Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skarbuszek25

kto brał te hormony na torbiele?

Polecane posty

Pomóżcie kobietki. ginekolog przepisał mi tabletki GRAVISTAN 125.moje pytanie brzmi: czy pomogły Wam na torbiele? (45mm)powiem jeszcze , ze mam przepisane 2 opakowania.

To zależy jakiego rodzaju te torbiele. Ja biorę pigułki na endometriozę - przy tej chorobie tworzą się tzw, torbiele czekoladowe (wypełnione krwią menstruacyjną). Pomaga mi to, ale źle się czuję po pigułkach. Torbiele zawsze się wchłaniają, ale wystarczy, że przestanę brać pigułki i od początku to samo :(

Gość Ewka24
Ja rowniez cierpie na endometrioze, straszne, ale prawdziwe. Zalozono mi mirene 9 miesiecy temu, bez zmian, ale podczas laparoskopii powiedziano ze endometrioze usunieto, a po pol roku powtorzono laparoskopie i nic nie znaleziono, a mnie ciagle boli, a mirena wogole nie pomoaga, plamie bez przerwy, boli mni wszystko, wlosy wypadaja, tradzik, bralam tabletki przez rok ale tez bolalo, dlatego lekarze zalecili mirene. Czy ciebie cos boli przy tej endometriozie?

Nie. Jak biorę pigułki, to nie odczuwam żadnego bólu w dole brzucha. Zapomniałam nawet co to jest ból w czasie okresu. Niestety, po odstawieniu pigułek wszystko wraca :( Ponoć jedyną, jak dotąd najbardziej skuteczną metodą leczenia tej choroby jest... ciąża. Tak powiedział mi ginekolog, ale nie chce misię w to wierzyć. Mnie podczas laparoskopii usunięto torbiele z dwóch jajników - jeden jest już w formie szczątkowej. Ile miałaś zabiegów laparoskopii?