Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakanojakaaaa

jaka grupa krwi jest najrzadsza?

Polecane posty

Gość Danon
pogodze tych którzy się licytują która grupa jest najrzadsza ;p rzeczywiscie AB jest niedawno powstala grupa krwi, ale musimy wziąć pod uwage czynniki Rh+ albo Rh-. Otóż najrzadsza grupa krwi to: 0 Rh-.

to prawda, że grupę krwi 0 można przetoczyć każdemu tylko szkopuł w tym, że ludzie o tej grupie mogą otrzymać TYLKO tą samą gr krwi :/

jaka grupa krwi jest najrzadsza? } Moja nigdy innej w sobie nie miałem. :classic_cool:

Gość agaaaaaa45345353
ja mam B rh-

Gość nie chce sie czepiac
nie wiem czy najrzadsza, ale na pewno najcenniejsza jest 0-. Te grupę mogą dostać wszyscy - bez wyjątku, ale ta grupa tylko i wyłącznie 0-. Grupy A, B, AB, 0 obojętnie - czy + dosłownie wszyscy. Ogólnie grupy z - są rzadziej spotykane niż +

Gość kwiaaaaaaaaaaaaaaaaaateeeeek39
BRh- tak mi powiedziano

Gość Harnaś
AB RH - JEST NAJRZADSZA ZAPAMIETAJCIE JA TAKA WLASNIE MAM :):)

Gość pilos
Już od dłuższego czasu obserwuję różne fora, ponieważ piszę pracę na temat agresji w internecie, zwłaszcza na forach gdzie osoby są zupełnie anonimowe. To fascynujące i przerażające jednocześnie, że zawsze w dyskusję kulturalnych inteligentnych bądź nie, ale normalnych osób włączy się jakiś dziwoląg z przerostem ego... czasem najlepszą metodą na takiego typa jest ignorowanie jego postów :-) o Ciebie chodzi chodząca do ubikacji

a, zapomniałabym. w sumie każdy może sobie policzyć. grupę AB Rh- ma ok. 68 000 000 ludzi na całym świecie. jednak w porównaniu do AB Rh+ (ok. 2 174 000 000) ii... nie powinniśmy się czuć tak fantastycznie(AB), gdyż możemy przyjąć każdą grupę krwi. natomiast posiadacze grupy 0 nie są takimi egoistami. tylko i wyłącznie 0. ;)

Gość zwykły ja
Najbardziej potrzebną grupą krwi jest grupa 0 ponieważ krwi tej można użyć przy każdej innej grupie ... to pytanie było na poziomie 4 klasy podstawowej...

Gość rirudo
najrzadsza grupą krwi jest ta co ja mam AB - tylko 14% ludzi na całym świecie posiada taka grupę krwi wiem bo dużo czytałem na ten temat :) pozdro

Gość koszatka
Moja mama miala A1 +jako dawca, - jako biorca . Podobno w krwiodastwie 3 razy sprawdzali i w ksiazkach szukali, bo nie wiedzieli ze mozna miec rozne RH

Gość ggsgdsdsdgsd
ludzie sa nienormalni. znam typiare ktora szczyci sie tym ze ma najrzadsza grupe krwi. potem dopiero bedzie placz,kiedy a nuz sie jej cos przytafi, a nie bedzie mogla znalezc dawcy.... o dziwo, mnostwo jest takich ludzi, ktorzy chca miec najrzadsza grupe krwi.

Gość anastazjaaaaaaaaaaamaa
no wlasnie. a to która w końcu jest najrzadsza? AB czy 0 Rh-? Ja mam 0 Rh - i zawsze myślałam ,ze jest ok, grupa krwi często spotykana a tu widzę glosy ,ze to własnie ta moja jest zadka. To jak w końcu?

Gość honorowy dawca od lat
Tutaj masz występowania grup krwi w Polsce na dzień dzisiejszy: A1-34% A2-6% B-19% A1B-7% A2B-2% 0-32%

Gość brzydal z pomorza
Ja mam A jak większość Polaków :)

Gość gość
Najrzadsza jest 0 RH -

Gość 0 rh minus
"O Rh-" -to najrzadsza pod względem możliwości transfuzji od ewentualnego dawcy-bo osób z O Rh- jest najmniej. Człowiek z O Rh- może wziąć krew tylko od takiego samego dawcy O Rh- (ale może dać wszystkim innym grupom krwi z Rh-)...Mówią że AB- jest najrzadsza ale to takie "wampirki" co mogą dostać krew od wszystkich dawców Rh- AB- , O- , B- i A- czyli SĄ WSZYSTKOŻERNI ale malutko ich jest

Gość NC
Źle, Źle, jeszcze raz źle - nikt nie podał dobrej odpowiedzi na to pytanie. Najrzadszą grupą krwi jest 0h, recesywna grupa krwi charakteryzująca się występowaniem przeciwciał anty-h. W efekcie jedynym dawcą dla osoby z grupą 0h jest jedynie osoba z grupą 0h. Występowanie: głównie Indie i wyspa Reunion

Gość gość
Mam grupę AB RH- przynajmniej w Europie uchodzi za najrzadszą moje życie też jest ewenementem rzadkości niekwestionowanym.Jest do tego stopnia rzadka że w pewnych kręgach zalecają aby robić przez utoczenie własnej żelazny zapas w razie...