Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do normalnych

Sex jest darem dla małżeństw od Boga

Polecane posty

Gość do normalnych

Więc jakim cudem ateistki zyjące w konkubinacie korzystają z daru przeznaczonego dla małżonków? grzeszą i będa się smazyć w piekle, tylko ze nie wiedzą jeszcze o tym , a szkoda. No ale cóz jak się jest ateista to nie ma w co wierzyć. Jest się oddalonym od Boga, złym człowiekiem i bez wartości.Bo jak można byc dobrym człowiekiem nie wierząc w Boga? nie czyniąc dobra? i jak mozna grzeszyc korzystając z dobrodziejsct , darów przeznaczonych dla małzonków. Ewa 3 3 to pytanie do ciebie- nie wstyd ci ze nie jesteś żoną a korzystasz z daru przeznaczonego dla zony i męza? puszczalska. czekam na odzew. Tylko bez żadnych obraz, wyzwisk. Normalnie pogadaj.

Gość Ptaszeniek
Seks jest darem dla Małżeństw - zgoda.jeżeli bierzesz ten dar jako para z konkubinatu masz grzesz i to jest karą dla tych osób , które skorzystały z daru nie przeznaczonego dla siebie.

Gość buahahahahahahaha
Bredzicie. a ty do normalnych mowisz zeby normalnie gadac bez wyzwisk a epitet "puszczalska" to bylo chyba do ewy.

Ja uważam, że mowić co dobre, a co złe można dzieciom. Ewa dorosła jest i wie co robi. A to, czy ktoś wierzy w Boga, czy nie, to jego prywatna sprawa. Można byc ateistą, ale mieć własny kodeks moralny, zgodny z tym chrześcijańskim. i żyć w zgodzie z własnym sumieniem.

Gość a ja tez puszczam się z konkub
puszczalska to nie było w sensie obrazania absolutnie ale nazwa kobiet która uprawia z facetami sex nie będąc po slubie.Skoro nie ma męza się to mozna sex uprawiac z kazdym, zona nie moze . Nie wolno bzykac się - bo to grzech, no ale co zrobić jak mój facet to ateista i niechce slubu?ja cierpię.

no, jak ktoś wierzy w boga, to dla niego sex pozamałżeński to grzech zrozum jedna z drugą - ja nie wierzę w boga, więc też nei wierzę w jakieś tam dary tudzież grzechy i kary mnie obowiązuje prawo kraju, w którym zyję i ogólnoludzkie prawa moralne tudziez własne zasady, które np,. nie pozwalają mi obrażać ludzi i łamać przysięgi a wstyd to niech będzie tym, którzy uważają się za wierzących i łamią przykazania swojego boga i bez wyzwisk proszę

\"do normalni\" Sugerujesz że bycie chrześcianiniem i katolikiem jest jednoznaczne z bycie dobrym, Mamy w kraju 98% katolików a zobacz co się dzieje. Wiara ma mały wpły na to czy ktoś jest dobry czy zły. To zależy od nas samych.

Gość nie kumam
kodeks moralny kodeksem, ale jestezeli cos jest darme dla małzonków to dlaczego konkubentki z tego korzystają?

...nie znasz dnia ani godziny... tak jak i nie znasz wyrokow Boga... I logiczne jest ze sadzony bedziesz za czyny... bo to one swiadcza o Twojej wierze i milosci... a nie to jaka opcje wybierzesz*

Gość nie kumam
ytat ewy "które np,. nie pozwalają mi obrażać ludzi i łamać przysięgi Ewo jakiej przysiegi?

Witam Dobroć nie jest zarezerwowana tylko dla ludzi wierzących w Boga. Ja znam duuuużo osób nie wierzących a robiących wiele dla innych. A sprawa seksu przed czy po ślubie to już inna historia. Uważam że jest to indywidualna sprawa każdej z nas. takie jest moje zdanie. Pozdrawiam serdecznie

Gość do normalnych
ewo no ale nawet jak nie wierzysz w boga i masz swój kodeks, czyli sex bez ślubu, no ale nie martwisz sie niczym co będzie po smierci? czy atesci myslą co jest po tem? myslisz tylko o robakach zjadających ciało? nie wierzysz ze sa dusze cierpiące, i szczęsliwe? ze jednak cos tam po smierci jest?

Moze nalezalo by zadac pytanie... czy seks przedmalzenski jest przyczyna wiekszego dobra ... czy zla... a moze nie ma wplywu na ludzi.

Gość do normalnych
ewo no własnie jakie przysiegi składałas do tej pory?

Gość ja nie wierzę w żadne
piekło, piekło to wy macie w swoich móżdżkach:O Niby tacy święci, 97% społeczeństwa bogobojne, ale po burdelach to ciekawe, kto się plącze?????:O I nie korzystam z sesk przedmałżeńskiego, w ogóle z żadnego, mimo że mam 22 lata:p A jestem ateiską. Śmieszą mnie ludzie, którzy nie mają pojęcia o innych a ich oceniają. Mam mniej na sumieniu niz połowa ludzi w tym kraju młodszych ode mnie o 10 lat:o I nie musze się tłumaczyć jakimś "normalnym" urwanym z kółka oazowego:o Ciesz sie swoją normalnością i daj żyć innym. Poz atym straszenie piekłem jest zenujące i może to być argument tylko dla bezmyślnych buców, takich jak autor temetu. Bo NORMALNY człowiek wie, że powinien postępowac moralnie i nie wynika to ze strachu, tylko z logicznego rozumowania. A ciebie wytreswali w kółku oazowym jak pas i jak pies szczekasz...🖐️

chyba prowokacja. Ale napisze coś od siebie. \"zacznijcie badać panny mlode przed ślubem, zobaczymy ile czystych idzie do ołtarza. A te które już nie są dziewicami nie udzielać ślubu i niech się w piekle smażą, za grzeszenie. Zobaczymy jak spadnie odsetek ślubów kościelnych., Druga sprawa. Skoro to taki dar dla małżonków to dlaczego tyle dziewczyn idzie z brzuchem do ołtarza i tyle księży chodzi do burdeli albo maja po prostu baby.

bezzebna no wlaśnie. Poza tym koleżanko. Chrześcijaństwo nie jest jedyną słuszną wiarą na tym świecie. Nie dla wszystkich jest niuebo piekło. Druga sprawa. Dlaczego ateisci maja sie bac piekło skoro ono dla nich nie istnieje?

Gość ja nie wierzę w żadne
Poza tym seks nie jest darem dla małżeństw, bo nie trzeba miec aktu ślubu, zeby miec popęd, siura i kuciapkę:O Jak tobie dopiero po ślubie urosło, to fajnie:O Poza tym wszystkie zwierzęta się sekszą. I co???? To jest dar dla małżeństw?:O Zwierzęce ruchy koipulacyjne, wkłądanie i wyjmowanie człona to jest DAR??????:O Ludzie............:o Sranie to też jest dar. Bez tego nie ma życia przecież, nie moglibyśmy służyć Bogu

Gość do normalnych
ja rozmawiam z ewa takze nie wysilajcie sie na zlosliwości. Powiem jeszcze jedno jak katoliczka idzie do łózka przed slubem to swiadomie łamie zasady swojej wiary i bierze dar nie przeznaczony dla siebie. Ewa powiedziała ze u niej u ateistów jest inaczej. Nie maja Boga,wiary, mają swojej zasady i dla nich sex nie jest darem od boga i ona to robi nie łamiąc zasad. katolik to robiąc łamie zasady. ma grzech. Teraz kwestia śmierci. katolik jak grzeczy nie idzie do nieba a co z ateistami? niby nie maja boga a jak sie okaze ze jest Bóg to co zrobi z taką ewą? pośle do piekła a niby dlaczego skoro ona ni e wierzy w piekło i niebo nie ma to zncaczenia? i tak pójdzie do pikeła? tak czy owak ateista tam się znajdzie na to wychodzi?

Prawda jest taka ze seks przedmalzenski jest przyczyna zla... oczywiscie nie dotyka ono kazdego ale ile jest par zmuszonych do slubu przez dziecko... par ktore sie nie kochaja i pluja sobie w brode teraz i bede przez cale zycie ze prowadzone popedem jedna noca musza splacac dlug przez reszte swoich dni.... no ale to moga zrozumiec tylko tacy ktorzy przez swoje niepochamowane seksualne zachcianki spierdolili sobie reszte zycia...

a moze poprosmy giertycha jemu to dobrze szlo i niech te \"czyste\' panny przed oltarzem policzy