Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynająca szkołe

Technikum zawodówka czy liceum????

Polecane posty

Gość zaczynająca szkołe

Właśnie zrezygnowałam z nauki w Technikum.Postanowiłam zacząć jeszcze raz od września tylko,że jestem w totalnej kropce!Nie wiem jaką szkołe wybrać!Najchętniej poszła bym do jakiejś dwuletniej gdyż chciała bym mieć za jakies 2 latka dziecko.Myślałam,ze potem można by zrobic cos uzupełniającego...Może mi doradzicie cos ciekawgo?????????????

Gość ile Ty masz lat

Gość zaczynająca szkołe
17

Gość to nie czekaj
szkoda czasu na naukę,rób sobie dziecko juz teraz

Gość trudno doradzic...
ale są teraz takie szkoły "matura w rok". Niby to pic na wode i duzo osob mowi ze nie honorują takiej matury pracodawcy itp. ale znajoma po takiej szkole dostala sie na panstwową uczelnie wyzszą. prawda jest taka ze zarowno na uczelni jak i w przyszlej potencjalnej pracy nikt cie nie bedzie pytal gdzie chodzilas do szkoly sredniej- wazne ze masz mature. Są to szkoly na olog płatne z tego co wiem.

Gość trudno doradzic...
chyba wiem co mowie :]. gdybym nie miala pewnosci ze tak jest to bym tu tego nie pisala. Wiem to z pewnego zrodla.

Gość no to ambitna jesteś
:O:O:O

Gość trudno doradzic...
nie chce mi sie z tobą klocic, załozycielka topicu jesli bede zainteresowana to znajdzie taką szkole i dowie sie wszystkiego.

Gość roczne lub dwuletnie
kursy typu "matura w rok" skonczyly sie wraz z nastaniem nowej matury. Byl taki okres ze mozna bylo bez ukonczenia szkoly zdawac mature. Sama uczylam w prywatnej szkole oferujacej "mature w dwa lata." Wiele osob zdalo ale to dotyczylo matury starego typu. Nie wiem czy przypadkiem Renatka Beger nie zrobila matury w dwa lata. Nie bede sie upierac bo to tylko moje przypuszczenia.

Zachód ma swoich inżynierów/magistrów w nadmiarze, będzie potrzebował roboli, więc wal do zawodówki; przynajmniej będziesz miała dziecko i kasę, bo u nas inteligencja cienko przędzie. A tak przy okazji, żeby wydajnie robić/pracować na Zachodzie potrzebne Ci będzie końskie zdrowie, więc wejdź na www.vademecum.zdrowia.prv.pl i poucz się trochę. Jak się już dorobisz przynajmniej merca, to napisz, adres na www. Hey.

Gość prosze pomozcie
zaczal sie semestr zimowy, mam 2 lata lo i musze zrobic jeszcze jeden rok, z powodu choroby nie rozpoeczelam nauki we wrzesniue, ale nie chce tez czekac do wrzesnia a juz zaczac nauke, macie jakies zrodla

Gość prosze pomozcie
Jesli to nie prowokacja To proponuje ci absolutnie rozpaczac nauke w lo, nie ma nad czym sie zastanawiac, lub technikum, wazne sa papiery, niestety

Gość prosze pomozcie
jakas informacje, gdzie moglabym sie przeniesc, zeby juz dzis kontynuowac ostatni rok nauki, moze ktos byl w podobnej sytuacji ?