Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Destyny82

Tarczyca PROBLEM

Polecane posty

Gość Destyny82

Witam was. Od roku mam problemy z tarczyca. W styczniu 2006r lekarz stwierdzil duzy guz w lewym placie i zdecydowal ze trzeba operowac. Nie stwierdzili ani nadczynnosci ani niedoczynnosci. W maju usuneli mi caly lewy plat tarczycy i teraz biore Eutyrox 50. Zauwazylam ze w ciagu tych kilku miesiecy strasznie przytylam. Zastanawiam sie czy Eutyrox moze miec na to wplyw i jesli tak to jak temu zapobiec? W listopadzie zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne Yasmine. Przepisal mi je ginekolog u ktorego sie wówczas leczylam po tym jak zapytalam chrurga-endokrynologa czy moge stosowac antykoncepcje hormonalna i on powiedzial ze nie widzi przeciwskazań. Co do kawy, alkoholu itp to jakos specjalnie tego nie przestrzegam ale tez nikt mi tego nie mowil wczesniej ze mi nie wolno, dopiero tu to przeczytalam. Czy ktoras z was miala rowniez takie problemy z waga przy braniu Eutyroxu? Zaczelam juz myslec ze moze nie powinnam brac tych tabeltek anty i moze one nie dzialaja ale chyba lekarz nie rzucal by słow na wiatr?

Witam może masz za małą dawkę euthyroxu? mnie czeka operacja za 2 tyg. bo też mam guzy - proszę jeśli możesz to napisz co mnie czeka w związku z tą operacją. jak wygląda taka operacja. dzięki z góry pozdrawiam Bożena :-)