Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987654321

czy to sa klykciny??

Polecane posty

Gość qmwneb
no tak ale w przychodni mojej jest tylko ten jedne lekarz ktory mi tego badnai nie zrobil...stracilam do niego zaufanie i wole isc do prywatnej kobitki mam nadzieje ze leki ktore mi przpeisze pomoga i przed wsyztkim psotawi trafna diagnoze...

Gość ej prawie lekarka
piszesz, ze to standardowe działanie, przypisywanie leków bakteriobójczych- NIE. Bo jak ktoś ma grzybice, to jego stan tylko sie pogorszy:O STANDARDOWE to jest zdiagnozowanie pacjenta, zanim się go zacznie leczyć. I piszesz"walka z grzybicą i innymi bakteriam jest mozolna i żadko po pierwszej kuracji bakterie ustępują, niektóre kobiety leczą grzybicę latami..." Super. Tyle, ze chyba nie odróżniasz bakterii od grzybów:O I pisze się RZadko...:O Przyznaj, ze nie jesteś prawie-lekarką, tylko zwykłą pielęgniarką, dziewczyno, zamaist opowiadac takie bzdury:O Kompromiutujesz tutaj wszystkich studentów medycyny, oraz lekarzay:o🖐️

Gość qmwneb
:((

Gość prawie_lekarka
nawet nie chce mi się z Tobą dyskutować; lekarze bardzo często podają leki antybakteryjne lub przecigrzybiczne przed zdiagnozowaniem problemu; nie popieram tego, ale tak jest; a walka z grzybicą czy np. bakteryjnym zapaleniem pochwy lub wirusem hpv jest ciężka i b.mozolna; pozdrawiam ps. za "Zadko" przepraszam, mój błąd

Gość qmwneb
a czy po tym wymazie lekarz do razu moze stweirdzic z emmam klykciny??jak wyglada takie badanie??

Gość prawie_lekarka
dlaczego tak uparłaś się na te kłykciny? skąd ten pomysł?

Gość prawie_lekarka
po badaniu cytologicznym lekarz może pobrać jeszcze wycinek do dalszych analiz, ale ten zabieg przeprowadza się już w szpitalu, najczęściej pod znieczuleniem...

Gość qmwneb
nie wiem sama skad ten pomysl uroilo mi sie cos w glowie chyab albo i nie,czytam o tym ogladam zdjecia no i te moje objawy...czy wjaksiejs innej chorobie powstaja takie ""krostki'''??

Gość qmwneb
a czy jesli sie okaze z emam klykciny to czy kochajac sie w prezerwatywie istnieje ryzyko akazenia nimi partnera??

Gość prawie_lekarka
krostki mogą być objawem wilu stanów zapalnych, infekcji, uczuleń (np. na spermę partnera i wiele innych zresztą); naprawdę z powodu krostek nie powinnaś od razu podejrzewać kłykcin (choć niesą wykluczone)

Gość qmwneb
a lekarz mi powiedzial ze pojawily sie one od tego iz mam patogenan wydzileine i ona drazni srom is tad swedzneie i krostki...czy to mozliwe??to wydzielina musialaby byc naprawde zraca skoro takie krostki siepojawily.....

Gość ttttq
mozecie dac jakies zdjecie jak one wygladaja ???

Gość prawie_lekarka
stosowanie prezerwatywy zminiejsza jedynie ryzyko zarażenia o 75%

Gość prawie_lekarka
pamiętaj, że lekarz nie zrobi ci kolposkopi jeśli nie będzie podejrzewał kłykcin

Gość qmwneb
klykciny powoduje wirus hpv czy zarazic sie nim mozn tylko przez stosunek czy tak jak npwirusem grypy przez kontakt np pocalunek itp

Gość prawie_lekarka
pamiętaj,że w początkowym stanie kłykcin nie widać gołym okiem, są to małe niewidoczne gołym okiem brodawki, a w stanie zaawansowanym nie mają postaci krostek, tak więc nadal nie rozumiem twojego uporu w tym temacie:)

Gość qmwneb
oczywsiicie to stan zaawansowany....na tych zdjeciach....dlatego ja ogladajac je nie wiem czy moje krosteczki to poczatek klykcin czy co innego://,wiem wiem uparta jestem:)

Gość prawie_lekarka
kłykciny najczęściej spowodowane są wirusem hpv(hpv6 lub 11) ze stu wirusów hpv, 30 z nich przekazywana jest drogą płciową!! ale kłykciny nie występuja jedynie w okolicach intymnych, ale również w krtani, na rękach..

Gość qmwneb
czyli majac je narekach mozna je przeniesc na narzady rodne??

Gość prawie_lekarka
pamiętaj, że choć ciężko jest się całkiem pozbyć tej choroby (nawroty), jest taka możliwość, więc jęsli nawet sytuacja nie jest beznadziejna...

Gość prawie_lekarka
nie to inny rodzaj wirusa

Gość prawie_lekarka
życzę powodzenia, głowa do góry; wszystko będzie dobrze, to pewnie wcale nie są kłykciny... :) :) :)

Gość qmwneb
dziekueje prawie-lekarka podnislas mei torche na duchu:):):)

Gość qwemb
:( dziś wyczulam ze cos mam na szyjce macicy teraz to juz jestem pewna ze to klykciny:(( czy te w srodku mozna usuwac condyline??ile w oogle kosztuje ten plyn??jutro mam wizyte u ginka i cche sie przygotowac,a ze mama klykciny to juz jestem pewan naoglaladma sie duzo w internecie i to jednak one:((((

Gość qwemb
pomocy!!!!

Ja miałam kłykciny konczyste, były juz w stadium zaawansowanym, byłam przerazona tak jak Ty. Nawet wstyd mi było, ale moja ginekolog na szczescie je wytępiła metodą krioterapii. nie pozostało nich NIC. Ale byłam tez załamana jak widziałam te wstretne kłykciny

Gość 0987654
a czy blanko maialas je w sorku i zostaly wymrozone ile taki zbaiego kosztuje i czy jedna serja pomogla??a co ztymi na zewantrz czy m je smarowalas??

Gość 0987654
czy w srodku tez mozna condyline smarowac??