Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lmm

kourczę ..mam obrone we wtorek!!!jak to wygląda??

Polecane posty

Gość lmm

czy pytania sa szczegółowe ??czy tylko z pracy??? boje się....

Gość lmm
naprawde??? a jak nie odpowiem na pytania????? oooo

Gość u mnie
wszystko przebiegło w bardzo milej atmosferze kilka pytań i koniec.

Gość cośtamcośtam
Obrona to owszem ogromny stres, ale później to cudowne uczucie że już po...hmmm Ja np. najpierw miałam prezentację swojej pracy, później losowałam 3 pytania z zestawu zagadnień, który dostałam przed obroną. Cała obrona trwała ok 20 minut, ale miałam fajną komisję i jakoś poszło:) Życzę powodzenia:)

Gość julita3333333333
Birzesz pistolet i szczelasz do ludzi a oni do Ciebie, a Ty musisz uciec!

Gość obrona
To jeden z najprzyjemniejszych egzaminów. Z reguły zakłąda się, że jeśli już ktoś napisał pracę i ma przychylne recenzje, to potrafi odpowiedzieć na pytania. Są różne: z pracy albo z dziedziny, o której się pisało, ale wszystcy są przyjaźnie nastawieni. Trzymam kciuki

Gość jedno pytanie masz
pierwsze z pracy drugie zadaje ci recenzent z wiedzy ogolnej moze tez z pracy:)

Gość jak wygalda przentacja tej
pracy?

powiem ci tylko jedno ...nie ma się czego bać...Ja bardzo miło wspominam obronę...naprawdę. jak sama pisałaś prace to nie będziesz miała z tym najmniejszego problemu. Powodzenia

Gość lmm
chyba umre z nerwów.... a mocno zakuwaliście?

Zgadzam sie z poprzednikami.. Obrona pracy to najprzyjemniejszy egzamin jaki kiedykolwiek mialam.. Rozmowa na poziomie.. U mnie z pytaniami bylo tak..: koreferent zadal pytanie z przedmiotu , ktory wyklada.. Moja Promotor.. naprowadzila mnie wczesniej o co moze zapytac.. a przewodnicacy zadal dosc luzne pytanie.. Jesli chodzi o pytanie z pracy.. to bylo ich wiecej niz jedno , ale moze przez kierunek.. (architektura) .. najpierw prezentuje sie projekt, pozniej jest sie atakowanym pytaniami na temat budynku.. Nie ma co sie martwic.. Bedzie dobrze.. Trzymam kciuki..

Gość u mnie nie było tak
różowo - moim recenzentem został bardzo niemiły pan doktor (postrach katedry), ale miałam fajną panią promotor i tylko dzięki niej wyszłam z czwórką z egzaminu. A pracę zrecenzował mi tak, że promotorka później stwierdziła, że to chyba na rozprawę doktorską :). Ale w sumie było ok. Komisja składa się z trzech osób. Pytania zadają promotor i recenzent. Ja miałam pytania zupełnie nie z pracy, a z zakresu wiedzy pięciu lat studiów (oczywiście recenzent pytał ze swojej działki). Pytań nie dostałam. U mnie trwało to ok.25 min. Później wychodzisz i po paru minutach wołają Ciebie i ogłaszają wynik, następnie mówią formułkę, a Ty wręczasz kwiaty :D. Wchodzi następna osoba. Nie wiem czy tak jest na wszystkich obronach, bo zdawałam tylko z dwoma koleżankami (pół roku wcześniej przed terminem obron). Głowa do góry, będzie dobrze (rzadko zdarza się oblać - u nas w katedrze w ciągu 10 lat oblało tylko 6 osób). POWODZENIA!!! TRZYMAM KCIUKI!! p.s. napisz jak poszło

Gość lmm
dzięki !!! trochę mi odwagi dodaliście,....