Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOWA NOWA ja

Jak wyglada badanie u ginekologa?

Polecane posty

Gość NOWA NOWA ja

Nigdy nie bylam,boje sie,troche wstydze.Co bieracie na siebie,czy trzeba sie rozbierac do naga,czy to koniecznosc? chcialabym wszystko wiedziec.

Gość NOWA NOWA ja
halo..?

Gość AsiaNiebieska
Nie musisz się rozbierać cała! Na początek ginekolog porozmawia z Tobą. zapyta, czy jesteś pierwszy raz, czy coś sie dzieje złego, czy współżyjesz, jesli nie bedzie przy badaniu bardzo ostrożny. Potem poprosi, zebyś zdjęła dół za parawanem i położyła się na fotelu do badania. Poza fachowością najważniejszy jest szacunek dla Ciebie, jako pacjentki. Jeśli lekarz zachowuje sie lub traktuje Cię niewłaściwie, poszukaj natępnego. Warto mieć dobrego lekarza w tych sprawach. Na początku na pewno bedziesz się czuła skrępowana, ale z czasem będzie Ci troche łatwiej. Dbaj o siebie.

Gość kiniusia..
tak jak pisała poprzedniczka, pierw krótka rozmowa, później badanie. Ja jak byłam pierwszy raz to też się bałam i krępowałam. Lekarz kontrolnie mnie o wszystko wypytał, rozebrałam się od dołu, pomacał w środku delikatnie ( byłam jeszcze dziewicą), ponaciskał brzuch. Później ubrałam się od dołu i poprosił żebym podniosła bluzkę, pomacał piersi i koniec :) Byłam pierwszy raz w związku z bolesnymi okresami, więc zapytał czy chciałabym jakieś tabletki hormonalne na wyrównanie okresów czy może ziołowe itp. Ja zwykle chodzę do gina w spodniach. Nie bój się i podjedz do tego na luzie, jak będziesz się mocno krępować i denerwować to badanie może nawet troszkę boleć. Ja przestałam się stresować jak zaszłam w ciąże i musiałam tam chodzić średnio co 3 tyg:P Pozdrawiam