Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka85

Dieta 500kcal.

Polecane posty

Gość Julka85

Hej wszystkim, postanowilam zmienic swoje zycie i zaczac sie wreszcie odchudzac. chce schudnac do lata.... tak 20kg. mozliwe? oczywiscie, jezeli sie tylko chce.... mam nadzieje ze ja wytrwam... oby. no wiec tak... waze 85 kg., kiedys wazylam 85kg. ale schudlam do 71kg, lecz niestety te kg wrocily a to dlatego ze zastosowalam diete cud. mam zamiar zastosowac dietke 500kcal. moze ktos sie przylaczy do mnie? moze ktos ja stosowal i opowie swoja historie, a moze ktos ja teraz stosuje i polaczymy swe sily?? goraco zapraszam!

Gość 500 kcal
To stanowczo za mało! Już lepiej będzie, jeśli zastosujesz dietę 1000kcal - schudniesz około 4-5 kg miesięcznie i nie będziesz miała jojo :) Przy 500 kcal długo nie wytrzymasz, uwierz mi, bo też próbowałam :)

20kg do lata schudniesz na diecie 1000kcal. Ja sie odchudzalam milion razy takimi dietami jakie ty proponujesz. Jojo gwarantowane. Niedozywienie tez. Chudnie sie nieiwele szybciej niz na dobrze zbilansowanej diecie 1000kcal po spowalnia sie przemiana materii. Kilogramy zgubisz napewno, a pozatym jeszcze duuuo wosow np. Bo osabisz organizm. Do tego masz na lato zagwarantowana szara cere, lamiace paznokcie, obwisla i wiotka skore. Jesli jednak nie ma to dlaciebie znaczenia i chcesz byc poprostu chuda a nie piekna to zycze Ci powodzenia. bedzie Ci potrzebne bo nie wiem jak dlugo mozna wytrzymac na takiej glodowce. Aha, i pozdrow ode mnie jojo jak juz cie dopadnie. A dopadnie napewno

Skozystaj z naszego doswiadczenia i uwierz w to o jojo. Jesli bedziesz wolala sie uczyc na wlasnych bledach to zapraszam po wakacjach jak sie znowu roztyjesz po jojo. Jak juz sobie przemyslisz to daj znac. Ja waze dokladnie tyle co ty i do lata tez chce wazyc 70kg. moze nawet ciut mniej sie uda. Chetnie sie do ciebie przylacze, razem bedzie nam latwiej.

Gość 500 kcal
Ja też się chetnie przyłączę, ale ważę nieco mniej, bo około 57 kg, a powinnam ważyć 50kg :) w sumie już 3-4 kg zgubiłam :) Tylko, że ja nie stosuję diety odchudzającej, ale odżywiam się zdrowo i regularniie :) I ćwiczę, bo to podstawa :)

Gość Julka85
wiem ze jojo jest i mnie w 99% dopadnie, ale po prostu mam tak w glowie urojone, chce te 20 kg. zgubic szybko, a nawet 30kg. zalezy mi strasznie i mam (jak narazie) silna wole, juz mam plany z moim chudnieciem i w ogole. a Wy jaka diete chcecie stosowac??

ja tez mialam w glowie zakodowane ze chce szybko schudnac. A odchudzam sie juz jakies 3 lata... Gubie kilogramy szybko ale potem one wracaja z nadwiazka. i tak i wloko. jak pomysle ze dawno moglabym miec to juz za soba gdyby nie te glupie pomysly na \"szybkie chudniecie\" to mi sie robi w srodku cos takiego ze brrrrr. Dlatego zadaj sobie pytanie czy chcesz schudnac szybko czy na zawsze? bo tego sie nie da pogodzic. Ja proponuje diete 1000kcal. Stosuje ja juz drugi tydzien. schudlam ponad 3 kilo. Mozna na niej schudnac ok5 kg miesiecznie. Jak bedziesz cwiczyc regularnie to i duzo duzo wiecej. do lata wsam raz zdazysz i bedziesz miala gwarancje ze przed przyszlymi wakacjami nie czeka cie kolejna dieta.

Gość Julka85
ja wiem ale teraz niedlugo sa swieta i chce schudnac nawet do nich 20kg. mam powod.... chce sie w koncu fajnie ubrac, nawet 15kg. by bylo dobrze bo jak wazylam w wakacje ok 70 to bylo super, moglam wskoczyc we wszystko mialam rozmiar(no moze nie super) 40. a jaki ty nosisz rozmiar i ile masz wzrostu?

Gość emebe
Wiesz co Julka ??? Ja tez probowala szybko schudnac,ale ja nie maialam az tak duzo kg do stracenia bo okolo 6 kg....ale powiem Ci,ze dokad nie przeszlam na diete minimum te 800-1000 to nie moglam trwale pozbyc sie tych 6 kg.Najdluzej na 500 kcal wytrzymalam 8 dni,2 razy mi sie udalo.Pierwszy raz schudlam w ciagu tych 8 dni te 6 kg,ale za okolo 10 dni juz z powrotem mi wrocilo 5 ...,bo jak schudlam 6 w 8 dni to sie tak ucieszylam ,ze postanowilam 1 dzien sobie podjesc i zaczc pomalu od 600 kcal co kilka dni w gore az dojde do tych 1800-2000 bo tyle jadam zazwyczaj...I nie podjad;lam sobie jeden dzien tylko tak sie przez 10 dni ciagnelo podjadanie az kg wrocily ...a ja znowu przeszlam na 500 kcal....i znowu w nastepny tydzien te 5 kg zrzucilam,ale przyszly swieta bozego Narodzenia i na Nowy Rok znowu bylo + 6 kg....i dlatego postanowilam przez styczen sie pomalu odzwyczajac od pysznego i kalorycznego jedzonka i od lutego przejsc na zdrowe odzywianie,wiecej sportu i do Dnia Kobiet powinnam byc te 6 kg lzejsza ,z ta roznica ,ze tym razem na stale a nie na tydzien,gora 2.... Radzilabym Ci sie zastanowic,bo to naprawed nie warto sie meczyc....Bo zamaist ciagle walczyc z tymi samaymi kg to zjechac raz a porzadnie i na stale.....

Gość emebe
A wiesz co?Jakbys nawet od teraz byla na tej diecie 1000 kcal to do swiat jest 2 miesiace czyli te 10-12 kg i tak na pewno bys schudla....Dodajac sport moze nawet troszke wiecej...i co najwazniejsze schudlabys zdrowo,nie nadwyrezajac organizmu i mialabys pewnosc,ze nawet jak przez te 3 dni swiat bys sobie podjadla to waga nie skoczylaby Ci zaraz 3 czy 4 kg to przodu tylko conajwyzej kilogram...a to nie targedia przeciez!!!

Gość na_pewnoh
dziewczę, bo nie schudłaś a się odwodniłaś głównie

Gość Julka85
ja tez tak robilam ale moze jakby sprobowac sie po diecie ograniczac to jojo nie nastapi, ja umiem sie odzwyczaic od slodyczy, chleba, ziemniakow, wytrzymalam bez tych produktow pol roku, sprobuje diety 500kcal, a potem sie zobaczy....... a ile teraz wazysz, ile chcesz osiagnac i ile masz wzrostu?

Gość 500 kcal
Oj Julka :( prosze Cie, zebys nie stosowala tej durnej diety, bo tylko sobie zaszkodzisz! jedz regularnie i w malych ilosciach - malo a czesto i dorzuc do tego jeszcze jakis sport i bedziesz chudla zdrowo i trwale, co jest najwazniejsze :) ale 1000 kcal dziennie to podstawa! nie mozna zejsc nizej, dlatego tego nie rob, bo sobie tylko zniszczysz organizm! mam nadzieje ze mnie posluchasz :)

Gość emebe
do napewnoh...przeciez ja doskonale wiem,ze to gllownie odwodnienie....bo tluszczu to tam moze z pol kilo bylo jak nie mniej....dlatego stwierdzilam,ze to glupota i juz tak nie robie,....ale wiadomo...czlowiek jest taki,ze sam na wlasniej skorze sie musi przekonac,bo inaczej nie uwierzy....

Julka ! Chcesz zrobil glupote. Na 500 kcal schudniesz szybko to fakt ale uwierz mi, ze jak schudniesz to sie nie bedziesz umiala ograniczac. Przeciez masz juz doswiadczenie z dietami cud. SAchudlas do 71 i co? wszytko wrocilo, ciesz sie, ze nie z nawiązką. Chcesz schudnąć 20 kilo a nawet 30. Zdajesz sobie sprawę z tego, że to minimum 4 miesiące diety 500 kcal? Czy wiesz, że zeby utrzymać efekt to będziesz musiała ograniczać się koljne 4 miesiące, żeby dojść chociaż do 1000 kcal bo na 500 będzie ci brakowało minerałow i witamin? Co ja nmówie, nawet na 1000 będzie przy twojej wadze. ogranizm zużywa średnio 24 kcal dziennie na kilogram masy ciała i to jest własnie minimum, którego nie można orzekraczać. w twoim przypadku 85 x 24 = 2040 kcal na dzien. dieta 500 kcal jest dla tych co chcca schudnać 5 kilo i nie maja duzej nadwagi a nie dla tych co waza 85 kilo. tak tak tak, taka jest prawda. pozatym te sadlo nie uroslo ci ani w miesiac ani w dwa ani w rok tylko hodowalas je kilka ladnych lat zapewne. nie nastawiaj sie wiec na to, ze zrzucisz je szybko. odchudzanie trwa kilka miesiecy ale efekty mozesz odczuwac kilka lat. prawie jak w banku masz zatrzymanie okresy, wypadajace wlosy, lamliwe paznokcie i szara cere. ja tez stosowalam diety cud, glodzilam sie tygodniami, chudlam i tylam. rozstepow sie juz nie pozbede, to jasne. wlosy juz pewnie nigdy nie beda tak geste jak byly. paznokcie na szczescie rozna szybko. cera sie regeneruje, ale kolerzanki, nawet te grube, ktore nigdy sie dratycznie nie odchudzaly, maja sto raz ladniejsza. i co z tego ze schudlam zdrowo teraz skoro wczesniej wyniszczylam organizm dietami cud? teraz ciagle chodze od lekarza do lekarza. mam niedoczynnosc tarczyc, ktora kiedys udalo mi sie zaleczyc a pogorszylam wlasnie dietami cud. no prosze cie. ja tez nie myslalam o konsekwencjach. chcialam tylko schudnac. no to teraz mam za swoje. mam 23 lata i co dalej? odchudzam sie powoli teraz ale ladnego ciala nic mi nie przywroci.

Gość ______ona____
Julka bede tu do ciebie zagladac :) I patrzec jak Ci idzie..ja walcze na topiku akcja:przedwiosnie.... Tez powoli powoli zmiejszam kcal, by juz niedlugo byc tez na 500 na poczatek w weekend zero kcal na oczyszczenie Trzymam kciuki za ciebie :)

Uda ci się na 100% Ja rok temu sie odchudzalam - 2x kopenhaska i dieta liczenia kalorii do 600. Spojrz do mojej syrki ile schudlam od stycznia do maja. Pozniej zaczelo sie robic goraca -spotkania towarzyskie, impreza za impreza- jadlam ok. 3000/4000 kcal dziennie i tak mi zlecialo do lutego a z wagi wrocila polowa. Wiem ze to byl moj blad i moja glupota - przestalo mi zalezec na wygladzie (tak dobrze sie bawilam). Jestem przekonana ze gdybym pozostala po diecie na 2000 kcal to wrocilyby tylko z 2 kg. wody. Uwazam wiec ze twoj cel jest do osiagniecia. Jezeli ta drakonska dieta potrwa tylko pol roku to zdrowia nie stracisz chociaz bedziesz miala kolatanie serca, zawroty glowy i zapomnisz co to znaczy nie czuc zimna. ale pamietaj, to uzaleznia, latwo sie wciagnac... Ja po dwoch miesiacach myslalam juz tylko o jedzeniu, a raczej o niejedzeniu, snilam o tym, i gdyby nie to ze przyjechala do mnie kuzynka ktora mnie sila wyciagnela do ludzi, do piwa, chipsow, itp. to dzis pewnie siedzialabym na innym forum... :O Pozdrowionka!

Gość Julka85
uda mi sie

Gość dobre info
ja jestem na diecie 1000kcl i w 14 dni schudłam 4 kg a 500 kcl to jest bardzo malo i jak niejesz to twuj organism sie broni i nie spala kalori bo mysli otym zeby jak na jdłuzej wyczymac bez jedzenia np. dwa latta gornik był pod ziemia 14 bez jedzeni i picia i co był wycieczony a schud tylko 2 kg bo o rganiz niemiał siły spalac tłuszcz i u ciebie tesz tak bedzie a tak woguke to ja waze110kg a wazyłam 115 kg

kobieta szreka - lepiej poczytaj forum dla anorektyczek, ktore po wlasnie takich dietach probuja wrocic do zdrowia. praiwe zadnej sie to nie udaje. nawet w pol roku mozesz tak wyniszczyc organizm, ze do poprzedniego stanu nie woricisz. wiem co mowie bo ja wlasnie do tego dorpowadzilam w kilka miesiecy. dlugie i geste wlosy, ktorych kazdy mi zazdroscil wypadly. wczesniej kazdy mowil, ze moglabym reklamowac szampony ... gdybym tylko schudla. a jak schudlam to chyba by mnie wzieli do kampanii przeciw narkotykom, tak ohydnie wygladalam. szara, zmeczona, wyniszczona. przytylam, wygladalam zdrowiej ale wlosy i tak juz nie odrosna. a chudnac zawsze mozna ...

Gość wie i pomoze
popieram lade wiem coś o tym o mało co nie jestem łysa dieta 500 kalori

Gość Julka85
ja nie chce na 500kcal byc pol roku, lecz moze 1-2 miesiace....

Gość ______ona____
Julka ale obiecaj ze bedziesz pisala jak ci idzie

Gość Julka85
ok, bede pisala, wielki START juz jutro, trzymajcie za mnie kciuki, musi sie udac.....!!!!!!!!!!

ja POLECAM METODE MONTIGNAC ! ja przez 3 tyg juz na niej schudlam 5 kg ! :P polecam polecam polecam

Gość Julka85
a jaka jest dzienna dawka kalrii na montignacu?

Gość bzyyyyyyyyyyyyyy
Jestem pewna , ze jo-jo Ci nie grozi :D poprostu szybko "wymiekniesz" na tak drastycznej diecie nie wytrzymasz dlugo - no chyba, ze masz poprzestawiane pod sufitem, a wtedy to juz tylko psychiatra moze Ci pomoc :)

Gość czy ty wiesz co ty robisz
ile to jest 500 kalo co ty bedzisz jadla jak jak łyzka masła ma 90 kacl chleb ciemny 33g na 98 kacl piers kurczaka 100g ma 150 kacl jabłko małe ma 40 kacl jajko 90 kacl wazywa tesz maja duzo łyzeczka cukru ma 40 kcl a jak bedziesz głodna to nie schudniesz

Gość ja byłam na diecie 400kcal
i to max. Przez dwa tygodnie schudłam 5kg. Dla mnie to był wyczyn, bo nie byłam gruba, a przez lata uprawiałam sport, byłam bardzo umięśniona i trudno było mi schudnąć. Przy jedzeniu 1000kcal dziennie i sporcie, nawet mi sie mięśnie rozwijały;) WIęc pierwszego dnia miałam głodówkę. 24godziny bez żarcia. W sumie troche ponad, ok. 35 godzin. Potem jadłam np. kawałek białego sera, chudego, taki plasterek, pomidora i jeden jogurt z łyżką musli dziennie. Albo rano dwa pomidory, na obiad pierś z kurczaka i starta marchewka. Albo jogurt z łyżka musli, a potem warzywa hortexu gotowane na parze, ok. 200g. Albo np. rybe duszoną bez tłuszczu ani soli. I tak dwa tygodnie. I do tego jeszcze brałam tabletki takie ziołowe. Schudłam 5kg, na mnie i tak sukces:p a po skończeniu diety straciłam jeszcze 2 kg. Minął ponad rok i nie przytyłam. No, teraz mam tak z pół kilograma więcej. Ale już nie mam siły na taką dietę, chociaz jeszcze ze dwa kilogramy ym chciała schudnąć;) Żeby wyglądac jak szkieletorek:D Lubie tak i dobrze się wtedy czuję:)

Gość ja byłam na diecie 400kcal
Aha, i oczywiście w tym czasie dużo ćwiczyłam, ale nie w domu, tylko tak porządnie;) Po kilka godzin- niezły wycisk:) Ale Wy musicie na co dzień dużo i niezdrowo jeść... Bo nie wiem, jak można na diecie 1000kcal schudnąć w 8 dni schudnąć 6 kg...:O Dziwne... 1000kcal to ja jem normalnie w ciągu dnia, no może z 1200:) I tak nigdy nie jem masła, tłuszczu, białego pieczywa, słodycze sporadycznie. Tylko czasami mi się chce jeść i to głównie niezdrowe rzeczy, wiec jem:)