Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezbożnica

Nie chodze do kocioła, czy to normalne ??

Polecane posty

Gość bezbożnica

ja nie chodze już od kilku ładnych lat i nie uważam sie za nienormalną

Gość aalicja w krainie czarów
Ja również nie chodzę od kilku lat i wcale nie uważam się za bezbożnicę bądź osobę nienormalną. :D

Gość ja też do KOCIOŁA nie chodzę..
i nie znam nikogo kto chodzi do KOCIOŁA

Gość bezbożnica
uff to mi ulzyło :P kiedys chodziłam do koscioła ale wysiedziec tam nie mogłam, cała msza była dla mnie jednym wielkim farmazonem :|wychodizłam bardziej zdenerwowana niz wchodziłam :P

Gość mandrivvvva
to zalezy po co sie chodzi do kosciola, ja wole pojsc tak po prostu nie na msze i sie pomodlic, bo przychodze do Kosciola do Boga, a poza tym rozumiem ze czasami ksieza sa niesprawiedliwi i oceniaja, pouczaja a sami lepiej nie postepuja, ale tak jak powiedzialam wczesniej, ja chodze tam do Boga, a nie do ksiezy

Gość droga bezboznico
a czy jesteś wierząca? nie wiem. jak Ci to wytłumaczyć, zeby nie brzmiało jak pouczanie...ale jeśli wierzysz w Boga, to niechodzenie na Mszę Św. jest po prostu grzechem...i to grzechem ciężkim.

Gość TEZ NIE CHODZE I
uważam sie za nienormalną ale bynajmniej nie z TEGO powodu :O

Gość ja tyż
nie chodze. i mam to gdzieś. ale 0nie jestem katoliczką. tzn. nie wierze :d

Gość nie chodzę nie będę chodziła
kolędy też nie przyjęłam. i dobrze mi z tym :P

Ja chodzę częściej niż tylko w niedzielę. W piątek to już prawie zawsze jestem. A i czasami innego dnia się zdarzy.

Gość tylko uważaj bo kiedyś w IV RP
przyjdą nocą, i kolbami w drzwi załomocą :P

Ja tez nie chodze :) Nie jest porzebny kosciol, aby znalezc Boga i sie pomodlic. Na co komu te mury cieknace zlotem?? W czym to niby pomaga??

Gość droga bezboznico
a nie przejmujecie się tym, że popełniacie grzech ? tzn. pytam tych, którzy wierzą, a nie chodzą

Gość droga bezboznico
ale tu nie chodzi o mury cieknące złotem, tylko Twoj gest w stronę Boga, że chociaż raz w tygodniu, w dzień święty odwiedzasz go w Jego domu. Przecież Bóg jest w kościele - symbolem jest Tabernacullum.

Taaaaa... mowicie, ze jestescie trendy \"wierzący- niepraktykujący\"... Ja też jestem nudystką... w ubraniu :o

Gość droga bezboznico
skoro on na każdej Mszy Św. dokonuje przemiany chleba w ciało i wina w krew, to nie możesz przyjść właśnie z tego powodu. Tak samo nie rozumiem...dlaczego nie Ci którzy nie chodzą z lenistwa w niedzielę, albo z przyzwyczajenia albo z jakiegoś innego zacietrzewienia nie są w stanie zrozumieć, że Jezus umarł za nich na krzyżu a oni nie są w stanie Mu poświęcić godziny tygodniowo.

Gość droga bezboznico
w pierwszym zdaniu mojej wypowiedzi powyżej zabrakło pytajnika :)

Gość droga bezboznico
Figazmakiem - oczywiscie że Bóg jest wszędzie :) masz rację. Ale czy taki drobny wysiłek jak podreptanie do niego raz w tyg. to jest ponad nasze siły.

Gość droga bezboznico
równie dobrze możesz powiedzieć, że jak nie mieszkasz z rodzicami, to nie musisz ich nigdy odwiedzać, bo oni są w Twoim sercu i wystarczy jak sobie o nich czasem pomyślisz.

Gość do Figazmakiem
Ale ten Bóg dał nam przykazania z których jedno brzmi Pamiętaj,abyś dzień swięty święcił" Kto chce, ten rozumie o czym mowa a kto nie chce, ten zawsze znajdzie wymówkę lub uzasadnienie swojej wizji wiary ;)

Gość bleeeeeeeeee
taaaaa....was juz tez te spasione bydlaki w czarnych sutannach omotaly i zrobily wode z mogzu????

Gość czemu katolicy nie mogą pojąć
ŻE NIE MAJĄ MONOPOLU NA PANA BOGA????? Bóg jest JEDEN religii, czyli dróg do niego, WIELE, te drogi mają tylko POMÓC w odnalezieniu Boga, NIE STENOWIĄ SZTYWNEGO GORSETU- ten gorset to wymysł PAZERNYCH ludzi wewnątrz koscioła! ja wierzę w Boga, ale w kościół już NIE, wię po co mam do niego chodzić? wierzę, w dusze, zycie po smiercie, w sens bycia dobrym i konieczność rozwoju duchowego..... nie wierzę w konieczność co tygodniowego klepania formułek i wysłuchiwania politycznych aluzji.

wiesz, zależy, co masz na myśli poprzez podreptanie do Kościoła. Bo siedząc na Mszy i w niej nie uczestniczyć, tylko odbębniać cotygodniowy obowiązek - to też grzech, a nawet cięższy, niz samo nie pójście. Kiedyś, na lekcji Religii, nasz Ksiądz powiedział, ze lepiej pójść raz w roku do Kościoła i prawdziwie uczestniczyć w spotkaniu z Bogiem poprzez Mszę Świętą niż chodzić kiedy się da i być nieobecnym.....

Gość droga bezboznico
ja nie chodzę do kościoła dla spasionych bydlaków - idę uczestniczę w Mszy Św. a nie rozglądać się po ludziach, albo wydawać opinie. Zresztą co do księży, są jak ludzie wykonujący inne zawody, trafiają się różne postacie.

Gość doiad
Droga bezbożnico - nie tobie oceniać wiarę innych ludzi. Bóg jest mądrzejszy i bardziej wyrozumiały niż ludzie mu służący. Wiara jest w nas a nie w akcie pójścia lub nie do kościoła.

mowili mi , ze Bog jest wszedzie nawet u Kowalskiego w piwnicy. patrze ja a Kowalski nie ma piwnicy . to jak z tym jest? a w marketach tez jest Bóg?