Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biały motyl

co zrobic z masa do karpaki ktora....

Polecane posty

nie chce sie utwardzic..chodzi mi o to zeby nie była lejaca... zrobilam wszystko tak jak w przepisie a tu zonk.... wyszła mi jak gesta smietana a nie jak masa... i jeszcze koloru zołtego...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katiiiiiii
moze zachwialas proporcje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spróbuj do lodówki włożyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biało - niebieska
mi zawsze wychodziła żółta ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katiiiiiii
dodaj moze taka bita smietane w proszku i zmiksuj, nic innego mi nie przychodzi do glowy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onkaaaa
Może za duz mleka dałaś do budyniu?powinna być szklanka a nie 0,5L

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biało - niebieska
może po prostu przepis był do dupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onkaaaa
Jeśli już koniecznie chcesz coś dodać to masło a nie budyś,bo już zupełnie rzadkie Ci wyjdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak dodaj budyniu..., możesz dosypac takiego w proszku...i zmiksuj, nie rozrabiaj go nawet, albo posyp troche mąka i też zmiksj, albo dodaj troche śmietan fixu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale to byl take z torebki nie pisało tam o budyniu.... eeeeeeeeeee ja sie do tego nie nadaje....... wszystko moge ugotowac ale piec nie potrafie.... a tu naWet piec nie trzeba jedynie podklady....zastanawilam sie nawet czy nie pomylilam opakowan ciasta i kremu ale wszytko ok....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onkaaaa
Surowy budyń lub mąka do masy??przeciez niestrawnosci mozna dostac. Najlepiej weż ugotuj zwykły budyń a potem utrzyj z małem.Te z torebki nigdy nie wyjdą takie dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gura kura
sluchaj a goraca ta masa jeszcze? bo ona zawsze gestnieje po ostygnieciu, moze wystarczy zaczekac albo najlepiej wlozyc do lodowki jak ktos juz sugerowal :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tam pisało gdy wystygnie nalezy dodac miekka margaryne....wyraznie pisało zeby bylo wystudzone...........zrobilam tak....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onkaaaa
Po pierwsze budyń musi być zimny zeby dodac do masła bo wyjdzie papka a nie puszysty krem budyniowy.Po drugie po co robisz z torebki jak wystarczyło ugotować zwykły śmietankowy budyń w szklance mleka,dodając trochę cukru.Ostudzić dodac do utartego masła i miksować.100% gwarancji ze wyjdzie pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gura kura
aaa to jakis inny przepis :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ok ide tworzyc..... najwyżej bede musiala ja zjesc sama...pozdrawiam i dzieki za rady.... ide walczyc dalej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Motylu szybko powiedz
jakiej margaryny tam dodałaś ? ;) a może zmiksowałaś margarynę z jeszcze ciepłym budyniem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onkaaaa
aha i zamiast margaryny masło!! z 82% tłuszczu:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo ja nie wiedzialam ze z budyniu mozna zrobic ;( bo ja sie do tego nie nadaje jestem beztalencie co do plackow.... moge je tylko jesc.........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onkaaaa
Ja też byłam totalne beztalencie a teraz piekę cista na zamówienie znajomym:-) wszystkiego mozna się nauczyć tylko uwierz w siebie:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Motylu szybko powiedz
a tam się nie nadajesz :) ja nigdy, do żadnych wypieków, nie używam margaryny palmowej, bo zawsze mi cos nie tak z nią wychodziło :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×