Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huma H.

Dlaczego gwalty?

Polecane posty

Gość huma H.

Dlaczego w tv pelno filmow o przemocy, ogolnym rozpadzie spoleczenstwa jak mozna pokazac optymistyczny, cieply film. Temat niefilmowy, bo o koszykarkach ze szkolnej druzyny, gdzies w Stanach. Wydawaloby sie, ze powstanie jakis niestrawny gniot, a tu prosze. Jak bedzie powtorka "Serca w grze" w ta sobote na bho, to sobie nagram. Na przekor malkontentom.

A mało masz optymistycznych filmów? M jak Miłośc, Pierwsza Miłość Tylko mnie kiochaj, ja wam pokażę itd. Dużo jest tego badziewia pokazującego pokazującą sielankę

Gość Kinomaniaczka22
na Hbo chyba?? :-) Nie wiem skad sie bierze przekonanie, ze dobry film to taki o czyms zgnilym, abnormalnym, o jakiejs chorej relacji. Zlo jest o wiele bardziej filmowe, tak pewnie mysli wiele rezyserow. A ja wole cieple, pogodne filmy :)

Nikt tak nie mówi Ale tak w polskim kinie jest Albo dobry ale smutny\" Plac Zbawiciela\" , albo denny i wesoły \"Tylko mnie kochaj\"

Gość Kinomaniaczka22
Myslisz schematycznie. Nie wiem czy widziales "Amelie"? (nie widzialam "Serce w grze", wiec sie nie wypowiadam). Optymistyczny film nie jest rownoznaczny z kiczem! A sitcomomow nie ogladam!!

Gość Kinomaniaczka22
Nie do konca "tak jest w polskim kinie" A komedie Machulskiego albo "Wszyscy jestesmy Chrystusami" Koterskiego sa denne? Przeciez przekaz we "Wszyscy..." jest optymistyczny, a trudno powiedziec, ze to badziewie

Wszyscy jesteśmy chrystusami był dobrym filmem ale napewno nie śmiesznym. Smieszny to był Dzień Świra. Tak czy inaczej obok Komornika , Symetri to jedyne dopbre polskie filmy ostatnich 5 lat Ogladał ktoś Dublerów, albo francuski numer? To dopiero kicha

Gość kinomaniaczka22
Nie mowie, ze "Wszyscy jestesmy..." był smieszny, tylko, ze przekaz byl optymistyczny. Scena pojednania ojca z synem.

Ech, sa tez dobre optymistyczne filmy, np \"Zycie jest piekne\", jednak dobre filmy czesto po prostu pokazuja prawde, a ona nie jest do konca kolorowa.