Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

nie mam ochoty by wypisywac tu jakieś durne komentarze....... napise tylko jedno. jak najbardziej każdy ma możliwość nauczenia się przedłużania pznokci. hmmm bo tipsy moje drogie to ten kawałek plastiku i nic więcej:O sa TIPSIARY I są MANICURZYSTKI jak i STYLIZSTKI PAZNOKCI. i to jest różnica. Prawdziwa tipsiara knoci paznokcie jak leci i zrobi je chętnie za najmniejsze grosze,bo to ona chce koniecznie na tym zarobić!!!:o:io:o CZYŻ NIE?:o

Gość ewelina4you
droga Magdaliano:) Na wstepie chciałabym Cie uprzedzic do tego faktu, ze troska moich przyszłym pacjentów nie należy do Twoich zmartwień i nadaremne Twoje wspolczucie. Nie mialam wcale na mysli lasek nie znajacych podstaw higieny. Wiadomo, ze higiena jest na pierwszym miejscu. Przede wszystkim nie nalezy zaszkodzic. Dziewczyna, ktora prztoczylas naprawde mnie zwalila z nog! to fakt! Dlatego jestem tez takiego zdania, ze laski, ktore naprawde sie do tego nie nadaja, niech nie zabieraja sie za taka robote. Kazdy z nas powinien znac podstawy higieny i ja przestrzegac, bez wygledu na to czy zajmuje sie tipsami czy tez nie! I to tylko swiadczy o dziewczynie a nie do konca od tego czy ukonczyla kurs. Oczywiscie podtrzymuje swoje zdanie zawarte w poprzeniej wypowiedzi.

Czytam to forum od nie dawna,ale te wypowiedzi doprowadzają mnie do śmiechu oburzona i zawodowa stylistka najbardziej.Tak się zastanawiam wysyłacie inne dziewczyny na kurs nie twierdzę że nie jest potrzebny ale wybaczcie na kursie nie uczą ile paznokcia spiłować,żeby nie zrobić komuś krzywdy.Każda z tych dziewczyn uczy się na sobie zanim zrobi komukolwiek pazurki.

Gość pazurki
witam serdecznie wszystkich!! Postanowiłam napisać jak krok po kroku wykonuję tipsy żelowe,robię to od 2 lat,jestem samoukiem,nie mam żadnego kursu itp. Tyle że pazurki wykonuję tylko i wyłącznie sobie,nikomu innemu. Nigdy nic mi się nie działo z paznokciami i ogólnie jestem zadowolona,ale komuś boję się zrobić pazurki :0 Ja robię to tak,być może posłuży to komuś za radę :) 1)dezynfekuję całe dłonie 2)patyczkiem odsuwam skórki( nie wycinam ich ,gdyż później dwa razy szybciej rosną) 3)matowię płytkę paznokcia blokiem polerskim,nie za mocno,tylko tak aby zniknął naturalny połysk pazurka 3)przemywam cleanerem 4)nakładam klej na kieszonkę tipsa i naklejam,trzeba to robić zdecydowanie i nie dociskać w srodku aby nie dostało się powietrze,tips nie może zachodzić na naturalny pazurek więcej niż 60 % 5)zrównuje tips z naturalną płytką pilnikiem,piłuję tylko tips nie paznokieć!!! nadaje kształt tipsowi 6)przemywam cleanerem 7)nakładam primer na naturalny paznokieć aby zwiększyć przyczepnosc zelu,czekam az wyschnie 8)nakładam cieńką warstwe żelu w odstepie 1 mm od brzegu paznokcia 9) do lampy 10) przemywam cleanerem 11)nakładam 2 warstwę żelu ,wtapiam ozdoby i do lampy 12) przemywam cleanerem,piłuję wystające ozdoby,przemywam,nakładam 3 warstwę żelu i do lampy 13)nakładam ostatnią warstwe zelu,do lampy ,przemywam cleanerem 14) maluję lakierem bezbarwnym 15) wcieram oliwkę Tak ja o robię :)

Gość madziulka38
podziwiam ze bylas odwazna i napisalas krok po kroku jak TY wykonujesz pazurki:) Co prawda nie powinno sie przemywac za kazdym razem po wyjeciu z lampy pazurkow,ale ja kiedys tez tak robilam jak nie poszlam na szkolenie i moja instruktorka mi poprawiala moje bledy. Tez napisalam tu kiedys dawno temu ze przemywam kazda warstwe i myslalam ze padne jak kilka osob mnie tu zjechalo:) nie zdziwila bym sie jak Ciebie tez ktos, ladnie powiem "upomni" ze cos zle robisz. Moze to tez kogos urazi co teraz napisze, ale trudno:) Po co komus jezdzic na tym forum i sie wyzywac i takie tam, jak male dzieci, jak zwyczajnie mozna nic nie odpisywac jak sie jest oburzonym czyjas wypowiedzia. A nie niektore juz tak rownaja inne z ziemią, ze az szok.

Gość taki pisiulek
dokładnie , ja jestem po kursie już od roku robię pazurki, i wiadomo uczą że się nie przemywa, a ja rzemywam każdą warstę i jakoś nigdy nie miaąm reklamacji,a jestem nawet już po stażu a teraz mam umowę o pracę, każdy ma swoją technikę ja robię tak samo jak TY PAZURKU i jest mi z tym dobrze:) pozdrawiam i udanje pracy z pazurkami życzę

co myślicie o firmie Gabrielle Nails ? zaczynam swoja przygodę z pazurkami i chciałam zamówić lampę oraz żele z tej firmy, a dokladnie ten zestaw http://www.sklep.gabriellenails.pl/p/pl/969/ 2009-11_5_zestaw_do_zelu_z_lampa_tunelowa_i_zelem_rozowym_pr zezroczystym.html Polecacie czy odradzacie? jeśli sądzicie, że to zły wybór to jakie firmy polecacie?

Gość madziulka38
Duzo jest przyczyn powstawania pecherzykow... -zle zmatowiona płytka, -zatłuszczona płytka, -zly materiał ktorego uzywasz, -za duzo nałozonego materiału. To chyba najczestrze przyczyny.

Gość STUDIO URODY WROCŁAW
Witam dziewczyny ja troche w innej sprawie ale tematycznie chodzi o to samo. Chętnie podnajmę dziewczynie z doświadczeniem i klientkami stanowisko do tipsow, manicurei predicure w prestiżowym salonie kosmetycznym na rynku we Wrocławiu. Warunki do ustalenie. Istnieje również możliwość rozliczania się procentowego. Mogę również oddać stanowisko wyposażone. Jeżeli jesteście zainteresowane czekam pod nr tel 664 78 72 77 bądź gg 11940881. Pozdrawiam gorąco!!

Witam. Jestem początkujaca dopiero sie ucze robic pazurki, ale tylko sobie mam pytanko kiedy nakłada sie żel kamuflaż przed białym french czy po .

Gość magdaliana
Zel kamuflarz naklada sie przed frenchem, bo jak go nalozysz na french- to mozesz go zbyt zakryc i kamuflarz nakladaj na przezroczysty zel ( clear), bo jak nalozysz kamuflarz bezposrednio na tipsa- moze s zbyt dlugo trzymac, pozdrawiam

Gość magdaliana
nie zbyt dlugo sie trzymac mialo byc

I jeszcze jedno pytanko czy kamóflaz nakłada sie na cały paznokiec czy tylko do usmiechu:)

Gość gsiagd5
Dzięki magdalina:))

Gość magdaliana
Czytaj ze zrozumieniem- napisalam magdaliana, a nie magdalina Naklada sie do usmiechu i ceniuje

Gość kaczuchaaa
witam,a ja mam taki problem....juz od paru miesięcy wykonuję sobie sama tipsy żelowe ,zawsze wszystko jest ok,tylko zawsze po tygodniu odpada mi tips na palcu wskazującym prawej ręki,wszystkie inne się trzymają,a dodam że pracuję na kasie i komputerze....moze to jest uszkodzenie mechaniczne ,bo jak stukam tym pazurkiem w klawiature na kasie to pewnie się osłabia?? Jak temu zapobiec? A odpada cały przyklejony tips a ta warstwa żelu która znajduje się na plytce paznokcia zostaje??? pomocy :(

Gość ola800528
odpada caly tips a zel zostaje ??? prosze bardziej sprecyzowac jakie masz tipsy cale zelowe czy np french plastik czy cale plastik????

Gość kaczuchaaa
Mam zwykłe tipsy żelowe robione na mlecznym tipsie,odpada w miejscu gdzie kończy się tips,a zaczyna naturalny paznokieć,czyli caly tips odpada a zostaje tylko żel na naturalnym paznokciu. Tak jak by jedno od drugiego się odłamało

Gość mesiaczek
interesuje mnie metoda robienia tipsa samym zelem na naturalnej plytce :) niestety nigdzie takowej znalesc nie moge (o przepraszam ,udalo mi sie znalesc jeden filmik ale 100% japonski i do konca wszystkiego prefect z niego nie kminie) a wiec prosilabym bardzo o opis krok po kroku :)

Gość Śmieszne ..
*oburzona* jak byś nie wiedziała to w Polsce studia są darmowe tylko trzeba odpowiednio się wybić .. a jeśli jesteś głąbem to wtedy za studia musisz płacić bo nie wybiłaś się z pośród innych .. kosztują tylko wieczorowe i zaoczne ;)

Cześć:) Mam do zaoferowania szybki kurs w formie prezentacji jak wykonać paznokcie żelowe, jak wtapiać ozdoby, jak uzupełniać. Wszystko jest dokładnie opisane i przedstawione na zdjęciach. Prezentacja zawiera ponad 70 slajdów. Koszt- 5zł. ZAINTERESOWANE PROSZĘ PISAĆ NA MAILA: andziuchna5@wp.pl

Cześć:) Mam do zaoferowania szybki kurs w formie prezentacji jak wykonać paznokcie żelowe, jak wtapiać ozdoby, jak uzupełniać. Wszystko jest dokładnie opisane i przedstawione na zdjęciach. Prezentacja zawiera ponad 70 slajdów. Koszt- 5zł. ZAINTERESOWANE PROSZĘ PISAĆ NA MAILA: andziuchna5@wp.pl

Gość .:nela:.
za kilka dni idę na kurs i muszę porozglądać sie za zestawem. mogłybyście mi udzielić rady jaka firma jest dobra i nie za droga dla początkujących?? z góry dziękuję:)

Gość madziulka38
Nela ja prpopnuje na poczatek kupic taki sobie zestaw, ale zwrocic uwage na lampe a zele badz akryl dokupowac osobno. Zel polecam sun flower- dobry na szablon, w miare dobrze sie nim pracuje i cena jest przystepna.

Gość madziulka38
Nela ja prpopnuje na poczatek kupic taki sobie zestaw, ale zwrocic uwage na lampe a zele badz akryl dokupowac osobno. Zel polecam sun flower- dobry na szablon, w miare dobrze sie nim pracuje i cena jest przystepna.

Gość magdaue
Tam gdzie pójdziesz na kurs, po kursie zaproponują Ci zestaw w niższe cenie, o ile wybrałaś dobry kurs. jak nie to kup osobno lampę i żele IBD, La Femme, Perfect Beauty, Activ jest bardzo dobry i tani w złotej kuli z domieszką akrylu

Gość magdaue
Tam gdzie pójdziesz na kurs, po kursie zaproponują Ci zestaw w niższe cenie, o ile wybrałaś dobry kurs. jak nie to kup osobno lampę i żele IBD, La Femme, Perfect Beauty, Activ jest bardzo dobry i tani w złotej kuli z domieszką akrylu