Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputerowa ciemna masa

HELP..... POMOCY...............................................

Polecane posty

czy jest na forum jakiś informatyk??? potrzebuję pomocy :-(

Gość nieee maaa
????

naprawde nie ma tu żadnego informatyka?

Gość informatyk sie zgłasza
w czym problem?

Gość squid
??

kupiłem sobie dzisiaj nagrywarkę DVD-RAM zainstalowałem ją i włączyłem płytkę jaką dostałem w sklepie wraz z nagrywarką po zainstalowaniu programów jakie były na tej płytce, nagle komputer przestał chodzić tak jak powinien otóż gdy klikam na jakąkolwiek ikonkę typu gg, czy nod32 to nie uruchamia mi się dany program tylko jakiś plik "Notatnika" i tak jest ze wszystkimi programami nawet nie mogę włączyć "przywracania systemu" czy "redegit" bo też mi się włącza "notatnik" czy możesz mi napisać jak to naprawić?

Gość no i sobie poszli
:-(

Po pierwsze wbij sobie do głowy, że informatycy nie zajmują się obsługą komputera. A co do Twojego problemu. Windows lubi czasem robić takie akcje. Zacznij używać linuxa.

Gość squid
to na pewno nie wina oprogramowania, ktore bylo z nagrywarka. jezeli to sie stalo teraz to albo cos przeskrobales w windowsie i o tym nie wiesz lub sie nie przyznajesz, lub stan systemu wczesniej byl mizerny a instalacja nowego oprogramowania tylko doprawila dziela ;) ponowna instalacja systemu jest zalecana. windows to windows - przy dobrym traktowaniu go raz na rok lub dwa warto na nowo zainstalowac.

Gość squid
"informatyk sie zgłasza" - z taka wypowiedzia to nawet nie podpisuj sie jako informatyk.

Gość ciocia-dobra-rada
zajefajna rada z tym linuxem!! Naprawdę...miałam ten system w pracy i mnie do szalu doprowadzał!! Nie ma jak Microsoft!!

ok. dzieki

Gość squid
linux jest dobry, jedynie nie jest 'user frendly' tak jak windows. NIE wolno ich porownywac. to rozne systemy, oba dobre, ale kwestia tego, dla kogo maja byc.

Mylisz się. Obecnie powstają 'przyjazne' dystrybucje linuxa, które nie powinny sprawiać problemu nawet laikom. A windowsa nie można nazwać dobrym systemem chociażby z powodu niestabilności i awaryjności.

Gość ciocia-dobra-rada
ja właśnie taką friendly wersję miałam i jakoś mnie nie zachwyciła!!

Gość squid
powtarzam. to sa calkowicie odmienne systemy, inaczej zbudowane. wbrew pozorom awaryjnosc windowsa nie jest z winy microsoftu, a z winy architektury systemu. windows ma za wiele skladnikow wplywajacych na siebie wzajemnie dlatego drobny blad czegos w systemie potrafi go zawiesic. w linuxie kazda usluga, biblioteka czy program sa niezalezne, jesli w ktoryms z plikow jest bld to wywali sie program a nie caly system. doczytaj sobie ;] poza tym, seria Windowsa XP, zwlaszcza Profesional jest bardzo stabilna. mi w przeciagu 2 lat ani razu nie pokazal sie blue screen ;) 98% zwisow Win XP prof. jest z winy sprzetu lub usera. to sa fakty. skoro taki z ciebie kozak to co wiesz o samym linuxie? pewnie na windowsie teraz siedzisz. wymien chociaz podstawowe rodziny linuxa (nie dystrybucje bo one sie mnoza jak kroliki na wiosne)

do squid a nie dałoby się poszperać jakoś w systemie żeby przywrócić mój komp do normalności?? praktycznie wszystkie pliki są zapisane w "notatniku" szlag mnie trafia! 😠

Gość squid
samo 'przywracanie systemu' w windowsie zazwyczaj sie nie sprawdza. mozesz ewentualnie (najlepiej kogos o to popros kto sie zna) nadpisac instalacje, tzn zainstalowac windowsa ponownie nie formatujac dysku, tam gdzies w czasie instalacji wybiera sie cos (nie pamietam co dokladnie, czy napraw czy co) i on wtedy nadpisuje wszystkie oryginalne pliki systemowe na nowo wiec jesli jakis byl uszkodzony to bedzie ok. ale u ciebie, chociaz jest szansa to moze nie zadzialac. najlepiej jak wspomnialem, nowa instalacja. jesli dasz to do zrobienia komus, kto sie zna to nawet wszystkie twoje wazne pliki (dokumenty, zdjecia itd) powinny zostac zachowane.