Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julli

ROZWÓJ DZIECKA 11 MIESIECZMNEGO!!!

Polecane posty

Gość Julli

Moj synek mam 11 miesięcy zaczyna chodzić jak sie go postawi na nogi chodzi doskonale w chodziku mówi dadada czyli daj ale nie bardzo reaguje jak sie do niego coś mówi jest strasznie ruchliwy ale nie nawidzi raczkować chociaż już raczkuje wiszczy jak sie go puści na ziemie by raczkowal...a jak wasze dzieci sie rozwijają czy mają wieksze osiągnięcia ?? Aha i nie chce już pić mleka przemycam mu je w kaszkach....

Nie będę Ci pisać o rozwoju fizycznym, bo moja Mała ma lekkie opóźnienie więc imponujących osiągnięć nie mamy. Poza tym mówi mama, tata, dziadzia baba, itp, proste wyrazy. Robi papa, pokazuje gdzie ma uszka, głaszcze jak się mówi zrób cacy, podaje rączkę jak się ją o to poprosi, przybija piątkę, pokazuje światełko, mówi am jak jest głodna, daje to co ma w rączce jak powiem daj i to chyba tyle, jak mi się coś przypomni to dopiszę.

Gość Julli
MÓj właśnie nie reaguje jak sie do niego mówi zrób papa nie pokazuje nic jak sie jego prosi ...

Wiesz co moja po prostu nie jest zbyt ruchliwa i może po prostu jej łatwiej się skupić, Twój zaaferowany zdobywaniemświata, pierwsze kroki itd. a moja gwiazdka dopiero do raczkowania się przymierza... Jeszcze jedno jak wołasz go to reaguje? nie ma żadnego problemu ze słuchem?, pytam bo znajomej synek miał ostatnio bezbolesne zapalenie ucha, jedyny objaw to był taki, że słuch mu się pogorszył, dostawał antybiotyk i już po kłopocie.

Gość Julli
Na swoje imie reaguje , cieszy sie jak śpiewam do niego, ale mało mówi i wogóle.... :/

Gość Julli
A tak pozatym to twoja malutka urodziła sie 2 dni po moim synku :)

Julii a może przyłączysz się do nas mamuś na topiku Marcówek 2006? Zapraszamy serdecznie, dziewczyny Ci napiszą jak jest z ich maluchami, zresztą można poczytać bo w sumie głownie o dzieciakach tam piszemy....