Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na kamień coś

Znacie jakieś środki na kamień nazębny?

Polecane posty

Gość Na kamień coś

Znacie jakies środki, specyfiki do kupienia w aptece które usuną kamień nazębny? Ale jakieś mocne i skuteczne. Cena może wynosić kilkadziesią zł.

Gość dentysta zrobi ci to za grosze

Gość Na kamień coś
dentysta zrobił... wielkie gówno.Dlatego potrzeba teraz wpomożenia farmakologicznego

Gość młot pneumatyczny

Gość to wez
idz do innego, a nie do partacza!! Mi zawsze dentysta usuwa kamien (raz na jakis czas, nie czesto oczywiscie) i mam ladne czyste zeby wiec moja rada: zmien dentyste!!

Gość trafiłaś na beznadziejnego
dentystę w takim razie. Usunięcie kamienia u dentysty jest bezpłatne (jeden zabieg w roku), jak dla mnie to ten jeden zabieg wystarcza.

Gość Na kamień coś
Fakt że ten dentysta to kanciarz i trzeba go zmienić, ale nadal ponawiam pytanie jak samemu bez dentysty można sobie z tym poradzić

Gość kamien nazębny to ten szorstki
osad u nasady zęba? bo mam wątpliwości

Dokładnie, nie rozumiem dlaczego po wizycie u dentysty masz dalej kamień.. mi kamień osadza się dość porządnie na wewnętrznej stronie zębów od języka, i nie jest to moją winą, bo ma to cała moja rodzina - taki nasz urok widać. Dentysta robi to bardzo porządnie i kamień nie osadza mi się baardzo długo. Za każdym razem proszę go żeby mi oczyścił trochę. A kamień odczuwa się językiem, widać go także, to taki ciemniejszy osad. Nie próchnica :D

Gość Na kamień coś
no ja tez nie rozumiem ale chce sie go pozbyc w jakis sposob sama. Tylko najlepiej czyms z apteki a nie domowym sposobem

Gość gość poranka
Ludziska mam 44 latka i taki sam problem . Kamień u dolnych nasady zębów od strony języka. W moim przypadku i jak się domyślam u 99% Polaków problem leży po stronie jakości wody jaką raczy nas nasze państwo . Obecnie mieszkam w Norwegii od kilku lat . Mam okazję porównać smak wody naszej rodzimej jak i tej w Skandynawii. Koszmar jeśli chodzi o Polskę .. W Norwegii nigdy nie widziałem kamienia w toaletach , czajnikach , kuchni , pralkach itd. Woda zalecana jest do picia w szkołach bezpośrednio z kranów ! Mało tego po pewnym czasie od zamieszkania w Norwegii zaobserwowałem zjawisko odrywania się kamienia ! To tylko dowodzi mojej tezie o jakości wody , jej twardości i jakie związki mineralne są w niej zawarte . No i powiem wprost samopoczucie z czasem coraz lepsze ! Coraz mniej dolegliwości i chorób ! Pytam co kryje się w naszych polskich kranach ?

Gość gość
mam to samo to wina ułożenia języka na zębach, śliny i delikatnie krzywych zębów. Dentysta usuwa kamień idealnie aż bolą zęby przy dziąsłach odsłonięte szyjki? Płuczę zęby dobrym płynem i myję dobrą pastą i szczoteczką mechaniczna. Ale szybko kamień powraca. Mam dobra wodę w kranie, ale używam filtru Brita. Woda wtedy jest miękka i nie osadza się w czajniku kamień ani nawet osad. Ponoć picie dużo takiej wody powoduje choroby kości i stawów bo filtr zatrzymuje wapń. używam go wiele lat i właśnie mam problemy ze stawami.

Gość gość
haha odkad używam Brity zamiast Dafi moj wapn zjonizowany poszedl w dol. a moze to wina ograniczenia nabialu. ale u mnie to koniecznosc bo woda okrutnie twarda