Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOSZYCZEK CZRWONYCH RÓŻ-15-02

BARDZO PROSZE O POMOC WYBORZE RASY PSA.

Polecane posty

Gość KOSZYCZEK CZRWONYCH RÓŻ-15-02

Proszę o pomoc te osoby które mają lub miały pieski, jakiej rasy mogie wybrac a jakiej nie , aby był mądry , posłuszny szybko się uczył i nie robił na początku zby duzej szkody w domu.Miałam już psa chowałam go od małego szczeniaczka ale w wieku dziesięci lat zachorował i odszedł , nigdy onim nie zapomne iz był wspaniały posłuszny dobry i bardzo kochany, mieszkam w duzym miescie ale koło mojego domu jest duzo zieleni park itp, dotego mam duzo wolnego czasu iz o paru miesięcy jestem na wczesniejszej emeryturze, dlatego mogie poświęcic dość sporo wolnego czasu, tylko chce dokonac dobrego wyboru dlatego prosze o pomoc jakiej rasy mam wybrac iz nie kazdy piesek nadaje sie do domu .A raczej chyba nie zdecyduje sie na tą rase ktorą teraz miałam bedzie mi napewno przypominał , bardzo prosze o pomoc.

Gość ja ci nie doradzę
jestem zagorzałą fanką kotów :D

Gość erica bonetti
najwierniejsze, najbardziej posłuszne i obdarzające właściciela nieskończoną miłością są psiaki ze schroniska.

Gość jamnikkkk
ale koniecznie szorstkowłosy

Gość me too
owczarek niemiecki.długowłosy. "mądry , posłuszny szybko się uczy i nie robi na początku zby duzej szkody w domu" polecam! :)

Gość Fizia-Mizia
mee to>>>>> jaki związek ma długość sierści z mądrością psa?:p ja mam krótkowłosego i tez jest bardzo mondry

Gość POLECAMm
Ja mam foksa ale polecam golden retriver lub labrador psy w odroznieniu od mojego wariata nie szczekaja, nie sa agresywne, lubia dzieci i sa bardzo spokojne i posluszne :)

Gość me too
Fizia-Mizia ,po długowłosy jest kropka,a nie myślnik :P a poza tym wiadomo o co chodziło :P

Gość Fizia-Mizia
me too, a masz dziefczynke czy chłopaczka?:p bo ja dziefczynke i teraz ma bidula adoratorów ale nie kuma czaczy:p

Koniecznie labradorek:) Super psiak!!!

Gość rozrzutnik
wilczury najmądrzejsze psy

labrador albo owczarek szkocki collie, mam tego drugiego i jest bardzo mądry

przede wszystkim musisz wziasc pod uwage stan swojego zdrowia, miejsce w ktorym mieszkasz, pietro na ktorym mieszkasz i jeszcze wiele wiele innych czynnikow............bo od tego bedzie zalezalo zdrowie Twoje i Twojego pieska. Jesli masz jakies pytania, to pytaj, w miare swoich mozliwosci postaram sie odpowiedziec..........pozdrawiam

Gość Kluska ruska
Kundelki są najsłodsze. Zdania nie zmienię!

Gość ja polecammm/...
owczarka polskiego nizinnego mam takiego psa i jest cudowny i uwielbia sie przytulac

Gość są rozdarte
Jako osoba która pomaga pieską mogę podpowiedzieć tylko tyle bardzo hałaśliwe psy to jamnik, takie małe sarenki, pekińczyki. Ja polecam mądre bardzo to labrador,border collie,jak już ktoś słusznie zauważył psy ze schroniska często są oddane całym sercem i duszą właścicielowi. Yorki są milutkie i kochane jak wszystkie pieski. Labrodory kochają tez dzieci musi pani solidnie pomyśleć nad tym powodzenia

Gość me too
Fizia-Mizia ja nie mam niestety owczarka,ale strasznie mi sie podobaja + golden retriver,cocker spaniel i bokser. a teraz mam mieszanca doga niemieckiego z bokserem. nieźle wygląda :D staruszek już. i to jest facio,wiec na szczescie nie mam z nim takich problemow ;)

Gość bokser
bardzo fajny psiak. Kocha całym sercem

Gość a ja powiem tak
spaniele są najwspanialsze

Gość łee
ja proponuje owczarka niemieckiego długowłosego - mądry i piękny :D a z małych to może papillona? :D również inteligentne i rzadko spotykane w Polsce (tylko troche drogie..)

Witaj Ja posiadm w domu juz 10 letniego jamnika.Napewno zdecyduje se na drugiego. Chyba bardziej chodzi o wychowanie na poczatku,poniewaz moj slucha wcale az tak nie szczeka, chowany jest w domu przy dziecku-madry psiak. Plusy spi ze mna dodatkowo mnie grzejac, maly zawsze jezdzi wszedzie z nami, po ogrodzie nie robi szkod,spacery i owszem byle nie w zimie i jak pada deszcz trzeba go prosic aby chociarz sie wysikal-ja jestem naprwde z niego zadowolona fajny ladny. Minusy lakomczuch ale chowany glownie na karmie i odpowiednich ilosciach nadal szczuply zwinny,lepiej po schodach go znosic aby na przyszczosc nie mial wady kregoslupa-a i tak ma. Kocham jamniczki moj jest czarny podpalany i barzdo szukam suczki dla niego.

Gość wszytskie psy
sa kochane , posluszne, madre itd,jezeli sie je tak wychowa. wybierz psa ktory tobie najbardziej obpowiada. ale jak mieszkasz w bloku,gdzie pies musi wchodzic po schodach, nie decyduj sie na psa ciezkiego i niskiego,jak np.buldozek francuski,moze miec problemy z kregosluem. musisz tez pomyslec o swoich warunkach mieszkaniowych.

Gość alutka653
pudelki gora!!!!!

Gość BOKSERKI
Nikt z was nie wspomnial o najbardziej kochanych i ufnych pieskach B O K S E R K A C H ------->to sa takie slodkie psiaki. Mialam kiedys bokserka i byl taki kochaniutki, ale nietety juz odszedl i zostaly wspomnienia, ktore sa bardzo mile. Bokserki sa naprawde bardzo mile i taki przyjazne,tylko to ze sa duze jak urosna. Albo fajne sa tez buldogi angielskie taki fajne male lenie:) Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru milusinskiego

Gość me too
ja wspomniałam o bokserach ;)