Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielono- czerwona

Praca na urlopie wychowowczym

Polecane posty

Mam pytanie do wszystkich osob, ktore cokolwiek wiedza na ten temat: jakiego rodzaju prace mozna wykonywac na urlopie wychowawczym? Wkodeksie pracy pisze tak: Art. 1862. § 1. W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Ale co to tak naprawde zanczy? Czy znaczy to,ze w takim razie mozna sie uczyc badz pracowac tylko w domu? Bo chyba tylko praca w domu nie wyłącza możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem? Skad moje pytanie: po prostu zastanawialam sie czy bedac na urlopie wychowawczym bede mogla pare godzin w tygodniu (powiedzmy dwie godziny dziennie) w szkole jezykow obcych jako lektor na umowe zlecenie lub o dzielo. Ale w mysl tego przepisu chyba nie, prawda? Niech ktos mnie oswieci w tej kwestii i ewentualnie poda przyklady prac, ktore mozna wykonywac bedac na urlopie wychowawczym...

Gość JEST NAPISANE

Gość co jest napisane
???? Bo dla mnie ten przepis tez brzmi bardzo niejednoznacznie.

Gość juz mowiee
mozesz podjac prace w domu, ale jesli musialabys zostawic dziecko pod opieką kogos innego to nie,

Gość ale w sumie
to koliduje z tym ze mozna podjac prace u dotychczasowego pracodawcy lub innego pracodawcy, wiec jesli pracowało sie u tego pracodawcy w biurze to jak mozna pracowac na urlopie w domu?najlepiej to sie spytac kogos kto sie zna na prawie i rozumie te kruczki,

Dzieki za wypowiedzi. W sumie szukalam na roznych stronkach w necie, ale trudno jest znalezc jakies naprawde KONKRETNE informacje. Jesli ktos ma jeszcze jakies uwagi,to zapraszam.

Gość upupuppp