrzyłam, ale ja na przykład chcę iść na podyplomówkę w zakresie tłumaczeń i wymaganiem jest ukończenie filologii..... więc tak sobie na zdrowy , chłopski rozum pomyślałam, że pewnie i inne podyplomówki mają podobne zastrzeżenia........

Gość media tech
nie :) ja np chce isc na bibilotekarstwo - i jest wymagane wyksztalc. pedagogiczne- ale to powiedziane jest co konkretnie :) wiec nie ma duuuzych bardzo ograniczen

Gość pasemko
a to ciekawe :-) to znaczy, że ja, tłumaczka, kompletny tuman jeśli chodzi o komputery, mogę iść na podyplomówkę z informatyki??? na przykład? :-) :-)

Ja z wykształcenia jestem psychologiem i pedagogiem, a podyplomowe robię z... informatyki :D

po licencjacie tez mozna isc na podyplomowe już mam prawie skończone 5 letnie mgr-skie (ekonomia), tylko napisac prace i obrona-- jak dobrze pójdzie to zamierzam isc na podyplomówke z rachunkowosci

Gość Arletka.
to za podyplomowe sie placi ?

Gość pasemko
płaci się i to ^&*^#$!@@#$% dużo !!!!!!!!!!!!!

Osobiście gorąco polecam. Jak składałam papiery, to miałam strasznego stracha, że sobie nie poradzę, no bo jak w ogóle kobita i komputer. A tu proszę... Idzie mi chyba nie najgorzej :) A tak w ogóle to oprócz mnie na roku są tylko 2 kobitki - jedna ekonomistka, druga - biolog :D

Gość pasemko
Gosiu, opowiedz cos więcej, proszę! To taki zwykły kierunek informatyczny, czy jakieś zaawansowane czary :-) ? Umiałaś coś przed podjęciem tych studiów? Macie zajęcia z obsługi komputera od podstaw czy jak ???

Gość egss
Gosia, ja też bym chciała wiedzieć...napisz coś więcej proszę...

Studiuję tutaj :) http://www.kis.p.lodz.pl/katedra/pl/studi2.html Mam nadzieję, iż się otworzy - po raz pierwszy wstawiam linka - tego na studiach nie uczą :) Niby było wymagane, żeby znać podstawy, ale tak naprawdę wszystkiego się uczysz w trakcie. Wykładowcy - super :) Sporo pamięciówki jest, lecz głównie praktyka, praktyka, praktyka. Gorąco polecam.

Gość pasemko
a ile płacisz, Gosiu? bo jakś nie widzę tam tej informacji - ale to może z powodu mej ślepoty starczej :P

Gość v f v
ja koncze wlasnie zarzadzanie oświatą...3.400 zł za 3 semestry...zajecia co 2 tyg przez pierwsze dwa semestry, trzeci to raczej pisanie pracy

Gość pasemko
o, to jeszcze nie aż tak źle..... tzn. to kupa kasy oczywiście!!!!! za moje wymarzone studia penerstwo cholerne chce ponad 6000 za rok :-( :-(

Gość Dentka-Sztudentka
Hej! Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. studiuje biotechnologie, ale taka bardzo techniczna. Biotechnologie w Ochronie Srodowiska. Czyli oczyszczalnie, wysypiska i takie tam. Podyplomowe chcialam zrobic z analityki medycznej. Troszke sie nieprecyzyjnie wyrazilam: mam watpliwosci, czy pracodawca majac do wyboru kogos, kto konczyl jakies studia + podyplomowe z analityki i kogos, kto przez 5 lat sie tej analityki uczyl, nie wybierze tego drugiego.. 18 000 za studia to sporo, dlatego zanim wyjade harowac na zmywaku, chce sie dobrze zastanowic :) Pozdrawiam!

Gość pasemko
aaa, no to źle zrozumiałam :-) wydaje mi się, że pracodawca raczej wybierze tego, kto studiował analitykę 5 lat :-( ale jest szansa, że trafisz na inteligentnego pracodawcę, który wie, że liczą się umiejętności i SPRAWDZI, co umiesz - a nie będzie sugerował się tylko papierkiem... w końcu nie liczy się sama wiedza wyniesiona z uczelni :-) życzę Ci powodzenia!

Gość Dentka-Sztudentka
Dziekuje! Wlasnie troche sie dziwie, jak w 3 semesty mozna zrobic cos, co normalnie robi sie w 5 lat. Choc z drugiej strony zdaje sobie sprawe, ze na normalnych studiach de facto wiedzy kierunkowej tez mielismy 3 semestry. bo pierwsze 3 lata to przedmioty ogolne, ktorych i tak juz nikt nie pamieta, potem rok zajec kierunkowych, potem kolejne pol roku tychze zajec, a potem juz tylko semestr na napisanie pracy.. Pozdrawiam!

Gość Dentka-Sztudentka
Ach..i chcialam zapytac, czy studiujac podyplomowo takze przysluguja mi znizki, jesli nie ukonczylam tych nieszczesnych 26 lat?

Gość OliwiaRR
To ja sie dopiero rozglądam tutaj za kierunkiem http://www.studiapodyplomowe.net/program Nie wiem czy brać coś podobnego do mojego zawodu czy coś zupełnie innego, tak aby móc mieć jakiś wybór pod czas szukania pracy.

Według mnie jak najbardziej warto. Studia podyplomowe są dla nas szansą na wzbogacenie swoich umiejętności oraz zdobycie nowej wiedzy - wszystko to z pewnością przyda się nam w naszej przyszłej karierze zawodowej. Ja jestem obecnie na magisterce, bronię się w lipcu, ale już teraz rozważam zapisanie się na podyplomówkę. Biorę pod uwagę przede wszystkim Zarządzanie Zasobami Ludzkimi na UTH w Warszawie. Tutaj opis wybranej przeze mnie specjalności - http://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/podyplomowe/zarzadzanie-zasobami-ludzkimi Co sądzicie o tym wyborze? :)

Moim zdaniem jak najbardziej warto, gdyż każda forma edukacji to inwestycja w siebie, a taka inwestycja zawsze jest warta. Ja obronę magisterki mam pod koniec miesiąca, ale również rozglądam się nad ofertą studiów podyplomowych, ale wybiorę chyba ofertę uczelni, na której obecnie studiuję. Zastanawiam się nad kierunkiem http://www.podyplomowe.wse.krakow.pl/coach-i-trener-partner-w-rozwoju . Zawsze to większe umiejętności, więc ofert pracy będzie jeszcze więcej do wyboru ;)

Gość gość
Jeśli chodzi o studia podyplomowe to ja zdecydowałam się na zamówienia publiczne http://www.gsw.gda.pl/artykul/o-uczelni Często poszukują osób, które znają się na tym, więc moim zdaniem to bardzo dobry ruch.