Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deli245

brak skoku

Polecane posty

Gość deli245

dziwi mnie, ze miałam ból owulacyjny, plamienia w 15-17 dniu cyklu, teraz 19 dc i brak skoku, dlaczego?

jak plamienia w srodku cyklu to klopoty z progesteronem. A owulacje moze potwierdzic tylko USG z monitoringiem lub ciaza;)

Gość iza_1
deli brak skoku to rzeczywiscie problem z niskim progesteronem,dlatego warto wybrac sie do gin a on przepisze lek na druga faze cyklu,luteine lub duphaston.

Gość iza_1
a mialas sluz plodny bo po tym tez poznajemy czy owulacja nadchodzi,albo poprostu owulacji nie bylo dlatego nie ma skoku tempki.

Gość deli245
miałam śluz i to obfity

Gość iza_1
Skoro sluz tez byl to i owu powinna byc,ale nieraz tak bywa ze pecherzyki rosna ale nie pekaja.NAjlepiej to lekarz by sprawdzil.Zdarzylo ci sie to pierwszy raz?czy jestes po odstawiniu anty?

Gość deli245
tabletki odstawiłam 7 miesiecy temu.Wszystkie cykle miałam ładne do tej pory, wyraźny podział na 2 fazy, no i te plamienia, nigdy nie miałam

Gość iza_1
droga deli,ja tez odstawilam tabsy 7 miesiecy temu ale ja od poczatku mam problemy,moje cykle sa dlugie i bezowulacyjne(chyba tylko jeden cykl byl dwufazowy).u ciebie na poczatku ladnie,wiec teraz mogl sie zdarzyc cykl bezowulacyjny,noi te plamienia swiadcza o niskim progesteronie,ja tez mialam plamienia i dostalam od gin luteine na druga faze cyklu i na moje dlugie cykle.Ale ja planuje dzidzi ale przy takich cyklach to narazie nie moge zajsc.A jak jest z toba,odstawilas by odpoczas od tabsow czy tez ze wzgledu na zajscie w ciaze.

Gość deli245
odstawiłam bo nie chcialam już sie truć tymi hormonami, teraz stosujemy npr, dzidzie chce gdzies za rok.Ja cykle mam regularne 29-32, dlatego dziwi mnie ten brak skoku teraz, moze faktycznie jest za niski progesteron

Gość do izy
a napisz jakie dlugie masz cykle, bo napisalas ze masz dlugie, napisze ile dni :)

Gość iza_1
Moj ostatni cykl wyniosl 55 dni,dlatego teraz gin przepisal mi luteine o 16 dc przez 10 dni,po odstawieniu uteiny dostalam okres w 30 dniu.Ale owulacji raczej nie bylo bo nic na to nie wskazywalo,wic nie wiem co dalej

Gość iza_1
deli a w ktorym dniu cyklu teraz jestes?W 19 tak? Moze byc niski poziom progesteronu ale jesli nie bylo skoku to moglo tez nie byc owu.

Gość deli245
tak w 19. parę dni wszystko wskazywało,ze miałam owulacje, ból jajnika, śluz, potem te dziwne plamienia.Moze jeszcze bedzie skok tylko z opóźnieniem

Gość iza_1
troszke dziwne ale zobacz jutro i pojutrze,jesli dalej nie bedzie skoku tzn ze owulacja sie nie odbyla(pecherzyki poprostu nie pekly)

Gość iza_1
Jesli masz ochote to dwezwij sie jutro,daj znac jak tam tempka>Milego wieczorku:)pa

Deli może będzie później owu.Ja też mam cykle 29-32 dniowe i ostatni cykl miałam śluz ,ból jajników, a skoku nie było.Martwiłam się,że to cykl bezowulacyjny i spisałam ten cykl na straty.Skok przyszedł ale w 20dc:) tak bywa...

Gość sluchajcie a temperature
powinno sie mierzyc rteciowym czy elektronicznym termometrem?? jak wy robicie?

Gość iza_1
Hej.Ja mierze rteciowym,tak ginka mi doradzila.

Gość deli245
miałam skok w 20 dniu cyklu, trochę chyba późno..ale dobrze ze mam teraz wyzszą temp, wiec chyba wszystko w porządku.

Gość iza_1
Deli ciesze sie ze mialas ten skok,troszke pozno ale jest:) Pozdrowionka