Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wawiak

Jaki skończyć kurs zawodowy przed wyjazdem do Anglii???

Polecane posty

Gość wawiak

Za rok zamierzam wyjechać na stałe do Anglii/Irlandii do tego czasu podkuje się z języka i, no właśnie chcę skończyć jakieś użyteczne kursy zawodowe co polecacie?

Gość ola00000
forklift driver, ale nie wszyscy pracodawcy z anglii akceptuja ten z polski, ale to zawsze jakis plus, poza tym zabierz referencje nawet jakies lipne ale miej napisane od poprzednich pracodawcow po angielsku bo czesto chca sobie tutaj na to popatrzec a i tak do polski nie zadzwonia zeby to sprawdzac, a poza tym zawsze ladniej to wyglada jak masz referencje, poza tym duze jest zapotrzebowanie na specjalistow od informatyki ale nie mam tu na mysli zadnych kursow typu "komputerowy kurs organizowany przez urzad pracy", tylko bardzo specjalistyczne kursy!!!!, bo pseudo informatykow tutaj nie brakuje, to tyle co mi przychodzi teraz do glowy

Gość wawiak
forklift driver co to jest? i gdzie można na to pójść? O informatyce myślałem tylko, musiałbym pójść najlepiej do studium policealnego, na technika informatyka, bo same kursy obsługi takiego lub innego programu, to raczej na niewiele się zdjadzą, najlepsze byłyby zresztą studia, no ale te trawają 3lata i do łatwych się nie zaliczają (raczej) Co do referencji przydadzą się lipne, bo innych nie mam ;) tylko jak to zrobić? Może więcej konkretów?

Gość szyszka4
myślicie że kurs wychowawców kolonii i praktyki pedagogczne na studiach wystarczą by pracowac w przedszkolu?

Gość ola00000
forklift driver to operator wozkow widlowych, a co do referencji zalatwienie zalezy od twojej inicjatywy, ja dalam do podpisu znajomej kierowniczce hotelu gotowy list jaka to jestem pracowita i odpowiedzialna i postawila pieczatke i referencja mam i przydaja sie

Gość ola00000
nie wiem szyszka to wystarczy, ale nawet jak jestes w polsce to mozesz poszukac ogloszen przez net i sie zorientujesz

Gość ola00000
a ty szyszka chcesz pracowac w przedszkolu, ja tez o tym myslalam i tez mialam ten kurs na studiach, ile u ciebie trwal?

Gość vfaaa
Facet, zejdż na ziemię. Z tą informatyką po studium policealnym to sobie daj spokój. Informatycy sa potrzebni, owszem, wszędzie na świecie. Tylko informatycy po wyższych studiach i naprawde specjaliści. Studium nic ale to nic ci nie da.

Gość szyszka4
Olu ja robilam kurs pedagogiczny na nauczyciela w podstawowce, gmnazjum i liceum - razem jakies 9 tygodni i to chyba na dyplomie bedzie ale ja wyjade bez dyplomu i pozniej odbiore :( A kurs mam zamiar teraz zrobic za tydzien , ale troche drogi bo 200 zł i sie waham :) Pytam czy to wystarczy bo slyszalam o takim przypadku ze dziewczyna pojechala na wakacje i miala ten papierek i ja przyjeli do przedszkola na 3 miesiace :O Tak mi opowiadala kolezanka, ale wiecie jak to jest, mogly to być plotki :) Dlatego pytam :)

Gość wawiak
forklift driver tak podejrzewałem, że to operato wózka widłowego, ale nie chciało mi szukać w słowniku :) Pomyślę o tym :) Myślałem też o karierze pakowacza ;) Zastanawiałem się nad informatyką, ale co konkretnie jest tam cenione? Bo można być administratorem sieci, programistą, sporo tego... Powiem szczerze, że nie chciałbym wyjeżdżać, ale nie widzę innego wyjścia... :o Może nie będzie tak źle? Zastanawiam się czy nie uczyć się jeszcze francuskiego lub flamandzkiego?

Gość hgkklllll
Drogie panie, żeby być nauczycielem wszędzie na świecie trzeba miec studia wyższe. Sorry.

Gość ola00000
nie wiem szyszka, jak to dokladnie jest, co prawda je jestem na miejscu, zyje w anglii, ale mam narazie prace i nie szukalam pracy w przedszkolach, ale tak mi sie od jakiegos czasu mysli ze moze warto, u mnie na studiach ten kurs to trwal az 3 lata i jest traktowany jako drugi fakultet, ale nie wiem jak to tu jest, wiem ze duzo od szczescia zalezy, wiec moze kolezance rzeczywiscie sie udalo

Gość szyszka4
Hmmm ja akurat mam studia wyższe drogi pane, może w tym chaosie mojej wypowiedzi zabrakło tej informacji ale pisze w pośpiechu robiąc multum innych rzeczy wiec sorry :D tyle że nie zdaze odebrac dyplomu przed wyjazdem...Ale nie ejst to dyplom z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej....Kurs pedagiogiczny jednak ukonczony i ważny, mam także opinię z parktyk ;)

Gość szyszka4
olu ja też kurs miałam od 3 do 5 roku tylko praktyki razem 9 tyg :P

Gość hgkklllll
jeżeli masz skończone studia dające uprawnienia pedagogiczne to to wystarczy. Znam osobę, która pracuje w przedszkolu po polonistyce.

Gość szyszka4
Ooo ja tez jestem po polonistyce ;)

Gość szyszka4
Myślę że może tak z pół roku popracuję gdziekolwiek, w jakimś sklepie i rozejrzę się :) Pozniej wrócę po dyplom i wtedy zaatakuję przedszkola :)

Gość fuuuuuuu
A ty kolo przestań fantazjować o karierze informatyka, bo to naprawdę bez studiów bajki. To mnie więcej tak jak przepaść między robotnikiem fizycznym a wyskiej klasy specjalistą. Pseudoinformatyków po nie wiadomo jakich kursach naprawdę nie trzeba.

Gość szyszka4
hgkklllll ---> czy mogłabyś/moglbys powiedziec jakie dokumenty składała ta osoba? jeżeli wiesz...lub sie dowiesz :)

Gość ola00000
ja tez prosze o info jakie papiery ta znajoma skladala

Gość upupur
upupup