Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpiszzcie.

Problem z ładowaniem akumulatorków do aparatu cyfrowego.

Polecane posty

Gość odpiszzcie.

Kupiłam aparat cyfrowy. W zestawie były baterie i 4 akumulatorki+ładowarka. Baterie starczyły na 2 dni. Baterii nie można ładować, ponieważ to ładowarka na akumulatorki, więc baterie są do wyrzucenia. Podładowałam jedną parę akumulatorków, aparat przez cały dzień chodził idealnie, następnie akumulatorki się rozładowały, wieczorem ponownie je ładowałam, ładowały się idealnie, rano włożyłam je do aparatu i aparat nie działał. Wyjęłam z pudełka drugą, ostatnią parę akumulatorków, podładowałam, aparat znowu działał, akumulatorki się rozładowały, nie chciały się ładować i nie działają.:( To znaczy, że w pudełku były akumulatorki jednorazówki? bo jak wytłumaczyć to, że dało się je naładować tylko raz? Oczywiście byłam z tym w sklepie, w sklepie się ładowały, więc sprzedawca powiedział, że wszystko jest ok, mam wrócić do domu i ładować przez 12 h, zrobiłam to i NIC. Aparat się nie włączył:( Pożyczyłam baterie od koleżanki, aparat działa i ładowarka też działa, więc to coś z akumulatorkami. Pójdę jutro znowu do sklepu, ale u niego będą się ładować i odeśle mnie do domu:( Co ja mam zrobić? Kupić jakieś nowe akumulatorki? kłócić się ze sprzedawcą? Proszę o pomoc.

pokaż lepiej co jest na tych akumulatorkach i ładowarce napisane

Gość przeciez...........
nowe akumulatorki powinno sie rozladowac zanim zacznie sie je ladowan na nowo....moim zdaniem powinnas najpierw wlozyc je do aparatu...rozladowac i dopiero wtedy ladowac........nie przeczytalas instrukcji jak sie korzysta z akumulatorkow no to teraz mozesz kupic sobie nowe

weź swoją ładowarkę do sklepu i spytaj co nie tak robisz ja nie wiem, więc nie pomogę

Gość odpiszszcie.
Ładowarka: Elemis. Uniwersalna ładowarka BCM2005 Napięcie zasilania: AC 220-240V- 50/60Hz Ładowanie: DC 1.65V 160mA

no tak przeczytać co jest napisane albo dobrze włóż baterie :)

Gość odpiszszcie.
przeciez...........---> Oczywiście włożyłam akumulatorki do aparatu, żeby je rozładować.

a co pisze na akumulatorkach? chodzi o pojemność i typ (np NiMh)

Gość odpiszszcie.
Akumulator alkaiczny 1.5V 2000mAh

Gość przeciez...........
>>Wyjęłam z pudełka drugą, ostatnią parę akumulatorków, podładowałam...

wspolczesne akumulatorki nie maja efektu pamieci, gdyz nikt juz nie produkuje ich w technologii NiCd. Z opisu wynika że (od całkowitego rozładowania) powinnaś ładować akumulatorki przez 13h, w innym wypadku oczywiście krócej (doładowanie im nie zaszkodzi, o ile nie przesadzisz).

Gość przeciez...........
przeciez wyraznie piszesz ze najpierw podladowalas akumulatorki a pozniej wlozylas do aparatu i je rozladowalas z tego co wiem (a mam kilka urzadzen dzialajacych na akumulatorki) to najpierw sie nowe akumulatory rozladowuje a pozniej laduje...a ty je podladowalas nie wiem po co moze to jest przyczyna

Gość odpiszszcie.
Z tym, że zeszłej nocy ładowałam je ponad 12 h i nic, przy jednym akumulatorku nie zapaliła się lampka, w ogóle nie chciały się ładować. Drogie są takie akumulatorki?

Gość odpiszszcie.
przeciez...........----> z tych nerwów źle to napisałam, przed pierwszym ładowaniem akumulatorki były w aparacie, ale starczyły tylko na kilka h, potem się rozładowały.

Gość przeciez...........
no to moze faktycznie cos z akumulatorami jest nie tak...ale chyba masz to na gwarancji nie??

od 5 do 12 zł za sztuke w MediaMarkt, przy czym kupuj takie z dużą pojemnością (największe dostępne to 2900mAh). Jesteś pewna że nie włożyłaś odwrotnie jednego z nich?

Gość odpiszszcie.
offtopic----> Włożyłam prawidłowo. Na początku myślałam, że jedna dioda nie chce się świecić i, że to coś z ładowarką, ale przełożyłam akumulatorki i dioda zapaliła się przy tym jednym akumulatorku.

Gość odpiszszcie.
przeciez...........----> mam gwarancję, ale skoro u niego wszystko działa, to on nic mi nie poradzi.

wygląda na to, że baterie były po prostu przeterminowane - może za długo zestaw leżał na półce sklepowej (miałem podobnie przy zakupie aparatu i z doświadczenia wiem że w wypadku reklamacji gra niewarta świeczki). Najlepiej kup nowy blister aku i pamiętaj: ładuj pypkami do góry :D

Gość odpiszszcie.
Dziękuję za pomoc.

Gość przeciez...........
zgadzam ie z przedmowca :) (offtopic )