Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kirus

Czy podniesienie pensji lekarzy doprowadziloby do upadku korupcji i lapowkarstwa

Polecane posty

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
czytałam artykuł Korwina-Mikke o służbie zdrowia. Gość ma rację. Usługi są drogie, pensje lekarzy niskie, bo pieniądze przepływają od płacącego za usługę przez państwo do jednostek służby zdrowia. Po drodze pieniądze są zżerane przez biurokrację/fundusze/kasy i trafiają dobrze uszczuplone do lekarzy/szpitali.Można przejść na system pełnego płacenia za usługi, ale jak ktoś zauważył wcześniej co z emerytami?

Gość co Wy wiecie o lekarzach
i szpitalach? mówicie jak pokolenie Waszych babek "to powinno". Może i powinno być tak a nie inaczej ale poczekajcie sobie jedna z drugą na szpitalnym korytarzu od 7,15 do 9 z zatruciem nerek po chemioterapii gdy tymczasem są łóżka i ich nie ma. Cud natury. Wisisz na plastikowym krześle, a tu pochód czyli obchód i po obchodzie zadecyduje ordynator gdzie Cię położą i czy wogóle położą mimo że jesteś przyjmowany po wcześniejszym umawianiu. Mnie zdrową osobę tyłek rozbolał więc poszlam "załatwić" sprawę. W 15 minut było wszystko; łóżko, sala,pielęgniara. A mój kretyn który jest przeciwny dawaniu mógłby sobie bez mojej interwencji zeżreć tą kopertę na korytarzu. Ciekawe czy by mu pomogło? Jest to po prostu selekcja naturalna i nie chcialabym być w Waszej skórze za 20 lat.Już odkładajcie sobie fundusze na "ratowanie życia"