Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila_15

W kwietniu bede miec 16 urodziny a nie mam jeszcze okresu

Polecane posty

Gość Kamila_15

Przeniesienie, jako ze fora pomylilam Witam problem przedstawilam w temacie, jestem w ogole fizycznie nierozwinieta, piersi zaczely cos rosnac ostatnio, nie mam nawet owlosienia pod pahcami a tam' ledwo co, boje sie ze nigdy nie dorosne fizycznie, dodam ze jestem strasznie chuda i w ogole niska Mama mnie pociesza, ze tak samo dojrzewala i ze siostra tez, owszem moja siostra tez z tych poznych, ale ona w wieku 15 lat dostala okres, martwie sie troche

Gość no cóż........................
najwyraźniej przegrałas zycie. To koniec. :o

Gość minutka pycha
nastepna madra odpowiedz Idz do lekarz ginekologa napewno sie wyjasni

Spokojnie kobietko. Jak organizm stwierdzi, że właśnie nadeszła ta chwila to zapewne dowiesz się o tym jako pierwsza :-) Zdziwisz się jak nagle dostaniesz okres, włoski będą rosły nie tylko na głowie i nie życzę żadnych wyprysków na twarzy. Każdy organizm jest inny-ty jesteś drobniutka więc pewnie i to ma wpływ na hormony. Spokojnie poczekaj na swoją kolej :-) A jeśli czujesz niepokój to udaj się do ginekologa, aczkolwiek jeśli wszystko z narządami wewnętrznymi o.k. ja wystrzegałabym się brania hormonów-bynajmniej jeszcze przez jakiś czas. Proponuję również zbadać sobie hormony tarczycy!!!

Gość Kamila_15
byl lekarz i badania mialam robione, uspokaja sie mnie ze taka 'moja uroda' , ze nie kazdy rosnie i dojrzewa szybko, ale mam prawie 16 lat, czuje sie smiesznie wsrod rowiesnikow, jesli nic sie nie zmieni do 17-18 roku zycia, to ja nie wiem, co to bedzie dalej ale zaczelam rosnac i to zauwazalnie, moze to dobry znak ?

Gość nie martw się ja miałam równo
16 lat kiedy dostałam :):):)

Kamila jeżeli po skończeniu 16 lat nadal nie będziesz miała miesiączki, to udaj się ponownie do lekarza, ale może tym razem lepiej do ginekologa-endokrynologa.

Nic się nie martw, i na pewno nie oznacza to żadnej choroby :) Zobaczysz jak dostaniesz, to będzie Ci szalenie miło, że nie uprzyjemniało Ci to życia do tej pory. Niejedna jedenastolatka teraz zmaga się z trudami kobiecości, a dziewczynki dojrzewają coraz wcześniej. A więc lecąc po kolei - skoro zaczynają ci rosnąć piersi to jest to już nieomylny znak, że jest to już czas w którym rozpoczyna się dojrzewanie. Potem zobaczysz owłosienie łonowe - potem wreszcie - okres. Nie martw się nic. Dopiero kiedy aktywność dojrzewania nie wykazałaby żadnej \'inicjatywy\' do 17 roku życia musisz się udac do lekarza.

Gość hmm a moze do endokrynologa id
z..mialam podbnie zadnego owlosnienia malutkie piersi okresu brak okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy bralam hormony i wszytsko sie uregulowalo, teraz piersi 75 D :-) po 4 latach od 1 okresu

Gość 16........
ja tez mialam ponad 16 lat no i sie w sumie cieszylam ze nie meczylam sie jak moje kolezanki, ktore "umiraly" z bolu w szkole czasami ;) nie ma sie co marwic :) ale zbadac hormony nie zaszkodzi u endokrynologa, tak jak pisala przedmowczyni

Gość 16........
mi najpierw cycki zaczely rosnac, potem kilka wlosow pod pachami....i na koncu okresss sie pokazal takze jak mialas badania to nie ma sie co martwic :)

Gość blondynkaaaaaaaaaa
tez mam 16 lat i dostałam okres dwa lata temu i niewiesz ile bym dała zeby byc ta twoim miejscu!! pamietam jak niemiałam ojresu tak chciałam juz dostac i przyszedł niestety ;/ ajcc czemu my sie musimy tak meczyc...:(

Gość pifpi
e nie przejmuj sie, ja wogole nie mialam okresu az do 18 roku zycia. W koncu jak mi 18 stuknela to mama wziela mnie za leb, do ginekologa, ginekolog dala mi jakies proszki do brania przez 2 miesiace. Od tamtej pory mam okres co miesiac (a mam 30 lat) i szlag by to trafil. To juz wole nie miec wcale.