Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwaga grubaski

Juz wiem ze nadwaga jest przyczyna mojej nieplodnosci..

Polecane posty

Gość uwaga grubaski

Bylam w najlepszej warszawskiej klinice i powiedzieli mi,ze za duzo waze (87kg!) dlatego nie moge zajsc w ciaze...tragedia,czy ktoras t ez tak miala?

Gość grubaska kiedys.....
wcale nie jest to bezposrednia przyczyna uwierz mi

Gość uwaga grubaski
mi powiedzieli ze wyniki sa moje i meza ok,ale ja mam za duzo tluszczu😭

Tak, kiedys wazylam 94 kg i nie mialam miesaczek przez kilka miesiecy, lekarz powiedzial mi ze mam duzy i ciezki brzuch ktory uciska jajniki i nie pozwala im normalnie pracowac, dostalam zastrzk na wywolanie okresu, potem duzo schudlam i juz wszystko jest OK. Wiec to prawda, nadawaga, szczegolnie duza, moze byc przyczna zlej pracy jajnikow i - co za tym idzie nieplodnosci.

Gość uwaga grubaski
nie omieszkam nadmienić ,ze mam 137 cm wzrostu :O

Gość uwaga grubaski
Powiedz mi prosze co zrobilas ze schudlas? czy urodzilas dziecko? ja mam regularne cykle,wszystko jest ok :(

Gość uwaga grubaski
a niech sie podszywaja,zycze,zeby kara spotkala podszywaczy !:P

Moze mimo regularnych cykli nie masz owulacji, czyli jajeczkowania? Ja schudlam 20 kg prawie, teraz waze 75 kg przy wzroscie 167 cm. Suchdlam dosc szybko, zrezygnowalam ze slodyczy, liczylam kalorie, bardzo sie pilnowalam, bylam zdyscypilnowana, zadnych odstepstw od diety, najgorszy byl poczatek, pierwsze dni diety, pozniej przyzwyczailam sie i kiedy widzialam efekty nie chcialam jej przerywac. I ten efekt utrzymuje juz okolo 3 lata, nie chudne ani nie tyje. Nie mam dzieci, ale tez nie staralam sie ich miec, jak narazie zabezpieczam sie stosujac tabletki antykoncepcyjne, wiec o zajsciu w ciaze w takiej sytuacji nic Ci nie umiem powiedziec.

Gość uwaga grubaski
Dziekuje Ci!Do jajeczkowania raczej dochodzi,obserwuja sluz,jest go duzo w formie "bialka z kurzego jajaka"--sorry za szczegoly;) lekarz mowil ze to sluz plodny..

Gość grubaska kiedys.....
tak nadwaga duzo bardzo podobno zle wplywa na plodnosc ,ja mam kolezanke co wazyla 98 kg i zaszla za 1 razem w ciaze wiec nie w kazdym przypadku tak musi byc ,druga kolezanka co wazy jakies77kg tez ma nadwage ma zaparcia i mowi ze jest w ciazy jak niedawno spala z chlopakiem smieszne

Tak, ale wydaje mi sie ze jedyna gwarancja, ze byla owulacja jest ciaza:), chyba tylko wtedy jest 100% pewnosci ze owulacja nastapila;) A jak dlugo juz sie starasz?

Gość uwaga grubaski
15miesiecy:O