Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cute_elf

Male brazowe robaczki w lazience

Polecane posty

Gość cute_elf

Mamy z moja rodzinka problem. Od paru dni w naszej lazience panosza sie jakies male brazowe robaczki majace pare milimetrow dlugosci. Nie mamy pojecia skad one sie wziely :/ Przewaznie znajdujemy je w wannie lub na podlodze. W lazience jest zawsze czysto i nigdy sie to wczesniej nie zdarzylo :/ Podejrzewamy ze wychodza z rur do ktorych spuszcza sie wode lub wentylacje. Pomocy te robaczki sa upierdliwe no i co tu duzo gadac - obrzydliwe jest znalesc takie cos w wannie ://// Probowalismy juz zalewac wylot u wanny kretem lub wrzatkiem oraz spryskalismy i wylot i wlot od wentylacji jakimis specyfikami owadobojczymi ale to nic nie dalo :/ POMOCY!

Gość to pewnie rybiki
przyciąga je wilgoć, nawet jesli łazienka jest czysta, nie jest przeciez sterylna

Gość leeeeeeeee
tak to pewnie rybiki cukrowe, pojawiają sie tam gdzie wilgoć i lubią ciemnośc, chowają sie po zapaleniu światła; ja już sie do nich przyzwyczaiłam :D

Rybiki są srebrne a nie brązowe i tak smiesznie chodzą szybko poruszając ciałkiem w prawo i w lewo . Są bardzo sympatyczne , ja swoje przepędzam, zeby im się krzywda nie stała.

Gość to pewnie rybiki
owszem, srebrne, jak im się z bliska przypatrzysz, metaliczne, ale z daleka sa brunatne

Gość muesli z mlekiem
sympatyczne? :D a to dobre :D ale w sumie nie dalam im szansy bo je depcze :P:P:P

A może to rusy ??? Są brązowe i małe ...

A ja swoje paluchem zawsze pocmyram żeby dać im szansę, zanim puszczę np. wodę do wanny , albo wezmę mopa do podłogi :)

Gość muesli z mlekiem
dla mnie sa oblesne brrr !

Gość cute_elf
To nie sa rybiki. Wiem bo czasem je widuje i rowniez przepedzam zeby im sie krzywda nie stala bo sa takie fajnie :P Ale to cus... Jest mniejsze i w sumie to sie nie ruszaja jak sie zajrzy do lazienki. I wszystko byloby ok ale one siedza w wannie a raz czy dwa to i w zlewie siedzialy :/ A tak w ogole to dziekuje za szybka odpowiedz :)

Gość cute_elf
Aha i jeszcze jedno. Od kiedy je zauwazylismy to czesto zagladamy do lazienki i zawsze je prysznicem splukujemy a one za jakis czas znowu sie pojawiaja :/ Srednio to tak ze 2 czy 3 razy dziennie je splukujemy :/

Gość muesli z mlekiem
ooo nieeee :O:O:O no karalucha to chyba by poznala to juz wole rybikiii 😭

Gość cute_elf
To nie wyglada jak te "rusy" te ktore mamy nie maja zadnych czulek no i sa mniejsze chyba (nie znam sie w jakich rozmariach wystepuja karaluchy :P)

Gość muesli z mlekiem
za granica w ogromnych :O mam traume do konca zycia :O😭

W Polsce karaluchy są bardzo małe - kilka milimetrów, najwyżej 1 cm ... co innego w USA tam to mają nawet 5 cm ... :(

Gość cute_elf
Ale te moje to maja jakis 1-2 mm wygladaja prawie jak jakies meszki tylko ze sa bardziej podluzne i nie lataja

Gość muesli z mlekiem
mutanty? :D w dzisiejszych czasach wszystko jest mozliwe... moze to rybiki z Rosji? :P

Gość dsdsss
a ja mam nawet w łazience czarne ślimaki które wchodzą ze sadu i się nie chwale :P

Mówicie - rybik jest ble , a co powiecie na tego potwora : Ja nawet boję patrzeć , nie mwiąz żeby ekranu dotknąć , a cisnienie skoczyło mi strasznie .... umieram jak coś takiego trafi się w domu ... :( :( :( http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C4%85tnik_domowy

Gość brakhu
moj kot zjada rybiki

Gość cute_elf
Ehhh... Dziekuje za wszystkie wypowiedzi ale wlasnie odkrylismy zrodlo naszego problemu... Okazalo sie ze robaczki zaplegly sie w jakis paszach czy czyms tam co moj tato uzywa przy lowieniu ryb... Wszystko sie ruszalo normalnie... Brrrr... Okropnosc... Najwidoczniej pare z nich wybralo sie na wycieczke i zaszylo sie w lazience. Wszystko poszlo na smietnik teraz przeprowadzamy generalne porzadki a na koniec wszystko spryskamy jakimis srodkami owadobojczymi i mamy nadzieje ze juz sie to wiecej nie pojawi... W kazdym razie dziekuje za odpowiedzi :)

Gość fuuuuujjjjjjjjjjjjjjjj
ale ten rybik obrzydliwy z bliska !!

ojjj tak jesi chodzi o zarcie dla zwierzat i tym podobne rzeczy trzeba uwazac mi kiedys zalegly sie robaki w jedzeniu dla gryzoni taki male czarno brazowe wygladaly jak te co czasem latem przylatuja takie okragle a ale mialy takie okropne kleszczyki na glowce i by6ly bardziej plaskate a skad sie biora te okragle brazowe? bo czasem w lato je znajduje

?????

Gość oluszka158
one się biora z rur. trzeba co jakiś czas wlać do rur domestosa najlepiej i po kloopocie.