Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hootie

Błagam.. Jest tak źle że chcę umrzeć.....

Polecane posty

Gość hootie
nie, nikt nie choruje, nic o tym nie wiem... Ja tez wczesniej nie mialam takich problemów. Zdarzaly sie bole głowy jak kazdemu, ale ostatnio tak jak mowie, mam je praktycznie non stop..... Mam lekka niedokrwistosc, może to ma jakies znaczenie...? :(

Gość migrenowa
Raczej nie. Ile masz lat? Zastanów się, co sie zmieniło ostatnio w Twoim życiu.

moze miec. slyszlam o takic naukowcach, ktorych zdaniem przyczyna migreny jest zatykanie sie jakis naczyn krwionosnych w mozgu - ale nie wiedza dlaczego tak sie dzieje

Gość hootie
mam 30 lat. Nie wiem co sie zmieniło, chyba nic. :) Troche dużo pracuję. Poza tym 8 miesiecy temu zerwalam z kims kto byl bardzo wazny.... czy ja wiem, to z takich rzeczy co mi przychodza do mojej bolacej głowy......:(

Gość migrenowa
Zgada sie madzek - każdemu pomoże co innego. Mnie na takie lżejsze stany okołomigrenowe pomaga coffecorn plus efferalgam z kodeiną. Czasami wydaje mi się, że zażyłam, potam znajduję pustą szklankę, a... pomogło.:) Myślę, że dużą rolę odgrywa tutaj eftk psychologiczny również. Zażycie leku co do którego nabrało się przekonania, że pomaga to jak magiczny rytuał.

Gość migrenowa
Nie zatykanie tylko zwiotczenie ścian naczyn krwionośnych w wyniku czego nie dostarczają one wystarczającej ilości tlenu, więc migrana to w zasadzie niedotlenienie mózgu. U mnie towarzyszą jej zaburzenia świadomości tak silne, ze mam problemy z dotarciem do domu, a w domu ze znalezieniem leków, jak przypadkiem ich nie mam koło łożka.

Gość migrenowa
Cofferorn to połączenie ergotaminy i cofeiny (ergotamina to najstarszy znany lek na migrenę). Niestety nei chcą go sprzedawać bez recepty ale bez problemu przepisze go internista (to stare, znanei tanie lekarstwo).

ja mam zawsze pod reka leki - bo mam podone problemy z lokalizacja i z przemieszczaniem sie

Gość migrenowa
30 lat to dosc nietypowe dla wystąpienie pierwszych obajawów. Migreny zaczynają się zwykle w okresie wchodzenia w dorosłość. Powinnaś niewątpliwie mieć zrobioną tomografię, żeby wykluczyć wszystko inne. Plus EEG. Zdecydowanie idź do dobrego lekarza. Lekarze neistety o migrenie wiedzą bardzo niewiele.

Gość migrenowa
No dokładnie, ja też, ale jestem bałaganiarz, czasem kupię nowe i zostawię gdzieś w przedpokoju a potem zlokalizwoanie ich mnei przerasta. W aurze potrafię też mieć problemu z mówieniem i pisaniem. A najdziwniejsze jest to że ataki pogłębiają moje problemy dysgraficzne - nie nei robię błędów, tylko przestawiam niemiłosiernie litery np na drugi dzień po ataku.

idz do lekarza. wcale Cie nie chce straszyc ale migreny maja to do siebie, ze z czasem wcale ie jest lepiej i nie da sie do tego przyzwyczaic. a jesli to jakas inna choroba to im wczesniej wykryta tym latwiej leczyc zwlaszcza, ze to glowa

Gość hootie
to co mi radzicie ..? Jaki lekarz...? Jak mam sobie pomóc..? Jest jeszcze jeden problem, jestem bardzo szczupła osoba, a w momenice gdy mam bóle, potrafie cały dzień nic nie jesć.. ja już nie powinnam chudnac bo nie mam z czego.. To mnie przeraza... wpadłam w jakis zaklęty krąg....

najperw internista bo do neurologa otrzebujesz skierowania - chyba ze prywatnie - tam chyba nie potrzeba. internista powinien Ci wsklazac dobra droge

Gość migrenowa
Neurolog to po pierwsze. Po drugie jeśli mieszkasz w dużym mieście jest tam zapewne jakaś poradnia leczenia migreny. A jak nie to zrób jakiś wywiad. A jak jeszcze nei to metodą prób i błędów. Dobry lekarz jak ci napisałam powinien zacząć od zrobienia ci tomografii i EEG. poza tym zapisać jakiś sumatriptan doraźnei i wprowadzić jakiś stały lek z - powiedzmy 3 miesieczym okresem czekania na efekty. Jak nei pomaga, to powinien dać ci inny. I tak co najmniej jeszcze kilka razy.

jesli chodzi o chudniecie - to ja tez nic nie moglam przelknac gdy mialam bol - ale poza nim normalnie i nie trace na wadze. wiec to moze byc co innego a bierzesz moze tabletki antykoncepcyjne??

ne moga powodowac migreny. i nie tylko wtedy jak sie zaczyna brac ale tez po kilku latach. jesli bierzesz to przerwij albo zmien - oczywiscie wczesniej skonsultuj sie z lekarzem

widze, ze musialas zniknac. bede trzymac kciuki za Ciebie i pamietaj, ze nie jestes sama. moze sprobuj pojsc do apteki i powiedziec jaki masz prblem - magistrzy tam sprzedajacy tez potrafia pomoc i doradzic. ale obowiazkowo idz do lekarza jak najszybciej

Do niedawna również miewałam częste bardzo silne bóle głowy. Po operacji tarczycy i dodatkowo dłuższej kuracji lekiem o nazwie lutecam sytuacja się zmieniła. Lekarka zapisała mi ten lek właśnie na tzw. niedotlenienie mózgu i miała rację, pomogło.