kwiatuszek1984 0 Napisano Luty 7, 2007 powiedzcie czy po odstawieniu evry, można od razu starać się o dziecko, czy należy odczekać jakiś okres czasu, żeby wszystko się ustabilizowało w organiźmie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Luty 7, 2007 a ginekologa swojego pytalas? to zapytaj:) On najlepiej Ci doradzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwiatuszek1984 0 Napisano Luty 8, 2007 odświeżam i proszę o odpowiedzi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość po antykoncepcji hormonalnej Napisano Luty 8, 2007 nalezy odczekac 3 miesiace i wtedy mozna zaczac starania :) - jak gospodarka hormonalna sie ustabilizuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goga24 Napisano Luty 8, 2007 wiesz mnie mój ginekolog zalecił abym z ciążą po tabletkach czy właśnie plastrach zaczekała pół roku bo wtedy organizm się oczyszcza i reguluje się gospodarka hormonalna, ja tak zrobiłam i obecnie jestem w piątym miesiącu planowanej ciąży, pozdro dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwiatuszek1984 0 Napisano Luty 8, 2007 GOGA!!! A powiedz przez te pół roku kiedy odstawiłaś hormony to współżyłaś z swoim facetem, na czym polega to żeby odczekać parę miesięcy?? żeby nie współzyć wcale?, bo jeśli współżyć to w ciążę można zajść wcześniej niż tak jak lekarz każe odczekać .... jak to u Ciebie było?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwiatuszek1984 0 Napisano Luty 12, 2007 odświeżam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Luty 12, 2007 moja kolezanka PODCZAS plastrow ma dziecko (wlasnie mija jej 10 tydz. ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izia88 Napisano Luty 21, 2011 Witam. Obecnie biorę plastry Evra, ale powoli chcę starać się o dziecko. Czy po plastrach można się już od razu zajść w ciążę, czy lepiej poczekać- jeśli tak to ile? Czy jeśli zajdę natychmiast po odstawieniu antykoncepcji, to czy istnieje jakieś ryzyko dla dziecka? Czy może być coś nie tak? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izia88 Napisano Luty 21, 2011 Dziękuję za odpowiedź. Dużo osób radzi, że lepiej poczekać ok.3miesiące aż wszystko się ureguluje po hormonach.... Sama nie wiem co o tym myśleć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mroofeczka Napisano Luty 26, 2014 Ja też odstawiłam evre, pytałam lekarza i powiedział mi, że w przypadku plastrów nie trzeba czekac tak jak jest z tabletkami. Jajniki sa w stanie uśpienia i wręcz zalecił "próbowac" aby je rozbudzic. oczywiście może to potrwac miesiąc, dwa , trzy... zależy od organizmu. zalecił równiez morfologię, cytologię i kazał brac kwas foliowy. życzę Ci powodzenia w staraniach o maluszka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 Po takim odpoczynku będą conajmniej bliźniaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 moze mi tutaj ktos podpowie.. czy w ostatni dzien miesiaczki bylo juz tylko plamienie mozna zajsc w ciaze?skonczyl w srodku..cykl 29 dni a bylo to w 7 dni cyklu cykle sa nieregularne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 26, 2014 kwiatuszek1984 GOGA!!! A powiedz przez te pół roku kiedy odstawiłaś hormony to współżyłaś z swoim facetem, na czym polega to żeby odczekać parę miesięcy?? żeby nie współzyć wcale?, bo jeśli współżyć to w ciążę można zajść wcześniej niż tak jak lekarz każe odczekać .... jak to u Ciebie było?? Nie jestem Goga ale przecież oprócz stosowania antykoncepcji hormonalnej jest jeszcze ta antykoncepcja niehormonalna jak prezerwatywy czy globulki które są również skuteczne. Nie stosuję antykoncepcji hormonalnej od ok 5 lat i w ciąże nie zaszłam. Trzeba uważać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 27, 2014 W totto też niektórzy wygrywają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 22, 2016 Odstawilam plastry juz 2 miesiąc staram sie o dziecko i nadal nic :( po odstawieniu plasterow bardzo źle sie czułam i bolal mnie brzuch, wyskoczyly mi krosty ... Powoli teraz to sie normie ale o dziecko kolejny miesiąc sie staram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sandrina Napisano Grudzień 1, 2016 Witam w sierpniu miałam tego roku zdiagnozowana niedoczynność tarczycy, brałam antykoncepcję przez 7 lat, ostatnio brałam plastry, 2 miesiące temu je odstawiłam, bo staramy się z chłopakiem o dziecko i nie mogę zajść, w dodatku okazało się, że miałam za dużą dawkę letroxu, brałam Letrox 50 i przez to zamiast niedoczynności mam nadczynność polekową, dawkę już mam zmniejszoną leku od kilku dni, współżyjemy regularnie, czy mam robić testy na płodność, bardzo pragnę być mama, mam 25 lat, proszę o pomoc, bo zaczynam się martwić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach