Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3007

ciąża po aborcji ?

Polecane posty

Gość boszz co za bzdury
amelka - odpuśc, to jest manipulacja - to co pokazujesz, tego typu zdjęcia są specjanie robione w taki sposób aby wyglądały dramatycznie - i z reguły są to zdjęcia poronionych płodów (naturalnie) lekarze raczej nie chcą sobie bruździć - nie robią takich zdjęć po zabiegu i nie wysyłają do netu - bo tak jakby zdają sobie sprawę, że to nielegalny proceder więc darujcie sobie te strony fanatyków..:o a dlaczego autorka ma sobie w ogóle komplikować zycie, obciążać faceta, oddawać do adopcji????? to jest jej życie i jej sprawa, a wam nic do tego!

Gość boszz co za bzdury
chodziło mi o strony z fotami usuniętych płodów oczywiście

Mandylia, to jej wybór. Twoje rozważania są hipotetyczne. Tylko Autorka wie, co czuje i co może. Tylko ona również orientuje się w swojej sytuacji rodzinnej i materialnej, nikt poza nią. Jej wybór jest trudym wyborem. Cokolwiek uczyni, będzie w określonych sytuacjach rozważać przeciwną opcję. Dajcie jej spokój, żadna z was jej nie pomoże, za to wszystkie chętnie moralizujecie. Obyście nigdy nie stanęły przed podobnym dylematem.

Gość aaamelkaaaa
no bzdury przeciez to co ze dziecko ma nozki roczki itp. ale to nie dziecko tak?? w takim razie ty nie jestes czlowiekiem tylko kupa miecha skory i kosci wiec ciebie tez mozna zabic no nie?

Gość aaamelkaaaa
wlasnie duzop dziewczyn tu stanelo przed takim wyborem i zadna tego glupstwa nie popelnila

Gość boszz co za bzdury
amelka, płody są usuwane do pewnego momentu i potem już aborcji przeprowadzać nie można takie płody z rączkami i nóżkami tak dobrze wykształconymi musiały być poronione w naturalny sposób, ponieważ nie można już tak dużego płodu bez ryzyka dla matki usuwać więc na tych stronach są manipulacje

Gość aaamelkaaaa
poza tym jestes bardzo nie douczona co ty robilas na biologii chocby w liceum?? pewnie nie chodzilas

Gość aaamelkaaaa
II miesiąc W pewnej fazie rozwoju embrion kształtem przypomina ziarnko fasoli, ale pod koniec piątego tygodnia po zapłodnieniu wygląda już jak miniatura rozwiniętej istoty ludzkiej. Ma około trzynastu milimetrów długości- jest dziesięć tysięcy razy większy od zapłodnionej komórki jajowej i posiada bijące serce, nogi, ręce z dłońmi i palcami oraz rdzeń kręgowy (choć na tym etapie zbudowany z miękkiej chrząstki, a nie twardej kości). Wszystkie główne narządy i układy wewnętrzne są już na swoich miejscach. Układ krwionośny embriona jest ściśle powiązany z matczynym za pośrednictwem pępowiny. To przedłużenie łożyska prowadzące do brzucha dziecka zawiera naczynia wypełnione krwią, przenoszące pokarm, gazy i uboczne produkty przemiany materii. Podczas gdy komórki krwi nie przedostają się od matki do embriona, przeciwciała, leki i narkotyki, a nawet komórki rakowe mogą przenikać przez ścianki łożyska. Zmiany fizyczne zachodzące w następnych siedmiu miesiącach nie będą już tak olbrzymie jak te, które miały miejsce w pierwszych pięciu tygodniach życia. Pod koniec ósmego tygodnia długość embriona wynosi około 30 milimetrów. Ma on wyraźnie kształty ludzkie, choć poszczególne części ciała nie są proporcjonalne. Na przykład na głowę przypada ponad połowa całkowitej długości ciała. Rozwijający się człowiek nie przestaje rosnąć i otrzymuje teraz nazwę płodu, do momentu, gdy opuści macicę i będzie żył dalej jako nowo narodzone niemowlę. W buzi dziecka znajduje się 20 zębów mlecznych. Są naturalnie miękkie i dobrze umiejscowione w dziąsłach. Gałki oczne uwypuklają się spod zamkniętych powiek. Nos ma już swój profil, a za dziurkami nosa wytworzyły się dwa odrębne kanały powietrzne. Pod koniec drugiego miesiąca wytworzyły się linie papilarne na dłoniach i stopach.

Gość aaamelkaaaa
jej dziecko ma 7 tygodni wiec mniej wiecej tak wyglada

Gość istnieje takie powiedzenie
indian Navajo "nie będę sądził mego brata, nim nie wytrę dziur w jego mokasynach". A biblijnie "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni". Coś ci to przypomina, amelkaa?

Gość gilmorka
kazda kobieta ma prawo do wyboru!...chc urodzic tak nie to nie...kazdy ma swoja moralnosc swja decyzje...nie to nie...ja jstem za wolnym wyborem, anie zeby ktos komus cos dyktowal bo koscioł bo tamto...a moze ona nawet nie jest katoliczka...powtazam KAZDYM MA PRAWO DO WOLNEGO WYBORU

Gość aaamelka zajmij się
własnymi dziećmi. Chyba, że ich nie masz :)

Gość aaamelkaaaa
oooj malutko znasz biblii a znasz tali cytat nie zabijaj?? nie cytuj biblii bo jej nie znasz prosze cie

Gość aaamelkaaaa
a co to ma wspolnego z jakas wiara nic wogole nic

Gość aaamelko znam Biblię bardzo
dobrze, jestem od 10 lat w neokatechumenacie. Znam Biblię co do wersu, Stary i Nowy Testament - czytam ją przygotowując liturgie i w trakcie liturgii 5 do 7 razy w tygodniu. I wiem, że należy pewne rzeczy pozostawić Bogu, a nieszczęśliwym udzielić wsparcia. Skoro powodują tobą tak religijne pobudki, kochaj Autorkę jak siebie samą i pozwól jej zyć w spokoju. Swoje sprawy z Panem Bogiem ułoży sama.

Gość usunelam...
ja usunelam ciaze na poczatku 5 tyg. byla to absolutnie nieplanowana wpadka, antykoncepcja nie zadzialala i wpadlam w najmniej spodziewanym momencie.. na szczescie moj chlopak byl ze mna w tych strasznych dla mnie chwilach.po zabiegu czulam jedynie ulge, jednak po okolo 2 tyg tak jak mowil lekarz dopadla mnie niestety depresja poaborcyjna z ktora walcze do tej pory, moj zwiazek sie sypie przez to a ja nie potrafie sie pozbierac.. jednak musze byc twarda czego i tobie 3007 zycze z calego serca.zabieg byl dosyc nieprzyjemny, jakies 5 minut prawie plakalam z bolu, na szczescie lekarz i jego asystentka byli naprawde cudowni i starali sie dodac mi sil.po zabiegu dostalam inne tabletki i krwawilam okolo 10 dni. po 3 tygodniach dostalam normalnie okres.3007 naprawde nie przejmuj sie tym co pisza takie dewotki jak aaaamelkaaa itp. ciekawe jak one by postapily na twoim miejscu.. ale mnie to juz nie interesuje. wazne ze podjelad decyzje i trzymaj sie jej. wcale cie nie potepiam, po to wymyslili aborcje zeby pomogla dziewczynom w takiej sytuacji jak my sie znalazlysmy. 3mam za ciebie kciuki!!!

Gość kochana20
3007 mam problm z netem nie moge wejsc na strone wp i sie zalogowac nie wiem czemu jutro napisze z uniwerka buziaki

Gość jjj
Kochana autorko topiku! Wszystko zależy od tego jak będzie przeprowadzony zabieg!Jeżeli lekarz dobrze Cię "wyczyści" to nie powinnas miec problemu z kolejną ciążą! Powodzenia!

Gość cieple mleczko
A nie pomyslalyscie o tym ze ktos nie chce robic za inkubator przez 9 miesiecy?!?! same sobie urodzcie i oddajcie skoro takie madre jestescie. Jezeli nie moze wyhcowac dziecka - to je usuwa, po pierwsze dlatgeo ze nie ma powodu zeby sie meczyla 9miesiecy, po drugie nie wiadomo czy by je oddala a wyraznienapisala ze nie moze go wychowywac. Nie rozumiem co za problem macie? Nie chcecie to nie usuwajcie , dziewczyna musi lub chce - i to jest jejwybor wiec darujcie sobie nawracanie kogokolwiek. Do autorki topiku - moja siostra usuwala ciaze i 7 lat pozniej urodzila dziecko - zeby bylo smieszniej z tak zwanej wpadki:) Wiec glowa do gory, jesli zabieg bedzie wykonany prawidlowo to wszytsko powinno byc dobrze, tzrymam kciuki!!

Gość Tak gdybam
cieple mleczko Lepiej sluzyc za spermo zbiornik niz za inkubator.Nie chcesz byc inkubatorem to nie rozkladaj nog a jak juz je rozkladasz to rob to z glowa! A do autorki topiku. Skoro bylas z tym facetem juz 5 lat to musialas znac jego charakter ,co mysli na temat dzieci, co by bylo gdyby bylo.....5 lat to troche czasu jest....moze psulo sie miedzy wami od dawna...bo nie wyobrazam sobie ze mozna kogos kogo sie kocha zostawic z dnia na dzien tak nagle po 5 latach.A moze pomyslalas ze dziecko bedzie lekarstwem na kryzys w zwiazku....i nie udalo sie Zrobisz jak zechcesz

Gość do tej co usonela ciaze
jestes glupia i w dodatku nie znasz znaczenia slowa dewotka.. no ale coz nie jestes jedyna idiotka na swiecie nara 🖐️

Gość usunelam...
DO TEJ CO USONELA CIAZE -wez dziecko slownik poprawnej polszczyzny do reki zanim cokolwiek napiszesz!i nie obrazaj mnie ...

Gość cieple mleczko
tak gdybam - uwazasz ze mozna byc albo zbiornikiem na sperme albo inkubatorem? czy to oznacza ze w swoim zwiazku czujesz sie jak taki zbiorniczek?:) well, wspolczuje:) czytaj uwaznie co autorka napisala - zaszla w ciaze z facetem z ktorym byla. Antykoncepcja zawiodla i stalo a fecta ja zostawil,ona zas nie chce i nie moze sama wychowywac dziecka. Wiec zanim bedzies zpisac bzdurne opinie zapoznaj sie najpierw z tematem. Jej prawo usunac niechciana ciaze - ty nie chcesz to nei usuwaj.Wiadomo ze nie ma 100% antykoncepcji. Chyba ze uwazasz ze seks sluzy li tylko do zaplodnienia? jak u zwierzatek?ecchhh....

Gość magie jane

Gość art. nr 000
michalina myslalam ze jestes troche modrzejsza .. no coz

Gość al1234
jestem jak najbardziej za aborcja ......... kochalam sie w 7 dniu cyklu bez gumki ale nie do konca .... potem spoznil mi siue 3 dni i trwal w sumie 7 dni byl zwyczajny,dosc obfity,i taki gesty tak jakby zluszczyla mi sie cala tkanka maciczna :( w okropnych bolach prezeszlam jakos ten tydzien :( teraz jestem w kolejnym cyklu i martwie sie ze nie dostane okresu :( jest dzis 29 dzien cyklu a mnie delikatnie pobolewa brzuch zazwyczaj po wysilku lub W-F-ie i troche piersi mnie bola :( do 3007 i innych dziewczyn czy to moze byc ciaza czy mimo takiego zbiegu wydarzen moglam zajsc w ciaze i miec takie okres??????

Gość róża we krwi
al1234 to na 100 % nie jest ciąża do autorki - ja przeszłam aborcje (okropny, bolesny zabieg - dostałam głupiego jasia :o ), nie płakałam po, oczywiście nie tryskałam też radością... tamte wydarzenia wspominam jak koszmar, ale wyrzutów sumienia nie mam. Obecnie jestem w prawidłowo rozwijającej się ciąży, w którą zaszłam bez problemów. Przemyśl to jeszcze jednak, bo to nieodwracalny zabieg. I nie jest pójściem na łatwizne, jak się wielu wydaje, ale powinien być świadomą decyzją. Pozdrawiam, trzymaj się ciepło :)