Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurza łapka

Jak wczesnie zaczęły Wam się robić zmarszczki pod oczami?

Polecane posty

Gość kurza łapka

odkąd pamietam zawsze miałam malutkie dwie zmarszczki pod oczami, ponoć to cech rodzinna. No ale po 20 roku życia zaczęły sie pogłebiać, jest ich więcej. Co robicie, aby im zapobiegać? Kiedy u Was zaczeły się robić kurze łapki? Jakie środki stosujecie, aby to zniwelowac?

Gość pomarszczona
w wieku lat 17? 16? niewielkie,ale zawsze. dzis mam 20 lat,zmarszczki,jak to zmarszczki,a jak sie ich pozbyc...podejrzewam,ze nie da sie:( moge tylko starac sie,by nie powstalo ich wiecej...moze ktoras z pan ma jakas metode,cudotworczy kosmetyk,moze sie w cos zaopatrze... nie naduzywalam solarium,nie zapominalam o nawilzaniu,to chyba czas,stres,geny i sucha skora po przodkach

Gość lusi_24
ja am 24 lata i zaczeły robić mi sie zmarszczki,zaczełam stosować krem pod oczy od jakiegoś miesiąca ale narazie nie widze efektów

Gość =======================
Aby zapobiec zmarszczkom w kącikach oczu, należy jak najrzadziej wystawiać te okolice na słońce i jego promieniowanie. Pamiętajmy, aby przez całe lato nosić okulary przeciwsłoneczne, używajmy także już po przekroczeniu 25. oku życia kremów do pielęgnacji okolic oczu. Dobre kremy przeciwzmarszczkowe napinają skórę, pomagając jej dłużej zachować elastyczność.

Gość uppppppppppp

Gość Realnie.
mam 26 lat i nie mam w ogole, dodam ze wygladam na mniej niz 18 lat, ale czy tak bedzie zawsze ? moja mama dlugo mlodo wygladala, ale w wieku 35-40 lat zaczela miec worki pod oczami, ponoc na to nie ma sposobu, bo taki typ urody, tylko operacja

Gość kurza łapka
dzięki za rady :) ja stosuję teraz krem Eve Len krem pod oczy i na powieki, ładnie nawilża, ale nie spłyca zmarszczek. Miałam też Avene i L'Oreal, ale oczy mi łzawiły. Co polecacie? Słyszałam, że dobre są okłady z zaparzonej torebki czarnej herbaty albo rumianku. Prawda to?

Gość Realnie.
ponoc prawda ja ci polecam kostki lodu ja robie taki masaz od wielu lat, calej zresZta twarzy i ciala

Gość kurza łapka
a kostki lodu nie są na opuchliznę? Bo jak to ma działać na zmarszczki? Fajnie Ci, że Ciebie te zmarschy nie dotyczą. Póki co ;) Serio masujesz całe ciało lodem? Wooow!

Gość polećcie jakiś
dobry krem, plissss

Gość Realnie.
przeciez od dawna wiadomo ze najlepszy kosmetyk ujedrniajacy to zimna woda i lod :) ja stosuje od 20 roku zycia 26 lat to jeszcze za wczesnie na zmarszczki ale jak widac w praktyce wiele mlodych kobiet je juz ma ja faktycznie mam strasznie mlody wyglad, nie wiem od czego to zalezy pewnie geny, bo nie robie nic specjalnego zimna woda, lod na twarz, zielona herbata, duzo wody, sport staram sie jesc zdrowo, ale nie wychodzi no i kolagen, od zawsze jem galaretke, moze to to ?

Gość kurza łapka
ja też nie mam innych zmarszczek tylko te pod oczami. Mimo tego też nie wyglądam na swój wiek, bo w pubach proszą mnie o dowód :P Piję dużo zielonej herbaty, unikam kawy, uprawiam sport itd. Ale te zmarszczki denerwują mnie, moja siostra też je ma a jest o 7 lat młodsza, to rodzinne chyba:( Pobróbuje z tym lodem i galkaretką ;) Słyszałam, ze galaretka dobra jest na włosy hihi to będzie dwa w jednym;) A malujesz rzęsy? Bo ja tak i czasem myślę, że to też wpływa na pogłebianie się tych moich zmarch.

Gość Realnie.
A moze ty wymyslasz, i to nie zmarszczki ? jakby wziac pod lupe, to nawet 8 latka ma takie kreseczki pod oczami :) kolagen na wlosy, paznokcie i skore, wlasnie maluje rzesy, cienia do powiek nie uzywam, ale tusz tak podklad zaczelam stosowac w wieku 24,5 lat nawilzaj buzke, odzywiaj sie zdrowo, rob ten masaz kostkami lodu a na pewno oczka beda ladne dlugo

Gość kurza łapka
niestety nie wymyślam:( Jak tylko sięgam pamięcią wstecz to rówieśnice nie miały takich zmarszczek. No teraz mają głównie te co noszą okulary. Dzięki za rady :)

Gość kurza łapka
moje zmarszczki chyba nie są, ani mimiczne, ani wiekowe, bo mam je od zawsze :P A to, że się pogłębiają i nawet zaczęły dochodzić nowe - to już można próbować zakwalifikować. Niestety o oriflame i avonie nie mam najlepszego zdania :P

Gość mam 37 lat i moje zmarszczki
zaczynają być widoczne, ale słabiutko ledwie co

Gość a ja mam moze
dziewczyny a znacie jakies godne polecenia tabletki z kolagenem? a co do tego lodu i okladania nim twarz,cialo to codziennie?

Gość galaretkawww
O co chodzi z tymi galaretkami? I o jakich mowicie? O takich owocowych czy miesnych?

Gość Ja mam 23 i po 3 z kazdej str
po 3 glebokie z kazdej strony :( :( :( :(

Gość Ja mam 23 i po 3 z kazdej str
nigdy nie chodzilam na solarium!!!!!!! zeby nie bylo!!! zawsze mialam sucha skore czesciowo przez dermatologow i "cudowne mascie" :( :( :(

Gość mloda i piekna
Dziewczyny, mowicie pewnie o tych kreseczkach pod oczami, ktore szczegolnie widac kiedy sie usmiechacie i policzki ida do gory:) Kazdy ma te linie, oczywiscie u niektorych to bardziej widac, ale to nie sa zmarszki zwiazane ze starzeniem sie.

Gość oooooooojjjjjjj
a ja mam 34 latka,0 zmarszczek,a najlepszym moim kremem jest zwykly nivea,no i oczywiscie zimna woda na buziuchne!!!

Gość mloda i piekna
ojjj, rozumiem, ze mozna mlodo wygladac i miec ladna cere w tym wieku, ale chyba z tym 'o zmarszczek' to troche przesadzilas.

Gość mam juz dosc tej waszej
ja mam jedna porzadna bruzde na dupie :) taki- przedzialek, wy tez?

Gość oooooooojjjjjjj
wcale,a wcale

Gość czy jest
no to jak to jest z tym lodem?codziennie smarowac twarz kostkami?

Gość ggggggg

Gość a na co

Gość zzzzzzzzzzziuta
ja widziałam laske po 25 przed 30,która naprawde miała zmarszczki i byłam w szoku.Wygladała na niezadbaną 45-stke, nieobrażając wszystkich

Gość mam 24 lata ale
ostatnio się przeraziłam - mam wrażenie, że w ciągu dosłownie kilku tygodni zrobiły mi sie zmarszczki pod oczami, myslę, ze to może być po części sprawka matująco-kryjących podkładów a po części fajek