Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiorekp

co na pryszcze??

Polecane posty

Gość basiorekp

Witam wszystkie panie. mam 22 lat i ciagle problem z pryszczami. mimo ze mam dziecko nie minely mi te uciażliwe problemy. Gdy jestem na spacerze to kazdy patrzy co to za matka z pryszczami To bardzo krepujace. Dermatolog mi nie pomogl a ginekolog nie chce dac Diane 35 co robic?? prosze o rade

Gość letni deszcz
idz do dobrego dermatologa.A skoro Diany Ci nie chcial przepisac , to najwyrazneij mial powód ku temu. Trudno Ci radzic tak przez neta. Po pierwsze zrób wszytkie możeliwe badania- czyt hormony(testosteron), wymaz z twarzy- badanie bakteriologiczne( czy nie masz zakażenia jakimiś grzybkiem lub bakteria,badanie czy nie masz lamblii, usg jajników- czy nie masz PCO i dopiero wtedy bedziesz wiedziala mnei wiecej co jest przyczyna twego trądziku. I wtedy z wynkiami do dobrego lekarza i niech leczy nei tylko obawy ale też przyczyne.

Gość Rediii
polecam ZINERYT jest drogi ale skuteczny i bez recepty pozdrawiam

Gość Miałam to samo
Nie bierz Diane odradzam. Ja brałam 3 lata, w tym czasie pojawiły sie bolące piersi, straciłam ochote na seks i ogólnie źle sie czułam. Trądzik niewiele zniknął. Odstawiłam Diane i załozyłam spirale. Losie to była masakra potem, trądzik sie nasilił, bolące piersi przed okresem zostały, a dodarkowo zaczęły mi włosy pod nosem rosnąć ( wąsik), wcześniej tego nie miałam. Na trądzik pomogło mi często oczyszczanie twarzy, kilka razy dziennie, wodą, tonikami, żelami. Owszem przesuszyłam skórę, ale po umyciu, używam też kremów nawilżających, naprzemian z takimi dla skóry mieszanej. Jest to duży problem, tym bardziej, że jako nastolatka nie miałam trądziku, dopiero po urodzeniu synka mi sie pojawił. Higiena, higiena i częste oczyszczanie skóry, tylko to pomoże, no i podobno dużo wody mineralnej ( czego ja nie stosuje), na oczyszczanie i nawodnianie skóry od wewnątrz.

Gość iiilona
Bralam diane ale tylko przez 6 miesiecy zeby za nie wyniszczyc organizmu i tradzik calkowicie znikł! po odstawieniu nie powrocil! dlugo walczylam z pryszczami nic nie pomagalo ale dzieki tym tabletkom nie mam ani jednego przyszcza

Polecam Benzacne (na początek 10%). Przez pierwszy tydzień mogą się pojawić reakcje uczuleniowe, potem powinno być dobrze. Smarować na noc. Mi bardzo pomogło! Jedyna wada: nie można robić jedno-, dwudniowych przerw w stosowaniu, bo trądzik wraca. Powodzenia. :-)

Po Diane 35 tak mnie wysyfiło, że wyglądam jak nastolatka w okresie dojrzewania. Nie ma dnia, żeby mi jakiś syfek nie wyskoczył.

Gość korpiu
www.polski-bux.pl/?r=korpiu Każdy klik warty- 0,10zł Każdy klik poleconego warty- 0,12zł Codziennie minimu 25 reklam. Wypłata na kotno bankowe oraz PayPal Wypłata już od 100zł Gratis przy rejestracji dostaniesz 6 zł Przykładowe zarobki »Odwiedzasz 25 reklam dziennie = 2,5zł » 20 poleconych klika 25 linków dziennie = 50,0zł » Dzienne zarobki = zł » Tygodniowe zarobki = 357,5zł »Miesięczne zarobki = 1470zł Przykład powyżej bazuje na 20 poleconych i 25 reklamach dziennie. Reklam będzie więcej, a co jeżeli będziesz miał więcej poleconych ?

Gość lukrecyjka
A może wypróbuj jakiś żel typu Cerabit, ma on właściwości wysuszające i powinien pomóc.

Ja mam ten sam problem i tez mi nic nie pomaga teraz jak jest lato to poprostu najlepszym sposobem jest wystawianie buzi na słońce. Ja brałam diane 35 7-8lat i jak brałam to było dobrze bo syfki znikneły ale po odstawieniu problem się nasilił i teraz też z nimi walcze zinerit mi nie pomaga. Na szczęście jest słońce i jak mam opalona buźke to syfki prawie znikają .

Gość martunek4
Polecam ten cerabit. Jeżeli wyskoczyły niespodziewane pryszcze. Nie jestem już nastolatką ale miałam nadal problemy z cerą i mi pomógł. Zanim kupisz możesz skontaktować się na stronie internetowej by otrzymać próbkę żelu cerabit. Do tego są jeszcze tabletki. www.cerabit.pl

Fajna sprawa że mogą przysłać próbkę można się przekonać czy jest odpowiednie do cery danej osoby

Gość Gasienka
Ja kupiłam ten Cerabit i muszę powiedzieć, że fajnie mi likwiduje krosty. Tabletki także biorę. Ciekawe jak długo trzeba je brać? Żelem przemywam ale tylko od czasu do czasu.

Gość zwyczajnaniezwyczajna
ja zmagałam sie z trądzikiem przez 5 lat. Różni dermatolodzy,maści antybiotyki itd. W ciągu 2 miesięcy wydałam 800zł na lekarzy i lekarstwa. I nic nie pomogło... póki brałam antybiotyki było w miarę ok ale potem wszystko wracało. Jedynym ratunkiem było Diane 35 ale i w to nie wierzyłam. Brałam przez 4 miesiące i nic,zero efektu,gdzie kolezanki chwaliły sie że juz po kilku tabletkach miały piekną cere. Przy piatym opakowaniu powiedziałam sobie ze to ostatnie i wiecej nie wezme no i też z dnia na dzień wszystko zaczęło znikać i miałam piękną buzie. Teraz jestem w ciąży i cóż mnóstwo pryszczy ale trzeci miesiac sie kończy i widze ze jest troche lepiej...może minie. No i ta głupia gadka pewnie bedzie dziewczynka bo Ci urodę odbiera...tak jakby to pryszcze wyznaczały płeć...brrrrr...

Gość kakatalk
I co CZY TO JEST DZIEWCZYNKA CZY CHLOPIEC?MI MOWILI TO SAMO ...TEZ MIALANM TYLE PRYSZCZY ALE OCZYSZCZAJAC TWARZ TONIKIEM NIVEA ZNIKNELY PO 3 MIESIASCACH BRANIA ...POLECAM TONIKI ZELE I KREMY Z TEJ SERII ...!

Hej ja mialam okropny problem z pryszczami i znajomy polecil mi Afrodytę ;p Teraz nazywa się to Afronis. Bo była buteleczka dla dziewczyn Afrodyta i Adonis dla chłopaków i połączyli to w jedno ;p I powiem Ci, że genialne, kosztuje nie całą dychę i w każdej aptece bez recepty kupisz. Każdemu komu poleciłam pomogło po paru dniach ;p

diane bierze sie max 6 miesięcy ! wiec jak ty brałaś 3 lata to nie dziw się że miałaś bałagan w organizmie zinertyt acnedrm clindacne ( recepta) idz do dermatologa lub innego gina

Gość Aqua cosmetica Kummerfeldi
spytaj o to w aptece.

Gość kornikowa3
A moze kiedy juz tak naprawde zawodza wszelkie sposoby to pozostaje jedyny i moim zdaniem najskuteczniejszy http://www.elite.waw.pl/fraxel/

Gość damisia
przepraszam że tak nie na temat ale ktoś wyżej napisał że dobre na pryszcze jest wystawianie buzi na słońce...czy to wgl prawda? słyszałam to już kilka razy od koleżanek i gdzieś w gazetach też przez przypadek się przeczytało...nie mam wielkiego trądziku,sporadycznie wyskakuje mi jakiś pryszcz,ale w strefie T mam tłustą skóre i tam robią mi się wągry i tam właśnie zawsze wyskakują mi syfki,szczególnie na czole,tak między oczami ( chyba mnie zrozumiecie :))

Możesz spróbować też URT - Oil z naftą oczyszczoną. Jest to dość tanie i trzeba tym przecierać twarz dwa razy dziennie. Ja stosuję to od tygodnia i powiem szczerze, że twarz zaczęła mi się wygładzać. No i zadbaj o to, co jesz, wszystkie pikantne i tłuste potrawy od razu pojawiają się na twarzy. Tak samo jest po alkoholu, przynajmniej w moim przypadku.