Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szop pracz

Problematyczna cera- proszę was o radę

Polecane posty

Gość Szop pracz

Mam z nią problemy od wielu lat. Przez długi czas walczyłam z trądzikiem, teraz moja twarz wygląda lepiej, ale nadal mam tlustą, zanieczyszczoną, a do tego megawrażliwą cerę. Co jakiś czas pojawiają sie na niej wypryski, do tego zakórniki, rozszerzone pory i zaczerwienienia. Łagodnie powiedziane - jest trudna w pielęgnacji. Jeszcze nie znalazłam kremu, który by sobie z nią radził. Może więc wy mi pomożecie i doradzicie jakiś kremik skutecznie matujący i nawilżający, który nie podrażnia, ale koi. Jesli macie podobne problemy, zrozumiecie moją determinację.. Wydałam już sporo pieniędzy na kosmetyczne badziewia..

Gość to może
może np. effaclar k z La Roche Posay ja też mam cere trądzikową ale przesuszoną od leków i używam xerial 5 z SVR i nawet dobrze spełnia swoje zadanie

Gość Szop pracz
A czy ten krem z svr matuje?

Ja bardzo sobie chwalę kosmetyki Lirene (czyli Eris), używałam różnych i zawsze byłam zadowolona :) Trudno doradzać mi konkretny krem, najlepiej spytaj u nich w firmowym sklepie albo w dobrej drogerii. Ja stosuję matująco-nawilżający do cery tłustej i mieszanej, bardzo dobry, niezbyt drogi.

Gość Matowa Dziewczyna
poszukaj w wyszukiwarce o kremie humektan. Chwalą go tu

Gość Szop pracz
O.k., dzięki, a co sądicie o Iwostinie?

Gość to może
ten krem ma raczej słabe właściwości matujące jeśli masz typowo tłustą cere to ci go odradzam bo ja go kupiłam ze względu na nawilżanie aha taka moja rada szukaj kremów które nie mają w składzie parafiny (paraffinum liqidum-czy jakoś tak) bo ona zapycha i może powowdować atak nowych pryszczy czy zaskórników

Gość Szop pracz
O, dzięki za radę, a moze któraś z was uzywała kremu dax cosmetics, matującego i zwężająceo pory? Też jest chwalony w damskiej torebce..

Gość Szop pracz
I jeszcze chciałam zapytać o kremy Bioderma i Dermedic, będę wdzięczna za odpowiedź

Ja tez mam problem z tlusta i zanieszyszczona i pelna zskornikow cere.Chodze regularnie do kosmetyczki na czyszczenie,ale co z tego miesiac i wszystko wraca do normy.Nie mam jakies zapryszczonej twarzy ale czesto wyskakuja mi bolace gulki:(((.Teraz zaczelam uzywac la roche posay effeclar i jestem tak nawet zadowolona.Tzn krem jest naprawde dobry leciutki i fajnie matuje,bo zaden inny krem tego nie potrafil w moim przypadku,Mam jescze tonik i zel do mycia twarzy z tej seri.Zel do mycia nie jest dobry slaob sie pieni,a jesli chodzi o tonik to nie wiem sama.Ale krem moge Ci naprawde polecic.

Gość Szop pracz
Słyszałam o nim wiele dobrych opini, jk będę miała więcej kasy, chyba sie skuszę, na razie chyba kupię osławiony humektan. Dzięki za rady, dziewczyny.