Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aserehe

zabieg na PLAMY po trądziku

Polecane posty

Gość aserehe

jaki zabieg w gabinecie kosmetycznym najszybciej i najefektywniej upora się z plamami po trądziku?? podajcie też cenę.

Od groma tego jest - kwasy, pilingi, dermabrazja, preparaty apteczne. Mnie pomógł żel - amerykańskiej firmy Neostrata. Jest dość drogi, kosztuje około 120 zł, ale jest rewelacyjny. Trzeba tylko uważać na słońce, stosować krem z możliwie najwyższym filtrem.

Gość moim zdaniemm
powinnas spokojnie poczekać, aż skóra sama się odnowi, robić jakies delikatne pilingi. Jak zaczniej za bardzo eksperymentować to tradzik wróci

Gość aserehe
ten żel to w gabinecie kosmetycznym??

Gość aserehe
nie zamierzam robic tego teraz, chcę właśnie trochę poczekac, bo problem z trądzikiem dopiero od niedawna za mną. Ale za ok. miesiąc chciałabym jakis zabieg sobie zafundowac, żebym już na wiosnę mogła śmiało twarz bez podkładu pokazywac

Ten żel poleciła mi moja dermatolog. Można go zamówić również poprzez internet. Wejdź na tę stronkę - znajdziesz tam na 100% coś odpowiedniego dla swojej skóry. Ale jeśli możesz, to porozmawiaj najpierw z dermatologiem. :) www.bio-med.p

Gość aserehe
jak on się dokładnie nazywa? bo jest tu dużo różnych produktów tej firmy. I co? plamy Ci całkiem poznikały?

Zerknij tam, gdzie jest linia na przebarwienia skóry. Ja stosowałam NeoStrata Żel rozjaśniający HQ - ale nie sugeruj się tym, bo każda skóra reaguje inaczej. Wybrałaś troszkę zły moment, bo wszystkie tego typu zabiegi przeprowadza się pod koniec jesieni/początek zimy, kiedy najmniej operuje słońce. Naprawdę radzę uważać, bo cholernie łatwo dostać po takich maściach, żelach, przebarwień posłonecznych, których raczej już nie zlikwidujesz. Zerknij tam, o ile mnie pamięć nie myli, to mają też kremy z bardzo wysokim filtrem. :) Ja stosowałam Avene - filtr, zdaje się 40 - do kupienia w aptcece

Gość aserehe
akurat blocer mam - bodajże 45 czy jeszcze więcej, także nie ma problemu. I co? powinnam go stosowac nawet, jak słońce nie przygrzewa ostro? a akurat tego roku koniec jesieni/początek zimy był wyjątkowo słoneczny :-D teraz słonka jak na razie zero, więc to może dobry czas?

Gość aserehe
blocker

No nie wiem. To Twoje ryzyko.... Ja bym spróbowała jednak coś łagodniejszego. Chociaż, jeśli nie przebywasz raczej na słońcu, a po prostu są to jakieś sporadyczne spacery, wyjścia do sklepu, szkoły, domu, pracy :D, to może jednak zaryzykuj. Chodzi po prostu o to, żeby skóra nie była zbytnio narażona na ekspozycję słoneczną. :)

Gość ale to chodzi o to zeby
nie pokazywac sie na sloncu jak sie posmaruje tym twarz tak ?? jesli stosuje go ale nie mam nalozonego na jeden dzien to moge wysjc na slonce tak ?czy tez nie ... mam jeszce pytanko po jakim czasie mozna zauwazyc jakies efekty i czy wogole sa ? chodzi mi o czerwone plamki

Gość poczekaj i nie eksperymentuj
niech skóra sama dojdzie do normalnego i zdrowego wyglądu stopniowo. Bo jak będziesz bardzo w goracej wodzie kompana to znów sobie zaszkodzisz i tyle z tego bedzie :( a chyba nie chcesz tego

Ojej :( Dawno go stosowałam. Jak już Ci napisałam, każda skóra reaguje inaczej. Ja w ogóle mam skłonność do przebarwień, nawet jeśli zrobi mi się malutki, pojdeyńczy pryszcz.Mmam ciemną karnację, i dermatolog powiedziała, że zawsze będę miała z tym kłopot. Tego żelu używałam chyba jakiś miesiąc, ale krem z wysokim filtrem stosowałam później przez całe lato. Lepsze efekty są wtedy, kiedy używasz tego żelu nawet po skończeniu kuracji.

Gość senioritka _5_
Ja niestety tez mam ten sam problem. Wybrałam sie w zeszla srode do Centrum Dermatologii Estetycznej i pani polecila mi zabieg kwasem, ktory bede miec wykonany za 2 tygodnie. Juz nie moge sie doczekac :) Minusem jest tylko to, ze po takim zabiegu to na kilka dni bede odizolowana od swiata, no ale trudno, poswiece sie. Taki peeling kosztuje cos ok. 300 zł

senioritka -> w jakim mieście będziesz miała ten zabieg? I jaki dokładnie to jest rodzaj zabiegu?