Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jaaska

Kto ma psa rasy Tosa-inu??

Polecane posty

Pytam, bo znalazłam tą rasę w internecie, jestem zachwycona tymi psami. Ale jednocześnie mam parę pytań, czy te psiaki nadają się do mieszkania?? Czy nie ślinią się tak mocno, jak np. boksery?? Proszę o w miarę możliwości jak najwięcej informacji. Dziękuję

Gość lumpik
a ja spytam po co Tobie pies??

Ojeju, jak to po co?? Ja uwielbiam mieć pieska. Odkąd brakło mi mojego Faxa (to był wilczur - miał już 13 lat) czuję że kogoś w domu brak. Nie mam z kim wyjść na spacer, a samej mi się nie chce. po drugie, czuje się pewniej w domku, gdy jest w nim duży pies, który naszczeka na intruza.

Gość sloneczkoforum
Pies rasy Tosa Inu to dla mnie najpiekniejszy pies jakiego wiedzialam i jedyny ktory mnie zdobyl:) Tośki to zazwyczaj psy bardzo masywne, duże ja mam suke która akurat jest mała w porównaniu do innych Tos. Zalezy po co ktos chce psa...Czy chce go na wystawy czy jako czlonka rodziny w domu. Najlepiej jak tośki mają duże pole do popisu.Dużo miejsca. Ja jednak mam malutkie mieszkanko, ale zabieram ja na działke, wychodze żeby sie wybiegała, poszalała. To pieski z charakterem! I to jakim heh :) Musi wiedziec gdzie jej miejsce co moze a czego nie.Beda walczyly o dominacje dlatego trzeba umiec zapanowac nad takim psem i wiedziec co trzeba robic by tego uniknąć. Trzeba nad tym panowac:P Ale i tak bedzie probowala walczyc o ta dominacje po jakims czasie:) Jezeli chodzi o slinienie to nie jest zle. Najbardziej gdy biega, albo pije wode(przynajmniej nasza tosia tak ma:) Kiedy tosa spotka sie z innym psem zawsze bedzie walczyc tez o dominacje.A walka z innym psem nie polega jak u innych na tym ze bedzie gryzła, toski walcza łapami, i do samego konca.Nie szczeka prawie wogole, jedynie gdy czuje że cos jest nie tak. Duzo by opowiadac o Tośkach.To naprawde super psy!!!