Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość boboba
ok!:) dzieki! wiedzilam ze juz od tej nauki to mi sie wszystko pokrecilo:) Czyli primer to zupelnie oddzielna buteleczka z plynem - niezbedna do nalozenia na paznokiec przed naklejeniem tipsa?

Gość boboba
ok:) to kiedy nakladamy primer, przed czy po naklejeniu tipsa?

Gość boboba
A primer stosuje przed czy po przyklejeniu tipsa? I czy po kazdym utwardzeniu kolejnej warswy zelu? I czy jest on niezbedny, czy da rade bez niego?

Gość madziulka38
Primer stosujesz po przyklejeniu tipsa i po oczyszczeniu go z pylu tylko na naturalny paznokiec by zwiekszyc przyczepnosc zelu lub akrylu. A cleaner stosujesz do przemywania masy zelowej:)

Gość madziulka38
Primer stosujesz po przyklejeniu tipsa i po opracowaniu go i oczyszczeniu po to by zwiekszyc przyczepnosc zelu lub akrylu. A cleaner do przemywania masy zelowej:)

Gość slonce swieci
Jak slysze " tipsy" to az mna rzuca. Stylistki nie robia tipsow !!! Tipsy robi fabryka !! Tips jak sama nazwa mowi ( z anglielskiego ) to koncowka. Czyli tipsem jest to co sie przykleja zeby przedluzyc paznokiec. Natomiast "akryl" czy "zel" to sa metody przedluzania paznokci !!!! Wszystkie dziewczyny sa teraz wielkimi stylistkami bo sobie kupily sprzet na Allegro . Nawet kurs nie daje wystarczajacych umiejetnosci , potrzebna jest dluga praktyka ,ze o talencie nie wspomne. Wystarczy popatrzec na dlonie dziewczyn ,ktore sie spotyka na miescie , w autobusie .......... same kulfony ,porobily sobie same albo oddaly sie w rece swoich kolezanek "stylistek" . Wszystko pozapowietrzane , raj dla bakterii ,ze o opracowaniu nie wspomne. Tak wiec jak kogos stac to niech idze do dobrej stylistki a jak nie to sorry , obciac pazury na krotko i tak lepiej wygladaja niz te "protezy" , ktore ma 80% dziewczyn. http://paznokciarka.blog.onet.pl/ talent rzucajacy na kolana - ze ktos poswieca swoje dlonie zeby takie "stylistki" je okaleczaly.

Gość slonce swieci
Jak slysze " tipsy" to az mna rzuca. Stylistki nie robia tipsow !!! Tipsy robi fabryka !! Tips jak sama nazwa mowi ( z anglielskiego ) to koncowka. Czyli tipsem jest to co sie przykleja zeby przedluzyc paznokiec. Natomiast "akryl" czy "zel" to sa metody przedluzania paznokci !!!! Wszystkie dziewczyny sa teraz wielkimi stylistkami bo sobie kupily sprzet na Allegro . Nawet kurs nie daje wystarczajacych umiejetnosci , potrzebna jest dluga praktyka ,ze o talencie nie wspomne. Wystarczy popatrzec na dlonie dziewczyn ,ktore sie spotyka na miescie , w autobusie .......... same kulfony ,porobily sobie same albo oddaly sie w rece swoich kolezanek "stylistek" . Wszystko pozapowietrzane , raj dla bakterii ,ze o opracowaniu nie wspomne. Tak wiec jak kogos stac to niech idze do dobrej stylistki a jak nie to sorry , obciac pazury na krotko i tak lepiej wygladaja niz te "protezy" , ktore ma 80% dziewczyn. http://paznokciarka.blog.onet.pl/ talen rzucajacy na kolana - ze ktos poswieca swoje dlonie zeby takie "stylistki" je okaleczaly.

Gość slonce swieci
Przepraszam za podwojny wpis , kafe sie zawiesilo:)

Gość slonce swieci
Przepraszam z podwojny wpis - kafe sie zawiesilo :)

Gość boboba
dziekuje madziulka powoli zaczynam wszystko ukladac sobie w glowie:)

Gość do wypowiedzi wyżej
Wiesz, ja byłam robić kiedyś paznokcie żelowe u kosmetyczki w salonie i miałam bardziej okaleczone palce niż na tych zdjęciach mają dziewczyny. Więc nie każde "prawdziwe" stylistki są "prawdziwymi" :-)

Gość boboba
dzieki madziulka! powoli mi sie wszystko uklada w glowie:)

Gość boboba
dzieki madziulka! powoli mi sie wszystko uklada w glowie:)

Gość boboba
kurcze, ale dziwnie z tym dodawaniem kometrzy:)

Gość slonce swieci
Powiedzialam zeby isc do stylistki ,ktora ma pojecie co robi , to ze ktos pracuje w salonie nie robi go jeszcze specjalista. To tak jak z fryzjerem ,jeden umie drugi nie. Osobiscie znam dziewczyne samouka ,pracuje w domu , ma mase klientek . Robi fantasyczne pazurki ,od strony technicznej po higiene. A moja wypowiedz byla na temat wiekszosc lasek ktore po zakupie lampy nazywaja sie stylistkami ,- kaleczac siebie i innych.

Gość wiecie co wy
to jestescie debilki, primer a cleaner ? Gówno wiecie. Nie dziwi mnie, ze magdaue sie wkurwila i poszla z tego forum. Gorzej niz kretynki jestescie, tepe ze tragedia

Gość CZASEM tu zagladam
magdaue nie pomagaj im naprawde!!!!!!!!!!!!!!Primer stosowac na kazda utwardzona warstwe zelu? Co za debilstwo

Gość madziulka38
Dobrze ze wy wszystko wiedzialyscie jak pierwszy raz trzymalyscie pedzelek w reku. Po to sa kursy zeby sie nauczyc wszystko robic, a jezeli ktos nie ma na to funduszy a chce to robic to po to sa wlasnie takie fora. Jadna tam mnie oszolomkom nazwala, bo zapytalam sie jak sie krzywa c robi:/ mam do niej pytanie. Jak wygladala Twoja pierwsza krzywa? Napewno nie byla idealna. Nie ma czegos takiego albo umiesz albo nie. Czy pies od razu podaje ci lape i siada na twoje komendy??? NIE! Dlatego musisz go systematycznie uczyc. I podobnie z krzywa. Zrobisz ja dobrze jak ktos Cie dobrze jej nauczy i nabierzesz wprawy przede wszystkim! Jestem ciekawa czy do klientek swoich tez sie zwracacie oszolomko czy tempe sztuko??? A napewno bez kursu jak byscie dostaly zestaw to kazda z was by wiedziala do czego wszystko sluzy i do czego kazdy plyn? Watpie. Wiec troche mniej krytyki dla poczatykujacych a wiecej wyrozumialosci i dobrych rad.

Gość madziulka nie ma sensu
i tak Cie zjadą. Chyba mają jakieś kompleksy. Jak tak czytam to forum to już mi się odechciewa iść do profesjonalnego salonu bo pomyśleć że tam takie "stylistki" idiotki :-o Co z tego że macie głupi kurs jak na pewno nie jedna dziewczyna bez kursu robi paznokcie lepiej niż wy. Tak poza tym musicie mieć nieźle najebane w głowie bo na każde forum o paznokciach wchodzicie i wpierdalacie się ze swoimi kursami. Kogo to obchodzi pytam? Dziewczyna prosi o pomoc np. ile warstw żelu ma dać to wy już ją na kurs posyłacie, nie umiecie odpowiadać na pytania? powtarzam PYTANIA? nikt was nie pyta czy ma iść na kurs czy a jeśli nie chcecie pomóc to się nie wypowiadajcie bo każde forum rozwalacie :-o Załóżcie sobie własne i tam wypisujcie swoje żale.

Gość madziulka nie ma sensu
i tak Cie zjadą. Chyba mają jakieś kompleksy. Jak tak czytam to forum to już mi się odechciewa iść do profesjonalnego salonu bo pomyśleć że tam takie "stylistki" idiotki :-o Co z tego że macie głupi kurs jak na pewno nie jedna dziewczyna bez kursu robi paznokcie lepiej niż wy. Tak poza tym musicie mieć nieźle najebane w głowie bo na każde forum o paznokciach wchodzicie i wpierdalacie się ze swoimi kursami. Kogo to obchodzi pytam? Dziewczyna prosi o pomoc np. ile warstw żelu ma dać to wy już ją na kurs posyłacie, nie umiecie odpowiadać na pytania? powtarzam PYTANIA? nikt was nie pyta czy ma iść na kurs czy a jeśli nie chcecie pomóc to się nie wypowiadajcie bo każde forum rozwalacie :-o Załóżcie sobie własne i tam wypisujcie swoje żale.

Gość madziulka38
Zastanawia mnie wlasnie jedna rzecz. Jak panie stylistki profesjonalne obsluguja swoje klientki w salonach? Tez zwracacie sie do nich tepa sztuko podaj swoje krzywe łapy?Albo oszołomko juz skonczone??? To jak wyrazacie sie do nas swiadczy tez o was:D

Gość madziulka38
Zastanawia mnie wlasnie jedna rzecz. Jak panie stylistki profesjonalne obsluguja swoje klientki w salonach? Tez zwracacie sie do nich tepa sztuko podaj swoje krzywe łapy?Albo oszołomko juz skonczone??? To jak wyrazacie sie do nas swiadczy tez o was:D

madziulka ja to widze, ze taka zyciowa kobieta jestes!:) masz calkowita racje - sa takie osoby jak ja, ktore z jakis tam przyczyn nie moge sobie zafundowac profesjonalnego kursu. samotnie wychowuje moja mala i trzeba sobie jakos radzic a ze kiedys mialam stycznosc z robieniem poznokci to pomyslalm, ze to nie jest glupi pomysl - jednak musze posiasc \"wiedze\". dlatego tez szperam i szukam informacji w necie. a dzieki takim uprzejmym osoba jak Ty madziulka byc moze uda mi sie zrealizowac plany!:) A tak a propos krzywej c - to rozumiem, ze chodzi o usztaltowanie paznocia tak, zeby wygladal naturanie - razem ze \"wzgorkiem\" na paznokciu? Czy sa jakies praktyczne sosoby na wymodelowanie paznokcia? i jeszcze raz dzieki:)

Gość madziulka38

Gość madziulka38

Gość madziulka38

madziulka ja to widze, ze taka zyciowa kobieta jestes!:) masz calkowita racje - sa takie osoby jak ja, ktore z jakis tam przyczyn nie moge sobie zafundowac profesjonalnego kursu. samotnie wychowuje moja mala i trzeba sobie jakos radzic a ze kiedys mialam stycznosc z robieniem poznokci to pomyslalm, ze to nie jest glupi pomysl - jednak musze posiasc \"wiedze\". dlatego tez szperam i szukam informacji w necie. a dzieki takim uprzejmym osoba jak Ty madziulka byc moze uda mi sie zrealizowac plany!:) A tak a propos krzywej c - to rozumiem, ze chodzi o usztaltowanie paznocia tak, zeby wygladal naturanie - razem ze \"wzgorkiem\" na paznokciu? Czy sa jakies praktyczne sosoby na wymodelowanie paznokcia? i jeszcze raz dzieki:)

Gość magdaue
Dziewczyno ja Ciebie nie wyzywalam i nie wyzywam, jak mi kilka razy przysralas nie myslac o swojej glupocie, to chyba normalne, ze sie wkurwilam, Jak piszesz do mnie, ze zrobilam kilkugodzinny kurs, to sie nie dziw, ze sie denerwuje... I mówilam do Ciebie kulturalnie, ale jak mi zaczelas wyjezdzac, ze z informacji w necie sie dowiedzialas, ze trzeba tak i tak, i podwazasz moje dobre zdanie, to sie nie dziw, ze mnie szlag trafia, najpierw sie zastanów co czytasz, bo nie raz znajduje informacje typu- jak dyplomowanie kosmetyczki pracujace w salonie pytaja sie miedzy soba co to jest galwanizacja czy jonoforeza, albo pisze do mnie jakas Kasia o tej zielonej masie : cytuje ,, Hej mam problem, moja masa zielenieje nie wiem co robie zle. Zapytalam krok po kroku co robi, okazalo sie ze wogóle nie odkaza narzedzi i jest tak oszczedna ze uzywa jednego pilnika na 5 osób wiec jej grzecznie tlumacze ze ma grzybice, a ona do mnie ze nie mozliwe bo kazda kolezanka której robila paznokcie dostala pod masa czegos zielonego- zal nie dosc ze siebie to 5 osób zarazila. I dobrze Ci radze znajdz porzadne forum, bo to tutaj jest do kitu, dziewczyny, które cos umialy dawno tu nie zagladaja- i dobrze bo to strata czasu, ja czasami odpowiadam komus bo na skrzynke mailowa wchodza mi te wypowiedzi, jak mi sie nudzi to odpowiadam, nie raz jest jakas fajna dziewczyna to pomagam, ale jak mi ktos wyskakuje takk jak ty, wpierajac mi niekompetentnosc, to sorry, ale na takie cos sobie nie pozwole, kiedys bylam na twoim miejscu i nic nie umialam, bylam totalnie zielona, dlatego Ci pomoglam napisalam co robisz zle, ale jak ty wiesz lepiej bo poczytalas informacje na necie no to luz, i przestan mi gadac ze Ci nie pomoge, bo nawet jak zapytalas jaki kurs zrobilam ( odpisalam Ci ze nie kurs tylko cos innego, ale skoro Ci sie czytac nie chce nie mój foch) , gdybym mialam za soba jeden frajerski kurs nie uwarzalabym sie za Pani stylistke, ale jezeli ukonczylam kilka profesjonalnych szkol, szkolen, uczestniczylam w pokazach z miejscem na podium to chyba mam prawo uwazac sie za stylistke, moje prace sa dobre i tak uwazam, a kiedy zapytalas o kurs podsunelam ci gdzie jest dobry, ale oczywiscie nie czytalas, chociaz post wyswietlil sie 3 razy, nadal uwazasz mnie za Pani stylistke co skonczyla jeden kurs wywalila tysiaka i sie uwaza za Boga

Gość CZASEM tu zagladam
09.01.2009] 03:14 CZASEM tu zagladam "magdaue nie pomagaj im naprawde!!!!!!!!!!!!!!Primer stosowac na kazda utwardzona warstwe zelu? Co za debilstwo " podszyw :D ale autoryzuje :classic_cool:🖐️