Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

hej dziewczyny mam pytanie a mianowicie jak nazywa sie taki bialy proszek ktory miesza sie z bialym frenchem i powoduje ze te biale koncowki sie mienia jakby brokatem. prosze powiedzcie co to za proszek??

Gość Martas11
Hej dziewczynki:)).Właśnie kupiłam swój pierwszy w życiu zestaw do robienia tipsików:)),czy mogłabym również dostać od Was ten film???pozdrawiam. marta@nordcomputers.pl

Witajcie dziewczynki.Jestem nowa,tipsami zajmuje sie juz jakis czas,ale nurtuje mnie jedno pytanie. Chodzi o zakladanie tipsow french. Maja mniejsza kieszonke niz szklane badz mleczne. Wiec czy najkleja sie je na dluzsze paznokcie i co z granica tzw progiem,pilowac go,zalac ta granice czy jak? Bardzo prosze o odpowiedz i wrazie czego tez sluze pomoca. Pozdrawiam

Gość IzuniaM
witam czy ktos mi doradzi jaki zestaw jest dobry moze byc drogi ale zeby byl dobry! przesylam link zestawu jaki mam zamiar sobie kupic czy jest tam wszystko co potrzebne do zeli? a moze lepiej kupic wszystko osobno np.z firmy sunflower jak moge prosic aby ktos mi napisal od A do Z co musze miec jakie zele pilniki tipsy itp prosze o szybko odpowiedz pozdrawiam javascript:popupWindow('http://www.activeshop.pl/zestaw-startowy-max-pi-22.html?image=0')

Gość ulciaszpulcia123
activ jest dobry....w sumie nie do konca widac co tam jest...tzn lampa jest itp...ale te pojemniczki ?napewno jest tam primer...utwardzacz,,,,ale co dalej nie wiem...napewno w opisie zestawu jest co on zawiera lepiej jak bys napsala to :)bo nam ciezko sie domyslac...i tez zalezy co chcesz robic czy żele czy akryle? z wctive napewno jest lepszy zestaw niz na allegro wiec nie wybrałas zle jesli chodzi i marke

Gość IzuniaM
chodzi mi o zestaw zelowy czy to co zawiera ten zestaw to jest wszystko co jest potrzebne? chyba ze lepiej kupic wszystko osobno z firmy sunflower?? jak tak jest lepiej to prosze mi napisac dokladnie co musze miec?? to jest w zestawie http://www.activeshop.pl/imagemagic.php?img=images/zestaw%20do%20metody%20zelowej%20od%20ACTIV%20-%20LARGE%20-a.jpg&w=150&h=150&page=prod_info Lampa UV 36 W # Żel ACTIV 15 g CLEAR lub PINK # Podkład w sztyfcie PRIMER # Gilotyna do tipsów # Oliwka 15 ml # Usuwacz skórek 15 ml # Utwardzacz lakieru UV # Pędzelek 4 mm ( z naturalnego włosia) # Klej 7,5 g z pędzelkiem # Rolka wacików 500 szt. # Poduszka pod dłoń - kolor do wyboru # tipsy 100 szt. ( 10 rozmiarów ) do wyboru CLEA lub ULTRA FORM # pudełko na tipsy # CLEANER 200 ml # Blok Biały # Blok Szary # Pilnik prosty 100/180 # Pilnik Banan 100/180 # Lampa UV 36 W # żarówki UV 9 W 4 szt.

Gość ulciaszpulcia123
W SUMIE WSZYTSKO JEST ALE ŻEL TYLKO JEDEN ...WIEC ZALEZY JAKI TO JEST CZY JEDNOFAZOWY CZY INNY,,,ALE AKRYLE SIE LEPIEJ ROBI

Gość Hera88
jak dziewczyny dobrze zatrzec ta różnice między tipsem a paznokciem????????????pomocy

Gość martyna___8
Witam! Mam pytanko, jakiej firmy żele do tipsów są najlepsze? z góry dziękuję za pom0c.

Gość dziubek513
czytałam wypowiedzi na tym forum, i mam pytania.. Kupilam sobie zestaw do robienia tipsów, ale boję się, że sama mogę zrobić coś nie tak.. zatem czy któraś z was orientuje się gdzie i mniej więcej za ile można ukończyć kurs ? I ile czasu trwa taka nauka.. bardzo proszę o odpowiedź :)

Dziewczyny, ale Wy jesteście dziwne. Ciągle się kłócicie. Chciałam się zapytać szczególnie te po kursach, co sądzą o moim przypadku:mam paznokcie żelowane. Bez żadnych ozdób,frenchów, tipsów etc. Moje zwykłe,długie pazurki pokryte żelem li i jedynie w tym celu,żeby sie nie łamały. Robiły mi już 2 panie stylistki po kursach i z obu nie jestem zadowolona, choć obie używały profesjonalnych żeli IBD. Jedna mazała żelem jak lakierem do paznokci,nie obrabiała w ogóle pilnikiem masy żelowej. Wtłaczała za dużo powietrza i porobiła takie mikroskopijne zapowietrzenia. W 1 godz. zrobiła wszystkie, wysmarowała oliwką żeby nie było widać tych malutkich pęcherzyków i wio! i trzymało sie to 2 dni. Paznokcie miały grubość 1 wizytówki. Poszłam do drugiej. Była o niebo lepsza ale:budowała paznokieć żelem budującym bez użycia bondera. Paznokcie miały kształt niedopasowany do palców i całej dłoni. Poza tym były niesymetryczne. Poszłąm do trzeciej, do najbardziej renomowanego salonu w moim mieście. Powiedziała,że bez tipsóww nie będzie się trzymać.I teraz powiedzcie,drogie Panie-jeśli ja,jako wykwalifikowany 35 -letni plastyk, będący z pędzlami za pan-brat chcę sobie spróbować zrobić te paznokcie SAMA,bo uważam,że zrobię to lepiej od tych pań to czy potrzebny mi ten cholerny kurs? Nie zamierzam się dotykać do niczyich paznokci poza swoimi,nie zamierzam nigdy robić ich komukolwiek innemu,nawet rodzonej matce. Mam precyzję w rękach bo przez wiele lat malowałam ręcznie porcelanę,mam wyczucie i zmysł estetyczny. Sama szyję sobie ubrania,choć nie jestem krawcową. Sama maluję i stylizuję włosy,choć fryzjerką też nie jestem. I co powiecie? Czy też wyślecie mnie na kurs?

Gość magdaue
Nikt Pani nie karze isc na kurs. Moim zdaniem jezeli ktos chce sobie i tylko sobie ,, krzywde", na swoich prywatnych wlasnych dloniach to ok, ale jezeli ktos ( tak jak niektore Panienki na tym forum), nie ma bladego pojecia o robieniu tipsow itp., kupuje frajerskie masy na allegro, wyrabiane w piwnicy, i przedstawiane jako renomowana niemiecka firma ( nie bede pisac co to za firma, jezeli któras z Was sie na tym zna to bedzie wiedziala jaka), i jeszcze sobie ktos za takie cos rzada kilkadziesiat zlotych, to sorry, ale cos jest nie tak... Co do Pani, to widac, ze jest Pani osoba powazna, i Wie co robi, wiec prosze sie nie pytac, tylko do dziela, skoro malowala Pani porcelane, to ma Pani zmysl plastyczny, i zrobi Pani nie jeden extra wzor, czego pozazdrosci renomowana stylistka z kilkoma dyplomami. Prawda jest taka, ze niektore laski maja kilka dyplomów i i tak nie umieja dobrze zrobic pazórków, ale sa tez takie przypadki jak Pani opisala, ze w renomowanym salonie zrobila w godzine i byle jak, niektorzy staraja sie na poczatku, a jak juz zlapia stalych klientów, to nie patrza na jakos, ale na ilosc, bo wiadomo im wiecej zrobi, tym wiecej zarobi, wtedy nie patrzy, ze robiac masa sie zapowietrza. A co do tego, ze jedna ze stylistek nie obrobila Pani zelu pilujac, to mysle ze nie ma w tym nic zlego, ja sama osobiscie tego sobie nie robie, poniewaz zel rozporwadzammoim zdaniem rownomiernie i dokladnie, wiec nie widze potrzeby pilowania go, a jezeli ktos robi szybko, raz naleje wiecej zelu, raz mniej, to powstaja nierównosci, które trzeba wyrównac..., takie jest moje zdanie, moge sie mylic.

Wreszcie padły mądre słowa i doszłyśmy do consensusu. Uważam, że powinny być pewne zdrowe zasady-rozsądku,odpowiedzialności i zwykłej przyzwoitości. Z jednej strony są panie stylistki,które za swoją wiedzę zapłaciły i to niemałe pieniądze. I absolutnie szanuję to,że nie chcą udzielać laikom bezpłatnych porad. Mi w życiu by nie przyszło do głowy zapytać jakiejś stylistki, jak się to robi! To jest po prostu nietaktowne! Przecież to jest ich zawód, bronią go więc przed \"pseudostylistkami z allegro\". I nie sposób nie przyznać im racji. Z drugiej strony młode dziewuszki, którym marzą się szybkie i łatwe (ich zdaniem) pieniążki z owych stylizacji paznokci. I takie zarobkowe robienie paznokci bez kursów (a co za tym idzie-bez kwalifikacji), tanimi materiałami niewiadomych marek jest po prostu dalece nieodpowiedzialne. Absolutnie się z Panią zgadzam! Dlatego-choć sama kursu nie mam-moje zdanie jest takie,że \"domowe\" robienie paznokci można usprawiedliwić jedynie w takiej sytuacji,gdy ktoś chce to robić tylko samemu sobie. Pozdrawiam wszystkie panie:)

Gość Alcia324
Cześć... Czy mogły byście mi powiedzieć czemu mi pękają tipsy tak po jednym dwóch dniach powstają pod spodem takie małe kreseczki.. Tipsy kupuje zawsze na allegro bo w sklepie są drogie a na allegro 100 sztuk to tak od 10 do 12 złotych... może coś robie żle i powinnam czymś pod spodem smarować Pomóżcie proszę;(;(;l(

Gość Alcia324
A co do kursu to każdy jak uważa są takie osoby co potrafią sie same nauczyć spojrzeć trochę do netu trochę się dowiedzą od znajomych i już potrafią robić same tipsy a są rownież tacy którzy nie potrafią tego za jasną cholerke chociaż mają do tego duzy popęd i bardzo sie tym interesuja.....

Gość jola2243
masz tipsy do niczego, dobre tipsy nie pękają pod spodem, chyba, że są żle przyklejone

Gość ulciaszpulcia123
to prawda ,,,ale ja ciągle własnie o czyms takim pisałam jak pani plastyczka..o to samo mi chodziło...ja tez jestem po liceum plastycznym ...kierunek ceramika i tez wiem ze lepiej zrobie bez kursu tipsy niz jakas kosmetyczka...bo mam poprostu cos takiego w dłoniach ze wiem jak cos zrobic...

Gość Alcia324
A czy mogłabyś mi poradzić jakie są dobre jakich szukać??? Hm?? Też tak myślałam że do dupy za przeproszeniem ale chcąc kupić na allegro to już trzeba znać jakąś dobrą firmę i jakichś szukać ja zawsze szukam i kupuje raz takie raz takie i wszystkie do bani chociaż na stronie jest napisane że nie pękają i takie tam...

Gość jola2243
ja kiedyś kupiłam na allegro dobre tipsy 500 szt w pudełku i nie pękają, ale teraz nie pamiętam od kogo. ale już napewno nie kupuj u reni nail, bo od nich tipsy pekają w ten sposógb. nie mogą byc takie elastyczne, muszą być sztywniejsze. ja używam mlecznych i nic nie pęka niezalkeznie od firmy

Gość skura-maniura
poczatkujaca ania 1-HAFTGEL 2-TEN JAśNIEJSZY Róż(nie pamiętam nazwy) 3-WHITE FRENCH 4-MOONLIGHT 3W1 (jeśli go masz) ja tak robie i sie trzyma,chyba mamy ten sam zestaw :) i nie wiem czemu inne osoby krytykuja,to normalne ze ktos czegosnie wie.

Gość skura-maniura
aufbau gel =ja mam bezbarwny i wtapia sie do niego brokat Versieglungs- to jest zel koncowy (ja uzywam moonlight3w1 zamiast tego)

Gość EXCLUSIVE-NAILS
Witam Prowadzę własną hurtownie artykułów do profesjonalnej stylizacji paznokci. Znajdziesz mnie na allegro pod nickiem EXCLUSIVE-NAILS. Codziennie dodaje nowe przedmioty więc myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Wiele rzeczy jest jeszcze nie wystawionych więc w razie naglej potrzeby napisz do mnie maila. Pozdrawiam Izabela EXCLUSIVE-NAILS

Witam. czytalam troszke to forum i postanowialm napisac gdyż stwierdzilam ze mi pomozecie. Szczeze nie posiadam zadnego kursu i nie mam zamiaru wydawac pieniedzy na to. Moja kolezanka robi mi juz dlugo tipsy i to bardzo ladnie a jest bez kursu.. Wiec stwierdzilam ze i ja moge, powod pieniadze...ale juz czuje ze kocham to robic..dlatego tez. Zamowilam juz zestaw i za pare dni bede go miec w rekach :)) Widzialam jak sie to robi...tylko nie wiem duzo o szczegolach :)) dlatego mam nadzieje ze mi pomozecie..:)) zamowilam zel jednofazowy przezroczysty Dwufazowy mleczno rozowy Dwufazowy rozowo przezroczysty zel trzyydazowy base

aa i druga czesc mojej wypowiedzi.. wiem ze pierwsza nakaldam base wkladam pod lampe.. ale uzywam wacika z cleanerem,.. ale pozniej ktory zel..i czy przy tej warstwei nakladam wzorek... a i jak to jest z frenchem.. prosila bym o opisanie robienia tipsa poczawszy od basy.. (bo co przed wiem) z wzorkiem.. i z frenchem.:) pozdawiam i dziekuje Ola :*

Gość Kasia0707
widzę że są tu osoby które mogą mi pomóc i zrobią to chętnie mam zestaw do robienia tipsów ale nie wiem co i jak robić żeby pazurki ładnie wyszły:-/ może któraś z was mogła by mi napisać co po kolei się robi?? jakie żele się nakłada bo mam ich kilka i każdy inny (jednofazowy, gruntujący, nabłyszczający i budujący róż)?? co i jak jeśli chodzi o ozdoby (brokatowe końcówki, cekiny idt.)?? co robić żeby paznokcie były gładkie i wogóle?? ( robiłam już sobie paznokcie ale nie są do końca gładkie i nie wiem co i jak z tymi ozdobami...???) BłAGAM O POMOC !!! jeśli to może ułatwić odp to proszę mojego maila: kasia0707@buziaczek.pl

Gość monczita
brokat najlepiej nakładac pędzelkiem ale nie tym co nakładasz zel tylko kupic sobie w sklepie kosmetycznym pędzelek z włosia takiego zeby nie był mocno ubity . takim pędzelkiem nakładam ja brokat a nakładam go w ten sposód : zanurzam końcówkę pędzelka w brokacie i posypuje miejsce w który chce mieć ten brokat a jeszcze jedno przed nałożeniem brokatu smaruję płytke paznokcia zelem w takim miejscu w którym chcę aby był nałożony brokat posypuje go i wkładam do lampy paznokcie aby zel w raz z brokatem wysechł

Gość monczita
do joli2243 muszę ci przyznać rację ze od firmy reni nails pękają tipsy ale tylko te szklane ale to nie jest wina tych oto tipsów tylko trzeba wiedzieć jak sie z nimi obchodzić .ja zawsze uzywam tych tipsów i nieraz własnie mi pęknie w zdłóż ale to dlatego ze jak sie sciera tipsa nie wolno go mocno sciskać pilniczkiem lub uwaznie nakładac primer na naturalną płytke paznokcia bo ten oto płyn również powoduje pęknięcie tipsa

Gość wiolcia259
Witam dziewczyny!! Zakupiłam zestaw na allegro z małymi żel;ami neonail i moją pierwszą klientką była mama:) Tipsy trzymają się już odziwo tydzień i myślę, że są dokładne i schludne. Moim zdaniem jak na pierwszy raz to całkiem dobrze:) Jednak chciałam zasięgnąć waszej porady. Co sądzicie o żelach firmy nail-design albo Ra-nail?? Bardzo zależy mi na waszych opiniach ponieważ są to żele niedrogie a słyszałam że dobre. Jednak muszę być pewna. Z góry wszystkim wam dziękuję

Gość aZuzia
Witam Was ciepło, moja opinia będzie mało oryginalna ale moim zdaniem we wszystkim również w zakładaniu tipsów wskazany jest rozsądek i świadomość tego co można zrobić sobie lub innym." Panie Stylistki" zapewne mają sporo racji jednak ton i sposób przekazywania owych racji jest żenujący. Zakładanie tipsów to nie zabawa dla znudzonych panienek i zanim ktokolwiek się zdecydujecie na ten krok to warto poczytać i dowiedzieć się czegoś o zagrożeniach w przypadku braku profesjonalizmu lub zwyczajnej ostrożności. Ja również jestem samoukiem i twierdzę, że do tipsów trzeba mieć przede wszystkim serce a jeśli w grę wchodzi zakładanie ich innym to również i dużo świadomości o istniejącym zagrożeniu. Co do produktów naprawdę warto zainwestować w żel lepszej klasy a i efekty będą o klasę lepsze przy odpowiednim zaangażowaniu. Jeśli chodzi o początki to lepiej z żelem jednofazowym. pozdrawiam serdecznie

Gość bunia_14
Witam! chcialam spytac czy jesli mam żel jednofazowy moge nim zbudować calego paznokcia bez uzycia żelu budujacego i wykańczającego??