Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska j.

ciaza i bulimia

Polecane posty

Gość gość
Szkoda,ze zrobilo sie tu pusto. Moze znajdzie sie jednak ktos jeszcze,kogo ten problem dotknął bezpośrednio? Ja choruje od dawna,praktycznie od szkoly sredniej,a i w podstawowej zdarzaly sie epizody. Pozniej szkola srednia i studia. Zawsze znalazl sie powod zeby nie przestawac. A to problemy w domu,a to matura,pozniej egzaminy,miłość nieszczesliwa oczywiscie. Bycie w zwiazku z rozsadku,a w koncu upragniona milosc i strach ze ja strace. Teoretycznie powinno byc dobrze,bo.mam teraz wszystko. Powinnam byc szczesliwa,ale tak nie jest. Kiedy zaszlam w pierwsza upragniona ciążę liczylam wszystko.co jem,malo wymiotowalam,bo sama ciąża dala mi sie we znaki,chociaz wygladalam bardzo dobrze. Urodzilam zdrowe dziecko,balam sie,ze cos moze byc z nim nie tak,jednak mialam szczęście. Kiedy moj synek mial półtorej roku ponownie zaszlam w ciaze,tym razem totalna wpadka. Niby ucieszylam sie z tej ciazy,ale nasluchalam sie jak to kobiety potrafia sie roztyc po drugim dziecku itp,no i sie zaczelo!! W ciazy przytylam tylko 6 kg,wlasciwie jak ktos nie wiedzial,to nie widzial ze jestem w ciazy. Nie jadlam,a zarlam na potege,wszystko co popadnie. Potrafilam jechac na zakupy,najesc sie co wpadnie w rece,a pozniej po drodze oproznic zoladek. To jakis koszmar. Usmiecham sie do wszystkich,bo powinnam. Mam cudownego meza,dzieci. A cos jest wciaz nie tak,nie potrafie sobie poradzic z tym problemem. Po drugiej ciazy wygladam źle,przynajmniej tak mowia mi rodzice,maz nie zabiera glosu,on lubi takie filigranowe kobiety. Sama tez zaczynam dostrzegac to,ze sie "posypalam". Nie wiem tylko,czy jest to efekt dlugotwalej choroby,czy moze raczej ciąży,praktycznie jednej po drugiej. Jak sobie z tym radzic ? Terapia nic mi juz nie da,bo przechodzilam bardzo dluga terapie z marnym skutkiem. Co moze mi pomóc? Jak wy sobie z tym radzicie? Pomóżcie mi,mam dwoje malych dzieci i jestem wrakiem czlowieka.

Gość gość
Hej. Nie umiem nic doradzić ( No moze poza odwracaniem uwagi hobby) bo miewam nawroty. Ostatnio tez w ciąży. Nie zazeralam się, ale zdarzały się np zbyt obfite desery i zwracanie. W trzecim trymestrze czasem miałam wrażenie, ze wody się sączą podczas wymiotowania. Po minionych latach zarzygiwania się mój brzuch jest jak ze stali. Starczy lekko go napiąć, a skurcz mięśni wypróżnią żołądek. Poprzedni wpis i kilka wcześniejszych mają dla mnie niebagatelne znaczenie. Mianowicie, urodziłam dziecko, u którego w 2 mies życia ujawniły się liczne b poważne ciężkie choroby neurologiczne (niepełnosprawność intelektualna ruchowa duże opóźnienie padaczka małogłowie) Żyję w przekonaniu, że choroba jest wynikiem mojej bulimii i "stalowego brzucha". Jednak wiem, ze przyczyną tych chorob dzieciątka moze być tez wiele innych czynników. Lekarze nie umieją/nie chcą powiedzieć czy to moje wymioty są powodem (bo nikt nie prowadził takich badań). Nikt nie umie jej zdiagnozować, a byłoby to b.istotne dla leczenia. Proszę dziewczyny, które wymiotowały w ciąży napiszcie czy Wasze dzieci są zdrowe czy chore. Dla dobra mojej kruszynki i ewentualnie innych dzieciątek. Muszę wiedzieć jak jej pomoc :(

Gość gość
Ahhh u mnie to samo dzieciatko jeszcze w brzuszku a ja wymiotuje caly czas.... maz nie wie ocxywiscie lekarz tez nie... nie wiem co to juz jest... nawet nie chodzi o dodatkowe kg tylko jakos ten okres... zjem kromke i tyle.... biore kanapke druga trzecia najem sie wymiotuje done.... tez tylko sie nachyle i wyleci wszystko. Bulimie mam od 9 lat. Boje sie strasznie

Gość gość
Hej u mnie bulimia od 18 lat ehhh nie umie już normalnie jeść boli mnie brzuch mam wzdecia 1 ciąże z bulimuą przeszłam dobrze dziecko zdrowe ja zdrowa tylko zęby się posypały teraz jestem w 2 ciaży 1 miesiąc i mam nadzieje że bedzie też dobrze no niestety nie umię. Żyć bez bulimi bez niej psychika siada tylko jestem zła na nią bo zabiera mi tyle czasu a wszystkiecwyjscia na obiad to trałma no chyba ze biorę sałatkę

Gość gość
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was miała intensywne wymioty w 3 trymestrze? Miałyście moze zielone wody? Zastanawiam się, czy ucisk z nadmiaru jedzenia i napinania mięśni moze spowodować, ze dzidzia odda stolec przedwcześnie? Moze i dziwne pytanie, ale miałam ww sytuacje - ciekawi mnie czy był związek bulimii ze smółką...