Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Comercyjna

Czy mam sie bac?

Polecane posty

Gość Comercyjna

od ponad 2 miesiecy dostaje okres co 15 dni, jestem na tabletkach anykoncepcyjnych juz od dluzszego czasu. Czy zna ktos powod?

Gość Comercyjna
czy ktos wie czym to moze byc spowodowane? czy musze od razu leciec do lekarza, czy po prostu takie cos sie zdarza?

Gość Comercyjna
widze ze tutaj wszyscy sa niezmiernie pomocni, zasypujecie mnie odpowiedziami. dzieki

Gość morfea
Nie powinno się nic takiego zdarzać. musisz lecieć do lekarza!!

Gość Comercyjna
ale czy to moze byc powodem jakiejs choroby? nawet biorac tabletki dostaje okres po serii tabletek dostaje okres...

Gość morfea
Podejrzewam, że nikt nie odpisuje, bo jest to raczej dla wielu osób jasne, że nawet podczas brania tabletek okres powinien być regularny (cykl miesięczny -miesiąc księżycowy). Tak więc jeśli u Ciebie pojawia się co 15 dni, to oczywistym jest to, że coś się dzieje nie tak. W takim przpadku należy bezzwłocznie udać się do lekarza. Pzdrawiam!!

Gość Comercyjna
czy to ma oznaczac ze niby jestem w ciazy???

Gość no no noonoo
posluchaj,to znaczy, moim zdaniem, ze tabletki antykoncepcyjne,kore bralas do tej pory, sa za slabe. bo poza planowym krwawieniem wystepujacym , z powodu odstwienia tabletek (tzw sztuczny okres), wystepuje tez najwyrazniej prawdziwy okres. moja siostra tak miala. lec do lekarza, niech CI zrobi badania i przepisze nwoe tabletki. nie wiem jak to jest, ale byc moze z tego powodu moglas stac sie plodna, co pewnie nie jest Ci na reke, skoro bierzesz tabletki, pa!

Gość no no noonoo
aaa- jeszcze jedno: zadzwon po prostu jak najszybciej do swojego ginekologa. opowiedz co sie dzieje, i on Ci wszystko wytlumaczy, umow sie na wizyte i juz:) pozdrawiam

Gość Comercyjna
mam kochanego meza, wiec bez obaw... to by bylo mi na reke.... nie ma swoejgo ginekologa bo jestem w Anglii, ale postaram sie isc do lekarza. Chcialm tylko powiedziec ze mnie kolezanka postraszyla Endometrioza, czytalam o tym,.... ale nie wyglada na moje odniesienie do mojej sprawy

Gość morfea
nie musi to być oznaką żadnej choroby. możliwe, że wystarczy zmienić tabletki na inne. może te nie są dla Ciebie odpowiednie i tyle.

Gość Comercyjna
w ogole wlasnie powinnam dzisiaj albo jutro dostac okres bo wlasnie skonczylam serie tabletek... no i jak dostane okres to przeciez w ciazy byc nie moge prawda? poza tym pamietam ze nie dalej jak 21 stycznia robilam testy ciazowe i wyszly negatywne a dostaje okres co 15 dni od jakiegos grudnia 2006

Gość morfea
zmiana klimatu i stylu życia (intensywna praca, stres) też wpływają na takiego rodzaju rzeczy. moja znajoma jak wyjeżdzała co roku do niemiec do pracy (praca sezonowa), to zawsze miała problemy z okresem. Zawsze po powrocie konieczna była wizyta u lekarza i recepta na tabletki wywołujące okres...

Gość comercyjna

Gość comercyjna
no to u mnie wyglada to mniej wiecej tak: w grudniu bylismy z mezem w Maroku w odwiedzinach i jego rodziny, troche stresu bylo, bo w dniu przyjazdy zmarla jego babcia. Dostalam okres po paru dniach... bedac caly czas na tabletkach. Nastepnie... zapomnialm wziasc jednej tabeltki w cyklu i tego samego dnia dostalam okres... a to chyba raczej nie mozliwe... wzielam tabletke od razu jak mi sie przypomnialo.. a teraz na przyklad czekam na okres... dwa dni temu skonczyly mi sie tabletki w serii i wciaz czekam na okres.

Gość dziubus21
hey mam problem prosze pomozcie bo chyba zwariuje.Kochalam sie z chlopakiem jakis miesiac temu robilismy to bez zabezpieczenia ale on tam nie doszedl.28.01 dostalam okres ale nie byl zbyt obfity.nie mam zadnych objawow wskazujacych ze jestem w ciazy.dzis rano zrobilam test ciazowy PRE-TEST wyszlo ze nie jestem .Czy wynik jest wiargodny?do okresu jest jeszcze pare dni ale nie moglam czekac.jak myslicie napewno nie jestem ?

Gość comercyjna
ale tu nie chodzi o Ciebie, tu chodzi o mnie... bo ja to juz naprawde nie wiem co mi dolega.... a co do wiarygodnosci testu.... sa wiarygodne