Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość czarna1447
zawodowa stylisto jesteś żałosna!!!!!!!!!!!!! masz jakis problem ze sobą!!!!!!!!!!!!!! pisząc takie rzeczy!!! nudzisz się???!!!

Gość Evelin_1988
O co ci chodzi ?!!!! a ja mowilam ze jestem zawodowa !!!!!!! nie umiem i chce sie nauczyc !!!!! jak cos ci nie pasuje to nie pisz !!!!!!!!

Gość hahahahahhahahahaa

Gość neil
Dziękuje slicznie mkomko za pomoc, to rzeczywiscie byla wina malutkich pecherzyków pod tipsem, których nie zauważałam ;p dziekuje za pomoc fajnie ze sa jeszcze osoby które dziela sie doswiadczeniami :)

Gość sloneczko88a

Gość patka2769
Witam. Jestem poczatkujaca od razu mowie ze nie mam kursu ale tipsy mam zamiar robic tylko i wyłacznie dla siebie!! Jesli kiedys bedzie mnie stac to kurs zrobie. Chcę się dowiedzieć kiedy nakładać biały żel.. jak wy nakladacie? na pierwszą warstwę żelu, smatowić i wtedy french czy jak? Bardzo bym prosiła o pomoc

Gość ga-stylistka
jesli macie pytania piszcie na poczte

Gość PaKi123
co mam zrobic jak po przyklejeniu tipsa widoczne sa pecherzyki powietrza pod tipsem ?? co żle robie?????? prosze o odpowiedz?? rade?

Gość PaKi123
co mam zrobic jak po przyklejeniu tipsa widoczne sa pecherzyki powietrza pod tipsem ?? co żle robie?????? prosze o odpowiedz?? rade? ????????

Gość PaKi123
co mam zrobic jak po przyklejeniu tipsa widoczne sa pecherzyki powietrza utworzone pod tipsem ?? co żle robie?????? prosze o odpowiedz?? rade? ????????

Gość PaKi123
co mam zrobic jak po przyklejeniu tipsa widoczne sa pecherzyki powietrza utworzone pod tipsem ?? co żle robie?????? prosze o odpowiedz?? rade? ????????

Gość PaKi123

Gość PaKi123

Gość martakluseczka
Drogie koleżanki....Bardzo proszę o pomoc....Moim problemem jest to ze podchodzi mi powietrze pod żel od góry na drugi dzień po zrobieniu pazurków...W pierwszym dniu wszystko wygląda ładnie i pięknie tylko na drugi dzień pojawia się ten problem...Na pewno nie zalewam skórek...Po każdym nałożeniu warstwy żelu przemywam odtłuszczaczem i to może być mój błąd....tylko że jak nie przemyje to biała końcówka rozłazi się po całym tipsie przy nakładaniu następnej bezbarwnej warstwy...Baardzo proszę Was o pomoc...Pozdrawiam serdecznie :)

Gość magdaue
Te wasze pytania... W kólko jedno i to samo... Meczace to Po pierwsze nie przemywaj po nalozeniu kazdej warstwy bo to tzw. lepka warstwa dyspersyjna, i kazda pomaga nastepnej sie trzymac,co do bialej masy to ona ma to do siebie ze trzeba, tzn. nalezy ja potrzymac w lampie dwa razy, bo bialy barwnik ma to do siebie, ze trudniej sie utwardza, dlatego Ci schodzi, pomysl troche... Myslenie jeszcze nikomu nie zaszkodzilo

Gość magdaue
o i oczywiscie mozesz miec tez mase do kitu, radzilabym zakupic inna, bo rzadka masa sie niestety rozlewa, mozesz tez bialy sypki brokat równiutku po nalozeniu jej , na nia narzucic i do lampy na pewno sie nie rozleje po tipsie- to moja taka metoda awaryjna.

Gość magdaue
równiutko mialobyc azmast rowniutku:/

Gość martakluseczka
Może jeszcze tylko wam powiem jak robię tipsy krok po kroku i wtedy będzie szybciej znaleźć mój błąd: - podstawa to dezynfekcja rak swoich i klientki - następnie przygotowuje paznokcia czyli odsuwam skorki jak jest potrzeba to je wycinam - zmatowuje cała płytkę paznokcia - przemywam odtłuszczaczem - dopasowuje tipsy do każdej płytki - przyklejam - ucinam gilotyna na odpowiednia długość - nadaje im odpowiedni kształt - zacieram różnice pomiędzy tipsem a paznokciem i kieszonkę spiłowuję bo używam mlecznych tipsów - przemywam odtłuszczaczem - nakładam pierwsza warstwę żelu bezbarwnego bardzo cieniutka omijając skorki i do lampy - przemywam odtłuszczaczem - nakładam żel biały na końcówkę i do lampy - przemywam odtłuszczaczem - nakładam druga warstwę białego żelu i do lampy - przemywam odtłuszczaczem - nakładam większa ilość bezbarwnego żelu i próbuje zrobić ta krzywa C, bo to nie takie proste;) i do lampy - przemywam odtłuszczaczem - nakładam cieńsza warstwę żelu bezbarwnego i do lampy - przemywam odtłuszczaczem - jak sa nierówności to opiłowuje paznokcia nadając mu kształt - przemywam odtłuszczaczem - nakładam ostatni żel nabłyszczający i do lampy I to by było chyba wszystko, mam nadzieje ze o wszystkim pamiętam...żel jaki używam to Basic jednofazowy. Bardzo proszę o pomoc...Dlaczego pod żel podchodzi to powietrze ...Dzieki z góry :)

Gość magdaue
DZIECO DROGIE NIE PRZEMYWAJ ZA KAZDYM RAZEM TYLKO WTEDY GDY PRZYGOTOWUJESZ OAZNOKCIA DO PIERWSZEJ WARSTWY ZELU, I NA KONCU, I NIE UZYWAJ MASY NABLYSZCZAJACEJ BO TO ONA POWODUJE PEKANIE ITP. ZADNA NIE JEST DOBRAS, UZYWAJ DO NABLYSZCZENIA ZWYKLEGO LAKIERU UV, JAK TERAZ BEDZIESZ ROBIC, TO NIE PRZEMYWAJ TYLE, I NIE UZYJ TEJ NABLYSZCZAJACEJ MASY I POINFORMUJ MNIE O EFEKTACH:p

Gość martakluseczka
Jak ktoś prosi o pomoc to obejdzie się bez komentarzy typu "pomysl troche... Myslenie jeszcze nikomu nie zaszkodzilo" Ale dzięki za odpowiedź...

Gość martakluseczka
Bardzo dziękuje za odpowiedz ...Mam nadzieje ze teraz wszystko będzie ok....Tylko co mam zrobić żeby pazurki się błyszczały a mam nie uzywac żelu nabłyszczającego? Dam znać jak będzie następnym razem :)

Gość madzia1323
Czesć dziewczyny ;) Kupiłam sobie dzis sirytus salicylowy czy możena używać go zamiast cleanera? Proszę pomóżcie mi z góry dzieki ;) Pozdrawiam ;)

Gość ga-stylistka
macie pytania piszcie na poczte pomoge

Gość helpMe...
Mam big problem-nie utwardza mi się biały french ;( Robię pazurki zarówno metodą 3 jak i 1 fazową ale kiedy przychodzi do malowania frenchu żel się np. na 1 albo 2 pazurkach nie utwardza nawet po 6 minutach w lampie. Nie jest to reguła-przez ostatnie 3 miesiące nie miałam tego problemu-wszystko się utwardzało normalnie po 2-3 min, a dzisiaj nie utwardził mi się na 1 pazurku... po 6 min w lampie część żelu zeszła przy przemywaniu cleanerem a reszta to była taka gumka która schodziła przy potarciu paznokcia. Od czego to może zależeć??? I jak tamu zaradzić? Żel utwardza się, ale dopiero po ok 8-9min. Problem dotyczy białych żeli: Reni Nail, Nail Design, Sun Flower i Neo Nail...

Gość helpMe...
Daję 2 cieniuteńkie warstwy i każdą z nich utwardzam. Najgorsze jest to, że to nie jet zawsze ten sam paznokieć... A czasem się utwardza bez żadnych problemów. ;(

Gość helpMe...
Ale spróbuję jeszcze cieniej, może to faktycznie to... Dzięki wielkie