Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nowy Modderator

pytanie natury zdrowotnej/przeniesienie

Polecane posty

[10.02] 12:43 Dziuba007 Witam wszystkich forumowiczów Mam do Was dużą prośbę - powiedzcie mi proszę, czy zjedzenie przeterminowanego jogurtu może się źle skończyć? Mnie by to do głowy nie wpadło, bo tak sobie kumałam, że to niczym zsiadłe mleko - popędzi mnie co najwyżej ;D A tu koleżanka mi powiedziała, że przecież to jest na bakteriach i jak jest po terminie to może coś te bakterie już nie są takie dobre. To jak to jest z tymi przeterminowanymi jogurtami? (aha, jogurt był przeterminowany prawie o 2 miesiące, ale smakował ZUPEŁNIE NORMALNIE) wiem, że to niedojrzałe i w ogóle (w przeciwieństwie do przejrzałego jogurtu), ale w sumie zjadłam w życiu już trochę przeterminowanych rzeczy i z reguly nic się nie działo. Czy Wyście się może kiedyś struli przeterminowanym jogurtem? Pozdrawiam serdecznie - D. [10.02] 12:46 blądyna każdy produkt spożywczy ma granicę tolerancji, ale jaki jest w przypadku jogurtów nie wiem. Wydaje mi się że dwa miesiące to baaardzo stary. Nie miał zielonego meszku? Bóg stworzył człowieka, bo rozczarował się małpą z dalszych eksperymentów zrezygnował. http://trol123.w.interia.pl/cala_ja.gif/> [10.02] 12:52 Dziuba007 Nie, nie miał ani żadnego meszku pleśniowego, ani niczego takiego - smakował zupełnie świeżo

Gość Dziuba007
Hej, hej przez pomyłkę w złym dziale pytanie postawiłam, sorki. Czy ktoś z Was struł się przeterminowanym jogurtem?

Gość Rudra
Ja... zwracałam non stop przez dwa dni, odwodnienie, kroplówa. Ale to wystąpiło już po kilku godzinach, więc chyba nie masz się czym martwić :)

Gość Dziuba007
Kroplówa? O matko... :D Szczerze się przyznam, że jadłam to około 11tej dzisiaj (ale dużo, bo 500 g) i nie czułam się jakoś gorzej od tamtej pory - oczywiście, poza faktem, że od kiedy koleżanka mnie zaniepokoiła, to zaczęłam się bardziej "obserwować" i niepokoić - staram się więc o tym nie myśleć, żeby sobie na podłożu psychosomatycznym nie 'wywołać' ;D potęga ludzkiego umysłu jest niewiarygodna i sobie czasami można samemu coś "wmówić". Generalnie jest okej, brzuch mnie nie boli, na wszelki wypadek piję miętę - a i tak zaraz mnie wezdmie jak sto pięćdziesiąt, bo krokiety, które mam na obiad, okazały się być nie tymi które wybrałam - i mają dużo kapuchy w środku. Więc baryłkę w brzuchu będę mieć tak czy inaczej, ale wolałabym nie lecieć na pogotowie, bo w danej chwili jestem nieubezpieczona ;DDD Dlatego też się do tego stopnia zaniepokoiłam :D bo ostatnio mocno dbam o to, żeby nie musieć z niczym lecieć do lekarza ;)

Gość Dziuba007
Godzina wpół do czwartej. Jeszcze żyję i nie rzygam :D. Mam nadzieję, że mi się upiekło :D.