Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol_20

ropiejące oczko

Polecane posty

hej moja córeczka ma 2,5 miesiaca i ciągle ropieje jej oczko, po każdym spacerku, i ciągle to samo. Czy to mozliwe że bez przerwy ją przewiewa czy problem jest gdzie indziej? powiedzcie czy wasze dzieci też tak miały i czy iść do lekarza koniecznie szybko bo ja i tak biegam co chwile,praktycznie co tydzień u niego jestem z byle czym bo wg niego to co ja uważam za problem to jest normalne i sama już nie wiem....

Gość sancia86
radze isc do lekarza mojemy synkowi raz przewialo bo stalam w przeciagu z wozkiem ...w kosciele-drzwi otwarte i wialo okropnie :( przemywalam mu sola fizjologiczna i pomoglo innym razem ropialo mu juz kilka dni, wkoncu poszlam do lekarza, przypisal krople antybakteryjne i jak reka odjal nic nie bylo po 2 wkropieniu powiedzial ze moge nimi kropic jak tylko zacznie ropiec, od tamtego czasu ani razu juz nie mialam tego problemu maly ma roczek

a czy pamietasz nazwe kropli? mi w aptece polecili SULFACETAMIDUM 10% i tez pomaga ale tylko do następnego spaceru.... moze to przez tą pogode?

moze nie wychodzić z nią z domu dopóki sie nie zagoi? bo może przez to ropieje ciągle bo nie zagoi sie oczko do konca a już znowu przewiew na spacerze.. no bo taka pogoda niestety

Gość barbra33
Mi sie wydaje, ze to nie jest problem wychodzeni na spacer. Mozliwe, ze twoje malenstwo ma zatkany kanalik lzowy. Moi synowie tak mieli. Naszczescie udalo mi sie uchronic ich przed zabiegiem przetykania kanalikow. Przemywalam oczka sola fizjologiczna, dostawali antybiotyki w kroplach i starszemu to pomoglo. Z mlodszym mialam wiekszy problem, i juz mialam umowiona wizyte w szpitalu na przeklowanie, ale maly sie solidnie rozchorowal i dostal silny antybiotyk w zastrzykach. Po tym przeszlo, a trwalo to do ok 5 miesiaca. Jest to meczacy problem i najlepiej jak skonsultujesz sie z lekarzem, a na razie przemywaj czesto malej oczko sola fizj. i rumiankiem. Starszemu pomogl ktorys tam z koleji antybiotyk, bylam uparta i nie dawalam sie lekarzowi wyslac tak odrazu na przetykanie ( jest to koszmarny zabieg dla dziecka), wiec przepisywal nowe, inne. Duzo dzieci ma ten problem. Pozdrawiam

Proponuję przemywać oczko 3 razy dziennie solą fizjologiczną niezależnie czy ropieje czy nie. Polecam robić to gazikami. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.