Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele3333

mam proble z wypróżnianiem się

Polecane posty

Gość trele morele3333

strasznie mnie boli jak sie wyprózniam (raz dziennie) biore już czopki ale nie wiem czy pomoże co jeszcze może pomóc brałam ostatnio antybiotyki i mam wyjałowiony organizm i podrażnione jelita co moze mi jeszcze pomóc

Gość basiaa7
Skoro Twoja flora bakteryjna jest wyjałowiona po antybiotykach, musisz koniecznie ją odbydować, najlepiej gotowym preparatem typu trilac lub innym z żywymi kulturami bakterii (o to najlepiej zapytaj w aptece, bo preparatów jest całe mnóstwo). Ponadto staraj się bardzo dużo pić, wody mineralnej, ale również herbatek ziołowych (rumianek, mięta), polecam też czerwoną herbatę pu-erh, 2x dziennie (pomaga:) ) Jedz dużo warzyw i owoców, produkty pełnoziarniste (chleb, makaron, ryż). Świetne są wszystkie mleczne napoje fermentowane, typu maślanka, kefir, zsiadłe mleko To Ci powinno szybko pomóc:).

Gość trele morele3333
Dzięki właśnie pije naturalny domowy kefir

Gość basiaa7
to fajnie:) mam nadzieję, że Twój problem szybko minie!

Gość lactiv
Jesli chcesz w miare szybko zregenerowac flore, to wez preaprat w kaspulkach - lactiv

Gość ispagul
tak się nazywa łupina nasienna babki jajowatej.kupisz w zielarskim. aktivia-jogurt.

Gość trele morele3333
wziełam jeszcze jeden czopek bo musze isc na kibelek strasznie mi sie chce ale jak juz dochodzi co do czego to mnie boli strasznie wczoraj jakos przeżyła to i dzis

Gość szczelinka
moze zrobila ci sie szczelina odbytu :(

Tak poważnie wypij szklankę soku z ogórków kiszonych albo wyciśnij z kapusty. Efekt murowany. A ponadto jedz dużo śliwek suszonych i moreli

Gość trele morele 3333
ja mysle ze to jednak od tych antybiotyków nigdy nie miałam problemów z stolcem codziennie na kibelek tylko teraz to jest koszmar

ja mogę polecić swój sprawdzony sposób, znany z wigilijnego stołu, nie wiem czy i autorce topicu tez pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi! Otóż kupuję na mój kompot ok. 20 dag suszonych jabłek i śliwek, 3-4 suszone gruszki, zalewam to wodą i gotuję około godziny, nawet trochę dłużej. W połowie gotowania dodaję garść rodzynków. Wieczorem jem najpóźniej o 18. Rano trochę podgrzewam mój kompot, wybieram z niego te owoce i je zjadam!! Ważne jest, żeby oprócz nich przez kilka godzin nie jeść niczego innego. Ja zazwyczaj jem kilka porcji przez 3-4 godziny. Efekt jak dla mnie zadowalający, nie wiem, czy zadziała na wszystkich, ale warto spróbować!

Gość trele morele3333
Witam wszystkich i dziękuje za wpisy wczoraj miłam koszmarny wieczór nie umiłam sie wypróznic miłam twardy stolec i jestem strasznie zapieczona mama mi sprawdziła moj odbyt i wiem ze nie mam zadnej szczeliny (szczęście) zadzwoniła do zanjomej farmaceutki po porade bo wyłam z bólu powiedział ze to od tych antybiotyków mam ma takie zaparcia poradziła lewatywe, zanim mama wróciła z apteki przemogłam sie i się wyprózniłam (bolało) biore teraz syrop LACTULOSUM i tabletki z kawem mlekowym jogurty i mam jesc błonik dużoooo mysle ze będzie już tylko lepiej

Gość taka_sobieeeeee
i jak pomaga jest lepiej

Podstawową przyczyną obstrukcji jest zła dieta i brak optymalnej ilości ruchu/wysiłku fizycznego. Szczegóły w t. \"Zasady dietetyczne\", \"Hipokinezja\" i wiele innych na poniższej www.