Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molina

czy za ok 1500zł kupie wszystko dla niemowlaka?

Polecane posty

jak piszecie ze na wyprawke wydałyscie ok 2000-3000 to mozna sie z wrazenia przewrócic. matko skad wziasc na raz tyle kasy co mam kredyt brac, sam wózek to koszy 5000zł taki przecietny. nie mowiac o niezbednych pieluchach, ubrankach(ciuchland, dla mnie nie ma sensu kupwac nowych), proszki, olejki, zasypki, smoczek, posciel, materac, wanienka. dla mnie zadne przewijaki sa niepotrzebne moge dziecko przewijac na kocu na podłodze, na wersalce, na łózku ....

17.02] 19:29 net-ar sa rzeczy których kupic nie mozna za reszte zapłacisz karą MasterCard ------------------------------------------------------- tej pani juz dziekuje-------bez takich komentarzy troche zyciowej mądrosci, a nie głupoty, kazdy tak potrafi

watpie w to bo taki zwykly wozek od 1200zl w gore.Chyba ze chcesz jakiegos klamota za 600zl ktory wazy 21kg i jest wielka kolubryna

oki a jaki jest najtanszy jesli sie orientujesz, a moze faktycznie lepiej kupic za 1200zł wózek taki do 3 roku zeby nie zmieniac w rok w rok

rany boga sam wózek od 1200zł ....to ja na razie odpadam to moje 2 wypłaty

powiedz jesli nie masz kasy na wozek za 1200zl to skad wezmiesz kase na dziecko? i po co ci one jak ciebie nie stac.A tak wogole mozesz wozka nie kupowac

Gość koobi
Wszystko zależy od zasobności kieszeni---jesli dysponujesz 1500 zł, to kupisz wszystko za tę sumę -- bo na szczęscie jest na rynku wybór produktów w różnych cenach (wózek za 500, nie za 2000; łóżeczko za 100, kosmetyki b. dobre i wcale nie najgorsze nasze polskie-- a tych wiele nie trzeba.Ciuszki za grosze z ciucholandu, mozna na Allegro kupic okazyjnie całkiem fajne itd.) Kazdy wydaje tyle, na ile go stac i juz.:-) Nie sugeruj się innymi.Powodzenia ! :-)

Gość znowu problem z kasą
A to dziecko chyba ma jakiegoś ojca? Przecież nie tylko matka powinna utrzymywać dziecko.

Gość koobi
Wózek nie musi byc lux nowy---ludzie sprzedają na aukcjach całkiem porządne za małe pieniądze.

to ile musze zarabiac zeby mnie było stac, nic nie poradze ze najnizasza płaca to 680 a nie 1680 cóz takie zycie na razie tylko pytam dziecko planuje za jakis czas, ja sie nie martwie wiec czym ty sie martwisz donna leng

My na wyprawkę wydaliśmy prawie 2.500 zł. Odkładaliśmy na to od drugiego miesiąca ciąży, odkąd się tylko dowiedziałam o dziecku. Przez 8 miesięcy po 300 zł i starczyło.

oj donna jakie 2000tys byc moze ja sie załape na to wieksze od 2008, ale tak szczerze to cholernie wszystko jest drogie dla dzieci, a moze bez wózka tez sie da rade, bede nosic dziecko na rekach, tez jakies rozwiazanie(hahahahah)

molina - skoro dopiero planujesz, to zacznij odkładać po trochu. Z takiej wypłaty to chyba trudno coś odłożyć, ale - pisałam o tym wyżej - chyba jest jeszcze jakiś potencjalny ojciec?

ja planuje dziecko i sie martwie czy 3000zl starczy:) a jakie wieksze becikowe od 2008? nic mi nie wiadomo

używany wózek kupisz już za 200 zł.

gdzies czytałam ze od 2008 bedzie wyzsze becikowe jesli dobrze pamietam to 5000tys, ale nie jestem pewna. juz kilka razy mi sie to o uszy obiło chyba na wp.pl

Jejku a mnie wkurzaja takie teksty,ze 3 tysiaki na wyprawke !!!! Jak ktos chodzi po najdrozszych sklepach to moze tyle wydaje. Wez nie sluchaj tych bredni. Nie moge Ci powiedziec ile wydalam bo niepamietam,czesc ubranek mialam uzywanych,wozek kupilam nowy,tani,przewijak w komisie, fotelik do auta tez odkupilam od kogos. Jak ktos mowi,ze pierwsze dziecko musi miec wszystko nowe to mnie gotuje w srodku! A drugie to jest gorsze i moze miec po rodzenstwie??? Dziecko akurat rozumie,ze kawtanik jest nowy i suuuuper drogi!! Ciekaw kogo by bylo stac na dziecko jak wyprawka by kosztowala 3000 !!!!!!!!!!

no na allegro mozna wiele dobrycghi tanich rzeczy kupic, ale ogólnie na poczatek trzeba kupe kassy wydac.

molina to co ty robisz za 680 zł?? Chemie w biedronce wykładasz ??

bibik81 - mnie

kazdy wydaje tyle ile ma .Ale sam fotelik kosztuje ok 550zl wozek itd.Nie kupie uzywanego wozka nie ma jak to nowy.

od kiedy jest potrzeby fotelik do auta, chyba jak juz dziecko moze siedziec, bo zazwyczaj sie go trzyma na rekach w beciku

dlaczego jestes taka zdziwona nie - nie pracuje w biedronce, rozczarowana, a ty myslisz ze kazdy jest chetny zatrudnic za 1000zł, niestety nie, wiekszosc os po studiach zarabia na poczatek najnizsza. cały czas szukam lepszej pracy. nan pewnien cel, ktory mam zamiar zrealizowac, ale to juz inna bajka