Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamelka

siłownia dla kobiety, dla kondycji i rzeżby!

Polecane posty

Gość mamamelka

Witam. zapisuje sie na siłownie, jednak z tego co wiem nie ma tam zadnego instruktora bądź trenera (male miasteczko), a ja potrzebuje porady jakie cwiczenia najlepiej wykonywac zeby nie obciązyc za bardzo kręgoslupa a poprawic kondycje i wyrzeżbic cialo- mile widziane porady jak tez zrzucic zbedne wałeczki na brzuchu i wysmuklic uda. jesli macie jakies pomysly to zapraszam.

Chyba musi być instruktor albo trener... Jakaś dziwna taka siłownia bez żadnego fachowca. Nie jestem instruktorką fitness, ale mam ułozony program na siłowni, to spróbuję podpowiedzieć. Kolejność ćwiczenia jest taka: na rozgrzewke ćwiczenia z grupy kardio (15 minut), czyli rowerek, bieżnia, stepper, wiosła. Potem trening poszczególnych grup mięśniowych. Po nim 15-30 minut kardio. Na końcu rozciąganie i relaksacja. Brzuszek --> powinna być specjalna ławeczka do robienia brzuszków, najlepiej rób w 3 seriach tyle powtórzeń, ile dasz radę. Krótkie spięcia mięśni, podnosisz tylko łopatki, podczas robienia jednej serii nie kładziesz głowy. Dłonie splecione pod karkiem, nie wyginaj szyi, najlepiej cały czas w sufit, zeby pracowały mięśnie brzucha, a nie szyja. Możesz też położyć na chwile dłonie na brzuchu, żeby poczuć, czy mięśnie pracują. Między seriami 30-45 sekund przerwy. Na mięśnie skośne brzucha - dłonie pod głową, nogi ugięte, prawy łokiec do lewego kolana, lewa łopatka leży. i odwrotnie druga strona. Czyli zginasz się na ukos. Żeby pozbyć się tłuszczyku na podbrzuszu, robisz brzuszki trzymając ugięte nogi w górze. CDN

Oczywiście na początku i na końcu wybierasz sobie jeden rodzaj ćwiczeń kardio :) I chodziło mi o to (bo zjadłam wyraz), że podczas brzuszków najlepiej patrzeć w sufit :) Uda --> zależy, jakie są urządzenia na Twojej siłowni. Powinny być dwa, z których na jednym \"wypychasz\" na zewnątrz obciążenie (po zewnętrznej stronie ud masz krawędzie, o które je opierasz), a na drugim odwrotnie - od wewnętrz są te krawędzie. Zwykle na przyrządach jest zaznaczone, jaka grupa mięśni jest na nich kształtowana. Powodzenia!

Gość mamamelka
Marijke-- dziękuję:)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin