Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*tygryska

TU ZRZUCAMY KILOGRAMY!!!!!! 7kg

Polecane posty

Gość Rokkitka
Hej odchudzaczki,ja dzisiaj malowałam mieszkanko a raczej konczyłam przedpokoik,poza tym jakoś dzisiaj od południa wciaż biegałam jakaś pobudzona byłam. Pije od 3 dni ocet jabłkowy, oczyszcza organizm wiec dodatkowo pomoże mi się w pozbyciu hormoników (rzuciałam tabletki anty). Wiecie co, u mnie z dietą jest ok, ale jak mój mąż cos ugotuje to jakoś nie potrafie sie powstrzymać, a on znów nie chce żebym się odchudzała.

a ja sie nazarlam czekolady. a caly dzien bylo dobrze. jutro south beach i basen:D siostra mojego chlopaka jest na tej diecie i zrzucila juz pare kilo. nie moge buc pzeciez od niej grubsza!!!!!!!:P

Gość Bubinka
*tygryska, ja paliłam 12 lat. Czasami 2 paczki dziennie. Nie przytyłam od razu. Złożyło się na to kilka czynników (m.in. słabszy metabolizm). Minęły dwa lata więc chyba już się odtrułam i nie będę miała kłopotów ze zrzuceniem kilogramów. Zastanawiam się jak sobie komponować posiłki. W każdej diecie jest dużo surowych warzyw, tymczasem ja przy moim drażliwym jelitku mam ograniczenia na surowiznę i błonnik. Czy któraś z Was ma podobny kłopot?

Gość Rokkitka
Bubinka ja miałam to samo,miała straszne skurcze, bóle jelit nie do wytrzymania i 20 biegunek dziennie wiec cie rozumie.

Gość Bubinka
Trochę pociesza mnie fakt, że nie jestem sama z tą dolegliwością, tj., że ktoś mnie rozumie. Cholerstwo może męczyć - też po 20 razy na dzień biegałam do toalety. Czasem kręciło mi się w głowie z wyczerpania. Do tego skórcze, wzdęcia i różne inne rewelacje. Jest lepiej i chcę żeby tak zostało więc nie wiem co i jak jeść żeby zrzucić zbędne kilogramy. Jak Ty rozwiązujesz ten problem?

Gość Bubinka
nie skórcze lecz skurcze:)

Gość Bubinka
Zjadłam dzisiaj: Śniadanie: kromka chleba z Delmą + parówki z indyka(2) i ketchup 2-gie Śniadanie: bułkę (większą kajzerkę) z plasterkiem sera topionego light i dwoma małymi plastrami polędwicy z kurczaka +trochę pomidora Obiad: ziemniak, pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu z ziołami + gotowane buraczki Przegryzka: jabłko Na kolację wszamię twarożek ze szczypiorkiem. Tata ma dzisiaj urodziny - zamierzam powstrzymać się od ciasta w ramach odwyku od słodyczy;)

Gość Bubinka
Lipa. Nie powstrzymałam się. Zjadłam kwadrat sernika. Wcześniej były dwa kwadraty razowca z twarogiem. Chyba tego dużo wyszło jak na kogoś, kto chce schudnąć...:(

Gość Rokkitka
Hej bubinka mój tato również ma dzisiaj urodziny:) Ja dzisiaj na ryżyku z oliwką, Bubinka może nie powinnaś tak mieszać jedzonka, bo białe pieczywo w ogóle jest blleee,zastąp to żytnim najlepiej na zakwasie. Jeśli jesz pieczywo to zjedz z pomidorem, ogórkiem czy maslem orzechowym ale nie z serami czy wędlinami. Lepiej jak byś jadła wiecej warzyw surowych i owocóe w zamian za pieczywo :) To tyle co na razie przyszło mi do głowy wzgledem twojej dietki:) Powodzenia

Gość Bubinka
Tatuś jest rybką?:) Z tym niskokalorycznym jedzeniem mam problem. Ze względu na nadwrażliwe jelitko mam rozmaite ograniczenia i zakazy żywieniowe, w tym m.in. na: warzywa strączkowe i kapustne, cebulę, paprykę, owoce nieprzecierowe, pestkowe, potrawy smażone i duszone, czerwone mięso, tłusty drób i tłuste ryby, kakao, słodkie mleko, śmietamnę, czekoladę, tłuste pieczywo cukiernicze, oliwy, błonnik, żółtka jaj, etc.Jest tego trochę więc mam trudności z ułożeniem sensownych posiłków, szczególnie obiadów. Z warzywek najlepiej wchodzą mi pomidorki, surowe ogórki, rzodkiewki i szczypiorek. Pieczywko mieszam, ponieważ wyłącznie ciemne mi nie służy. Jem razowiec, chrupkie, ale również zwykłe jasne. Gdy pojawiają się kłopoty z brzuszkiem (skurcze, biegunki), mogę jeść tylko jasne bułki. Kiedyś (przez kilka lat) wcale nie jadłam mięsa i w zasadzie żywiłam się samymi surowymi warzywami i owocami, ale kiedy zachorowałam, okazało się, że muszę zmienić swoje nastawienie do jedzenia. Prosiłam o poradę dietetyczkę, ale powiedziała, że powinnam skupić się na zdrowiu, a nie na odchudzaniu. I na tym koniec. Tak czy siak zamierzam schudnąć i jakoś tego dokonam. Ile wasze codzienne jadłospisy mają kalorii? Na co zwracacie uwagę, gdy układacie jadłospis?

Gość Rokkitka
Bubinka jak masz mozliwosć to sprawdź czy czasem nie masz uczulenia na gluten najlwepiej na biorezonansie bo w takich zwykłytch testach to raczej ci nie wyjdzie.:) Ja właśnie jestem po obiadku zupka cebulowa i makrela wedzona i jestem bardzo bardzo szczęśliwa, waga krąży koło 56 ale jest różnie wiec nie zapeszam no i zaczał sie łikend a wtedy mam problem z utrzymaniem dietki:(

Gość Bubinka
Miałam testy i faktycznie nic nie wyszło. Tylko wycinek tkanki pokazał stan zapalny. Mówisz biorezonans? Zaraz poszukam czegoś na ten temat w neciku:)

Gość Rokkitka
Widzę że jakos tu pustawo ej co się z wami dziewczyny stało, Bubinka-to zaglada a gdzie Tygryska? Madziulka? Klucha? Karamba bamba? kobiece kształty? asiaczek30? Bamboszek? Pasadenka? maksyma? Co sie z wami dzieje?

Gość Bubinka
Nie było mnie w weekend, ponieważ spędziłam go u mojego lubego. Lepiej będzie, jeżeli nie będę sie wypowiadała na temat diety weekendowej. Jak dotychczas, w jego towarzystwie nie udało mi się trzymać zasad żywieniowych, które sobie narzucam. Za sukces mogę uznać ograniczenie się do spozycia jednego herbatnika ( na stole leżał pełen talerz ;) i rezygnację z browarka. Za to dzisiaj wsunęłam kawałek razowca, jajeczko i pół pomidorka. Do tego herbatka i kawa rozpuszczalna.

Gość Rokkitka
hejka, ja własnie po mierzeniu i wazeniu waga w sumie poszło 1 kg wiec jest 56kg za to cm posszło wiecej, w pasie 2cm a biodrach 1,5cm no i w każdym udzie po 2 cm. także jestem bardzo zadowolona, i mimo iz w sumie to mało poszło, to wczoraj w pracy wszyscy stwierdzili że schudła, mam nadzieje ze teraz nie polegnę ale dalej będe walczyć:) A jak u was dietka i ćwiczonka?

Gość Rokkitka
Ej dziewczyny czy całkiem zapomniałyscie o naszym topiku,gdzie sie pochowałyscie,?

Gość Bubinka
U mnie spadł tylko kilogram, ale po ubraniach czuję, że zmniejszyły mi się gabaryty:)

hej dziewczyny! ne bylo mnie bo mi zabrano chwilowo laptopa :( u mnie spadlo 1 kg. nie wiem o co chodzi, bo nie obzeram sie naprawde! ginekolog kazala zrobic hormony tarczycy.. w tym tyg ide juz na babnk to zalatwic.. myslalam ze chodzi o tabsy, ale powidziala, ze prawie niemozliwe..mialyscie tak??

poza tym to wkurza mnie ze dieta u mnie wpisana jest w zyciorys. eh... ale.... pocieszam sie bo moj chlopak powoli dojrzewa do decyzji zeby pomyslec o odchudzaniu:) uwierzcie postep OGROMNY!!!!:P nie jest gruby.. tylko duzy i szeroki a brzuszek moglby zrzucic:) ale zniknie poduszeczka:P

Gość Rokkitka
Hej dziewczyny, jak zawsze łikend jest dla mnie nie dobrym czasem bo zawsze z meżem robimy sobie jakieś pyszności i na wzajem sie dokarmiamy i dogadzamy sobie, ale nie jest tak źle;) Tygryska dobrze ze ginekolog zlecił ci badania gdyż tarczyca odpowiada w znacznym stopniu za kilogramy poza tym wpływa na hormonki uk. rozrodczego który jak szwankuje to również magazynujesz wodę i sam tłuszczyk:)

hej dziewczyny! 3majcie kciuki za bie w srode. ciezki kolos:( z 62.5 juz mam 60.5... jeszcze tylko 5.5!!

Gość Rokkitka
Widzę ze mało i rzadko kobietek tu zaglada:(, ja jestem oo kilku dni jakaś napompowana wodą,może jeszcze organizm czysci mi sie po hormonikach,poza tym staram sie jesć same gotowane rzeczy bo ostatnio surowizna mi nie służy i bardzo sie źle czuje:(

hmmm.. a struas sie czyms Rokitka? czy tak samo z siebie? mi ostatnio jakos po tabletkach nie dobrze:( moze chwilowe...

widze, ze moj topic umarl... wkrotce zakladam nowy.. albo odchudzamy sie dalej...??

Gość Rokkitka
Tygryska daj znać jak bedziez sie przerzucać na nowy topik. Ja sobie dzisiaj pofolgowałam bo ostatnie dni to były na min kalorii, i dzis poczułam ogromny głód (ale nie to że nie chciałm jeść poproistu cos z żoładkiem). Pozdrawiam i dziewczyny trzymajcie sie:)