Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetaaaa21

zrobiła mi się na czole jakaś twarda kulka...co to może być?

Polecane posty

Gość anetaaaa21

od niedawna robią mi się dziwne pryszcze(nie wiem czemu niegdy takich nie miałam a mam 21 lat)...robią się takie zaskórniaki, twarde bolące kulki...miałam coś takiego na czole...wyciskałam - nic....teraz mija miesiąc a w tym miejscu zostala mi twarda kulka która nie boli....nie wiem co to może być....co z tym zrobić...smaruję róznymi maścmi ale nie schodzi:( komus przytrafiło się cos podobnego?

Gość moze poroze Ci rośnie
zapytaj chlopaka 🖐️

Gość anetaaaa21
:) śmieszne....ale ja naparwde mam problem:(

Gość a byłaś u dermatologa

Niestety dopadla cie coraz czestsza obecnie forma tradziku, ktora pojawia sie wlasnie u dziewczyn 20-kilkuletnich i jest bardzo paskudna. Bolace podskorne gule, ktore kiepsko sie goja i pozostawiaja slady. Ta kulka o ktorej piszesz, to normalne przy tego typu pryszczach. Po jakims czasie powinna sie wchlonac, ale to potrwa. Zostaw ta kulke w spokoju, nie wyciskaj. Pewnie nawet jej nie widac, tylko czuc przy dotykaniu twarzy.

Gość anetaaaa21
dokladnie blu berry nie widac jej:) i dzieki za rzeczową odpowiedz. niktórzy jak widać chcieli być zabawni:o i bardzo kiepsko im to wyszło. gdy nie ma się nic do powiedzenia w temacie to się milczy. tego wymaga kultura. jeszcze raz dzieki:)

Gość mama podobne
coś tyle że na policzku...:( nie chcialabym czekac az się wchłonie bo jest widoczna...może ktoś coś doradzi?

Gość mi te gule
wyskakują głównie na brodzie... szlag mnie trafia jak te cholerstwa widzę... nie dość że boli przez tydzień to jeszcze szpecą przez parę miechów

Gość mi te gule
ja je pocieram davercinem, szybciej się wchłaniają

Gość anetaaaa21
a co myślicie o ich przebijaniu albo smarowaniu mascią ichtilowa? nie wiem czy sie odważyć....zastanawia mnie tylko czemu od paru tygodni mi się tworzą a nigdy wczesniej czegos takiego nie miałam!!! a teraz co chwilę!!!:(

Gość dziewczynaaaa
Niestety, też jestem w gronie \"wybrańców\", mimo 22 lat. Wiosną zeszłego roku po raz pierwszy te paskudztwa zaczęły pojawiać się na mojej twarzy, teraz również wiosną. Mam tego dosyć, wydaje mi się, że wszyscy to widzą! U mnie pojawiają się głównie na brodzie, czasem na policzkach. I chyba są jakieś niezniszczalne, bo jednego mam już miesiąc i tylko trochę się \"skurczył\". Gdy je wyciskam (przepraszam za dokładny opis), to oprócz tego, że wypływa z tego woda (osocze, czy co to tam jest) i bardzo boli, to to się przez to wyciskanie nie zmniejsza - powraca jak bumerang jakiś!! Okropieństwo. Smaruję też maścią Duac, ale nie wiem, czy to coś pomaga w tej przypadłości. A może to jest wynik uczulenia na coś? Sama nie wiem, nie mam już siły na to. Ktoś wie, czy to po jakimś czasie przechodzi, czy jest się \"skazanym\" już cały czas na te bolące kulki? Z góry dziękuję za porady. Pozdrawiam!

Gość dziewczynaaaa
Ojej, nie spodziewałam się takiej szybkiej odpowiedzi - bardzo dziękuję! Skoro działa cuda, to wypróbuję, może u mnie też się sprawdzi. Mam nadzieję!