Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paryska

DOMOWE KOSMETYKI!

Polecane posty

Gość Melissa289
Olejek rycynowy jest super też na włosy:) oraz paznokcie. NAJLEPSZY moim zdaniem naturalny kosmetyk to siemię lniane! Robi się z niego maski na twarz i włosy - SUPER!:) Poza tym drożdże.

Gość M_E_G_G_I_E
up up up

Hej macie jekieś domowe sposopby na rozstępy albo mixtury baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo was prosze szukałam w internecie ale nic nie ma a ja bardzo potrzebuje czegoś na te paskudne rozstępy proooooooooosze o szybką odpowiedź jakby ktoś coś wiedział

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość meggi.
olejek rycynowy na zniszczone rzesy. na prawde jest super. po dwóch tygodniach miałam rzesy jak sztuczne. dłuższe i nieco grubsze. trzeba tylko dobrze zmyc bo rano ciezko bedzie polamowac rzesy.

Gość dółłłłłłł

Gość Astrid17
Nie wiem czy ktoś tu już nie napisał... Ale dobre jest też rumiankowe mleczko do demakijażu: Zaparzamy rumianek po czym odlewamy trochę, dodajemy tyle samo mleka i już! Takie mleczko usuwa zanieczyszczenia, a także ma właściwości nawilżające i kojące.

Gość maggie_
Polecam wszelkie domowe kosmetyki z miodem. Trzeba jednak uważać, bo niektóre osoby mogą być uczulone :) Miód jest niezastąpiony przy spierzchniętych ustach. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/kosmetyk-z-pasieki

Nikitanails- nie chcę nic mówić ale ty poprostu, żywcem wszystko skopiowałaś z pewnej strony

hej ja polecam piling z fusów od kawy :) jest naprawde super, do twarzy wystarczy zmeszac z żelem do twarzy a do ciała z żelem pod prysznic

Jeśli chodzi o domowe kosmetyki jakiś czas temu odkryłam na natoobe.pl rewelacyjny tonik z miodem. Żeby go przygotować wystarczy około pół szklanki wody destylowanej, do tego łyżka miodu, sok z cytryny i gotowe :) Nic prostszego! Koniecznie muszę wypróbować również tonik kokosowy, podobnie z peelingami - ja najczęściej stosuję peeling z miodem oraz miętowy peeling do stóp :)

Gość Swigutowaaaaa
Dostałam na urodziny pewną książkę. Nazywa się "Domowe receptury na naturalne kosmetyki" (wydaje ją niewielkie wydawnictwo z Krakowa. Powiem jedno - jestem oczarowana!!! Tworzenie własnych kosmetyków jest super zabawą, a w książce są przepisy nie tylko na toniki, kremy i balsamy, ale też np na olejki "miłosne" i specyfiki, które pomogą podczas kobiecych problemów. Dla mnie tworzenie własnych kosmetyków to świetna zabawa, ale te papaki na prawdę działają! Polecam każdej z Was, fajnie mieć w biblioteczce pozycję, w której macie wszystkie przepisy na kosmetyki w jednym miejscu i do której zawsze możecie sięgać :)

AAAAA własnie jakbyście chciały sobie zoabczyć jakieś przepisy wiem, że co jakiś czas wrzucają przepisy z książki na swojego bloga. blog.zielonysklep.com

Gość gość
Polecam maseczkę z bananów z sokiem z cytryny i dodatkiem oliwy. bardzo dobrze wpływa na cerę Sprawdż też na http://sanitera.pl