Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orkaaa53

DO PEDAGOGOW !!!!!

Polecane posty

Gość orkaaa53

jestem pedagogiem szkolnym i mam pytanie, czy Wy tez macie problemy z dotarciem do wlasnych dzieci? wykladam, ucze nauczycieli jak byc idealnym a slysze ze sama jestem tylko teoretykiem.

Gość orkaaa53
podnosze i prosze o porady i wymiane doswiadczen

Gość nie mam
jak na razie nie mam z tym większego problemu, ale ja jestem rodzicem-amatorem bez przygotowania naukowego.

Gość orkaaa53
a ja wyksztalcona w tym kierunku a dzieci maja mnie gdzies

Gość nie mam
Nie wiem, czy właściwie rozumiem pytanie, bo ja radzę sobie z własnym dzieckiem, a z dziećmi w szkole nie pracuję. Wiem jednak od mojego dziecka, co się dzieje w szkole, więc może przyda Ci się taka wskazówka: Dzieci w szkole (gimnazjum) znajdują się w sytuacji przymusowej, często wbrew swojej woli i zainteresowaniom. Można tę sytuację, moim zdaniem, porównać częściowo do pobytu w więzieniu, i być może w kształceniu pedagogów szkolnych byłyby przydatne tego typu elementy. Moje dziecko ma w szkole doskonałego pedagoga, dzieci go lubią i szanują ale nie wiem, czy jest to kwestia wyszkolenia czy cech osobistych. Z tajników jego metod zauważyłem np. skuteczną technikę negocjacji (taką jak w biznesie), oraz komisyjne spisywanie zobowiązań, z całym ceremoniałem składania podpisów przez ucznia, rodziców, dyrekcję itd. Do jego ważnych zalet osobistych zaliczyłbym młody wiek, pogodne usposobienie, potężną posturę i niski, mocny głos.

Gość orkaaa53
podnosze

Gość orkaaa53
wychowawczo-opiekuncza

Gość hopa
Wiesz. moze hamujesz swoje emocje w szkole, bo przeciez musisz miec do nich anielska cierpliwosc, duzo spokoju itp. jak to nauczyciel, wychowawca.. a przychodzac do domu niestety z Twoich emocji "czerpia" dzieci, bo gdzies MUSISZ je rozładowac.. Szczerze mowiac nie przedstawials zadnego kokretnego problemu, a pojecie, że nie mozesz poradzic sobie z wlasnymi dziecmi to sama wiesz, ze w pedagogice jest bardzo szerokie. Bardzo duzo sie pod tym stwierdzeniem kryje. Sama jestem na pedagogice (V rok), a moja mama jest pedagogiem z wieeloletnim doswiadczeniem, wiec troche mozemy porozmawiac, jesli bedziesz chciala ;) pozdrawiam!!!

Gość oj chyba nie pogadamy

Gość no taaak
W szkole niedobrze, z dzieciakami w domu się nie układa, na kafeterii też nie jest najlepiej... Pedagodzy to mają ciężki los :-(

Gość hopa
czemu nie pogadamy?

Gość oj chyba nie pogadamy
Bo autorka pojawia się tu raz dziennie i nie podejmuje żadnej dyskusji. Tak już jej chyba zły los dokuczył ...

Gość orkaaa53
Pojawiam sie rzadko, ale dziekuje za krotkie odpowiedzi. mysle ze sie nie sprawdzilam, chcialam byc autorytetem dla dzieci i meza, a wszyscy uwazaja mnie za glupia. ja zawsze mowie to co mysle i uwazam, ze jestem szczera. ale nie podoba mi sie np. dziewczyna mojego syna i powiedzialam jej ze zle wyglada i ze ma problemy ze soba. syn sie obrazil na mnie. co robic?

Gość nie mam
No wiesz, to, co piszesz jest rzeczywiście zdumiewające. Nie sądzę jednak, by Twoje, delikatnie mówiąc, niekonwencjonalne zachowanie miało coś wspólnego z kierunkiem wykształcenia.

Gość trochę więcej dyplomacji orko
i będzie ok.:D

Gość orkuś - udana prowokacja
b. dobrze - siadaj trzy z plusem

Gość trochę więcej dyplomacji orko
ja bym jej 3 na szynach postawiła:D